МЕСЕЧНИ ИЗВЕШТАЈ - ФЕБРУАР 2011

Листа одржаних састанака:

Датум

 

 

08.02.2011

Гимназија Светозар Марковић

Састанак поводом даљих активности везаних за пројекат “Професионална оријентација младих”

09.02.2011

Protecta

Консултативни састанак

14.02.2011

Јелена Младеновић - AEGEE

Састанак

16.02.2011

Милан Ђидара

Информисање о остварености пројекта “Предузетништво младих на селу”

18.02.2011

Гимназија Светозар Марковић

Око промоције манифестације “Наук није баук 3”

 

1. РЕАЛИЗОВАНЕ АКТИВНОСТИ:

реализоване акције за младе- Канцеларија за младе учествовала као партнер (подршка) у организовању следећих акција:

    • 09.02. Канцеларија за младе вршила је активну промоцију предавања “ЕУ – перспективе Србије”, које се одржало у згради универзитета у Нишу. Један од главнијих предавача био је амбасадор Немачке у Србији, господин Volfram Mas.
    • 10. – 11.02. Анкетирање младих који су прошли тренинг USAID-a, везан за омладинско предузетништво и отпочињање сопственог бизниса. Такође је одрађено и попуњавање извештаја о реализацији активности из Акционог плана омладинског предузетништва.
    • 14.02. У оквиру састанка договрено је да ће Канцеларија за младе вршити активну промоцију међу младима о семинару који ће се односити на израду бизнис плана и отпочињање сопственог бизниса. Канцеларија за младе ће помоћи AEGEE-у и око саме организације, проналазећи адекватан простор где ће се одржати семинар.
    • 17. – 21.02. Приправне активности у вези са одржавањем семинара за писање пројеката у Врању. Канцеларија за младе била је један од госта-предавача на семинару, који се одржао 19. и 20.02. Ова активност одрађена је у сарадњи са удружењем грађана “Зелена врата” из Врања.
    • 25. – 26.02. Kанцеларија за младе вршила је активну промоцију манифестације “Наук није баук 3” , коју реализује Гимназија Светозар Марковић. Један од покровитеља ове манифестације јесте и сама Градска општина Палилула.
    • 28.02. Контактирање Основних школа, које се налазе на територији Градске општине Палилуле и њихово обавештавање о актуелним конкурсима у Србији који се пружају младима, узраста до 14. година.