КОЊИЧКИ СПОРТ СВЕ ПОПУЛАРНИЈИ

Под покровитељством Градске општине Палилула и председника Бобана Џунића, Коњички клуб „Нониус“, протеклог викенда успешно је организовао јубиларно, пето по реду такмичење у прескакању препона „Света Петка 2013“. Прво место у дисциплини прескакање препона поделиле су Вера Вуковић, која је јахала на грлу Вера и Наталија Ђорђевић на грлу Јуца. Друго место је освојио Милош Живковић са грлом Вера а треће место је припало Маши Захаријевски са грлом Анабел.

Најуспешнијим такмичарима коњичког спорта, који су ове године захваљујући упорном раду у коњичком клубу „Нониус“ и тренерима Тонију и Јасни Илијески, остварили најбоље резултате, медаље је уручио Бобан Џунић, председник општине Палилула. Он је истакао значај рада клуба Нонијус и окупљање деце и омладине како из градских тако и сеоских насеља. Општина Палилула у границама својих могућности редовно подржава рад организација цивилног друштва, подстиче развој спорта, заштиту животне средине. Рад са младима данас је веома важан задатак нашег друштва. Ми смо из тог разлога у општини Палилула пуно уложили у рад Канцеларије за младе у којој се ради на пројектима за младе, прате интересовања и потребе младих. Радује ме да се и коњички спорт развија у нашој општини и да је све популарнији међу младима.

На теренима фудбалског клуба Моравац у Горњем Међурову, пред бројном публиком, наступиле су девојчице и дечаци: Милош Живковић на грлу Вера, Миљана Миљковић на грлу Дона, Наталија Ђорђевић на грлу Јуца, Маша Захаријевска на грлу Анабела, Вера Вуковић на грлу Вера, Татјана Милојковић на грлу Беба, Милена Вујић на грлу Јуца, Маша Живковић на грлу Вера, Даница Цветановић на грлу Јуца, Марта Коцић на грлу Анабела. Било је ту и гостију из других средина. Тамара Митић, која је јахала на грлу Дона дошла је у Г.Међурово из Пожаревца а Петра Петковић, гошћа из Италије, која живи у Милану такмичила се са грлом Дона. (Д.Видојковић, ЕКополис мрежа)