ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ХОТЕЛА И ХОСТЕЛА

02.04.2009.

Градска општина Палилула у оквиру својих активности ораганизовала је радни састанак са представницима хотела „Александар“, „Панорама“, „Видиковац“, „Зелени Вир“, „Светлост“ и хостела „Европа“ и „Марвел“, који се налазе на територији општине. Представнике хотела и хостела  је примио члан Већа ГО Палилула Бобан Микић са сарадницима а састанку је присуствовао и представник новоформираног Јавног предузећа „Горица“.

Једна од тема овог састанка била је заједнички наступ на 10. Међународном сајму туризама, екологије и спорта који се одржава од 08. до 10. априла 2009. године у хали „Чаир“ у Нишу где су представници хотела и хостела у разговору са представницима Општине дефинисали детаље и начин представљања својих капицитета на штанду Градске општине Палилула на овом Сајму.

Опредељење Градске општине Палилула Text Box:  
у „Стратешкој анализи – Стратешком плану развоја“ Општине је усмеравање активности ка развоју туризма и угоститељства ове локалне управе на чијој територији постоје значајни потенцијали и капацитети у оквиру ових области те је овај састанак искоришћен и за дефинасање проблема са којима се хотелијери свакодневно сусрећу у циљу њиховог превазилажења. 

Хотелијери су навели као један од највећих проблема непостојање туристичке сигнализације на територији општине Палилула која би туристе обавештавала о постојању хотелских и хостелских смештајних капацитета. Бобан Микић, члан Већа Градске општине Палилула је изјавио да ће Градска општина Палилула у сарадњи са новоформираним  Јавним предузећем „Горица“ , Управом за комуналне делатности, енергетику и саобраћај и Туристичком организацијом Ниша радити на решењу овог проблема.

Градска општина Палилула у сарадњи са представницима хотела и хостела је на овом састанку  поставила  себи за циљ и израду атрактивне заједничке туристичке понуде која ће привући туристе да посете како општину Палилула тако и град Ниш.