“CREATE THE FUTURE”

Компанија “Siemens” четврту годину за редом, организује такмичење под називом “Create the future”. Ове године, тема која ће се обрађивати јесте “Градови будућности”. Мора се напоменути да је у питању такмичење у изради мултимедијалних презентација, које би требале да буду информативног, као и забавног карактера.
Пријављивање такмичара вршиће се до 22. марта 2011. године. Тимови ће бити састављени од 3 до 5 ученика, а сваки тим ће имати и свог ментора у виду професора.  За ово такмичење могу да се пријаве сви млади Србије узраста од 12 до 19 година. Сви пријављени кандидати биће подељени у две групе:

  • Узраст од 12 до 15 година;
  • Узраст од 16 до 19 година.

. Жеља је да се сазна како млади виде Градове будућности. Како би они организовали инфраструктуру, саобраћај, снабдевање енергијом. Један од циљева јесте ад се млади сподтакну на изналажење идеја за решавање потенцијалних проблема.
Првопласиране тимове у обе старосне конкуренције очекује пут у Беч, док другопласирани и трећепласирани добијају техничке уређаје. Школе чији тимови буду најбољи добиће по 1.200, односно 1.000 и 800 еура.
Крајњи рок за предавање мултимедијалних презентација јесте 1. мај 2011. године. За више информација посетите следећу страницу, где можете наћи и оnline пријаву:

http://www.siemens.rs/generation21