СПОРТСКИ ДАН МЛАДИХ НА БУБЊУ

У простору спомен комплекса-спортско рекративног и туристичког центра парка „Бубањ“, који се захваљујући пројектима општине Палилула убрзано реновира и уређује, чланови три нишка одреда извиђача и волонтери Канцеларије за младе Градске општине Палилула, учествовали су у "Спортском дану". Полетарци, пчелице и млађи извиђачи из одреда "Ђука Динић', "Краљ Петар Први' и "Школски брод Јадран", надметали су се у пикаду, надвлачењу конопца, везивању чворова, тестовима спретности и другим извиђачким дисциплинама.

„Ова спортска активност младих је део манифестације "Палилулско вече 2013", као и програма обележавања градске славе, која се одржава у прелепом амбијенту комплекса „Бубањ“. Успели смо да овај простор, у оквиру програма суседске сарадње са бугарском општином Бобин Дол, уз подршку Европске уније, реконструишемо и уредимо. Сада је сваког викедна на „Бубњу“ око хиљаду наших грађана, истакао је Бобан Џунић, председник општине Палилула и додао: Очекујемо да ће овакве активности које промовишу спорт и здраве стилове живота бити још бројније у наредном периоду. У томе извиђачи могу рачунати на подршку наше општине.

'Спортски дан' на Бубњу организовала је Канцеларија за младе Градске општине Палилула у сарадњи са Савезом извиђача града Ниша. У плану је да чешће организујемо манифестације које ће промовисати рад извиђача, боравак у природи, рекреацију и здраве стилове живота младих, рекла је Ивана Јовић, координаторка Канцеларије за младе општине Палилула.

По речима Момчила Петковића, старешине акције, сарадња извиђачке организације са органима локалне самоуправе је од пресудног значаја за успешану реализацију активности. Наша три одреда извиђача, успешно раде на територији Градске општине Палилула и имају потребну подршку како образовних установа тако и руководства општине. Канцеларија за младе општине је нови инструмент успешног деловања и повезивања организација цивилног друштва које раде са младима. (ЕКОПолис мрежа, Д.В.)