Развијање пројектних идеја - Врање

На позив удружења “Зелена врата”, Канцеларија за младе Градске општине Палилуле, била је један од госта предавача на семинару који је трајао 2 дана, 19. и 20. фебруара текуће године. Семинар је одржан у Врању.

У овом пројекту учествовало је 20 младих, који су прошли обуку за писање пројеката. Успешност ове активности огледа се у евалуацији, која је извршена на самом крају семинара. Из ње се види да је градиво које се презентовало било веома јасно и корисно, као и да ће знања стечена на овом семинару млади наставити да примењују у својој организацији. Током самог семинара, дошло се и до могућих креирања нових пројеката удружења “Зелена врата”, јер су учесници били веома успешни у сагледавању проблема који се налазе пред младима у Врању. На питање “Шта ће им највише користити од наведених информација које су добили на тренингу”, већина младих одговорила је то што им је проширен опсег за успешнијом реализацијом будућих пројеката, као и креирања истих. Похвале за успешно одржана предавања добили су и сами предавачи Канцеларије за младе.

Канцеларија за младе Градске општине Палилуле наставиће са овим активностима и у будућем периоду свог ангажовања, а самим тим јачати на развијању капацитета удружења младих, као и оних који се баве младима.