АРХИВА ВЕСТИ ДЕЦЕМБАР
 

НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА OПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА – Бобана Џунића
31.12.2012

Свим становницима Градске општине Палилула и Града Ниша, нашим донаторима и сарадницима који су подржали наше развојне пројекте, честитам Нову 2013.годину и Божићне празнике, са жељом да нам Нова година буде срећнија и успешнија од свих претходних.Општина Палилула је развојно орјентисана градска општина Града Ниша, која на путу европских интеграционих процеса, гради нову визију развоја, како би квалитет живота наших грађана био бољи и садржајнији. Свим Палилулцима, нашим породицама и нашј деци, желим добро здравље, пуно успеха и радости у животу.

Ваш,

ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

Бобан ЏУНИЋ
детаљније
 

ПРОМОВИСАНА ПУБЛИКАЦИЈА И ПОСТАВЉЕНА ТАБЛА
28.12.2012

Процес израде развојног документа, Акционог плана градске општине Палилула Ниш за 2012–2016 је завршен. На овом документу, значајном за грађане општине Палилула и Град Ниш у целини, радило се 2011/2012 уз помоћ пројекта Програм за подршку општинама ИПА 2007 - Добра локална управа, планирање и обављање услуга у Србији, који финансира Европска унија. Координациони тим пројекта Општине урадио је финални документ Акционог плана Градске општине Палилула за 2012–2016, који је након усвајања на седници Скупштине, септембра месеца ове године, објављен у ПУБЛИКАЦИЈИ и на ЦД-у. Овим поводом на згради општине Палилула постављена је табла (MSP IPA 2007) и промовисана ПУБЛИКАЦИЈА - Акциони план Градске општине Палилула за 2012–2016.
детаљније

 

ОНИ СУ НАЈУСПЕШНИЈИ МЛАДИ ПАЛИЛУЛЦИ!
27.12.2012

По традицији Градска општина Палилула, пету годину за редом, промовисала је у Нишком културном центру КАЛЕНДАР са фотографијама најбољих ученика и студената, који се школују у образовним установама на територији општине. Ове године, ученике и студенте је фотографисао Братислав Петковић, професионални арт фотограф. На промoцији КАЛЕНДАРА општине за 2013.годину „Најбољи међу најбољима у 2012“ у општини ПАЛИЛУЛА, присуствовало је 129. најуспешнијих из 15 образовних установа али и њихови професори, директори и декани. У присуству Марије Брајдић, начелнице општинске Управе, Милоша Стојковића, председника Скупштине и чланова Већа, Ивице Стојановића и Милоша Стојиљковића, присутне је поздравио Бобан ЏУНИЋ, председник Градске општине Палилула.
детаљније

 

ПАКЕТИЋИ ЗА НАЈМЛАЂЕ ПАЛИЛУЛЦЕ
26.12.2012

У сусрет Новогодишњим и Божићним празницима, по традицији у нишкој општини Палилула, на пригодним свечаностима, најмлађим ученицима у седам основних школа и две специјалне школе подељено је 980 пакетића – ученицима првих разреда и предшколског узраста. Овогодишња активност остварује се под покровитељством Градске општине Палилула а у сарадњи са Градом и Међународном хуманитарном организацијом „Љуби ближњег свог“. Председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић и председник Скупштине Милош Стојковић, са сарадницима упутили су честитке најмлађим палилулцима и пожелели им срећно детињство и добре резултате у 2013. години у образовним и друштвеним активностима.
детаљније

 

УСПЕШНА АКТИВНОСТ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
25.12.2012

Прошло је шест месеци од конституисања Скупштине и избора новог руководства у Градској општини Палилула. Бројни реализовани и одобрени пројекти, инвестиције, усвојена ресертификација стандарда квалитета у раду Управе, Акциони план и стратегије развоја, само су неки од успеха у раду руководства општине Палилула. О оствареним резултатима у другој половини 2012. године и плановима за 2013.годину, представнике медија на КОНФЕРЕНЦИЈИ ЗА НОВИНАРЕ, упознали су: БОБАН ЏУНИЋ, председник Градске општине Палилула; МАРИЈА БРАЈДИЋ, Начелница Управе Градске општине Палилула и МИЛОШ СТОЈКОВИЋ, председник Скупштине Градске општине Палилула.
детаљније

 

ШТА ЈЕ СА ПЛАНОМ ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ПАЛИЛУЛА?
17.12.2012

На четвртој седници Скупштине Градске општине Палилула, која је одржана 17.децембра у сали Нишког културног центра одборници су на почетку седнице покренули иницијативу да се у дневни ред, прве наредне седнице Скупштине Града Ниша уврсти у разматрање План детаљне регулације Палилула- прва фаза, који је из непознатих разлога скинут са дневног реда претходне седнице „градског парламента“. О значају ове иницијативе говорило је више одборника, начелница општинске Управе али и председник општине Бобан Џунић, који је нагласио да је за даљи развој општине Палилула, неопходна веће разумевање и подршка града и децентрализација локалне власти.
детаљније

 

ОПШТИНА БРИНЕ О УГРОЖЕНОМ СТАНОВНИШТВУ
14.12.2012

Председник Скупштине Градске општине Палилула Милош Стојковић и члан општинског Већа, Ивица Стојановић посетили су по други пут шесточлану породицу Милошевића у селу КРУШЦЕ, која живи у веома тешким условима и уручили им нове пакете хуманитарне помоћи. Срђан Милошевић, из села Крушце. има 55 година. Био је запослен у Јужној Морави али је остао без посла пре две године. У међувремену је породицу напустила и супруга Татјана. Срђан је и поред тога што је срчани болесник, остао да брине о својој деци: Мирославу који има 18 година, Милици (17 година), Младену (13 година) и Миљану (4 године). Мирослав и Милица ванредно полажу испите у Трговачкој школи а Младен иде у ОШ „Десанка Максимовић“ у Чокоту и добар је ђак. Живе од дечијег додатка и социјалне помоћи што је премало за ову велику породицу.
детаљније

 

INVITATION TO TENDER FOR „Constructional works in Palilula –reconstruction of School yard of the primary school Kralj Petar I in Pasi Poljana, Niš” under subsidy contract 2007 RD-02-29-227 /28.07.2011, project No 2007CB16IPO006-2009-1-49/PP2/2
10.12.2012

I am pleased to inform you that your firm/consortium is invited to take part in the competative negotiation procedure for the above works contract.


 

 



детаљније

 

УЧЕНИЦИ ГИМНАЗИЈЕ ВОЛОНТИРАЛИ У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА
10.12.2012

Још 1985 године Уједињене нације прогласиле су 5.децембар Међународним даном волонтера. Волонтери су људи добре воље који за свој рад не очекују материјалну надокнаду сем моралне и друштвене сатисфакције, а помагање и посвећивање времена другима сматрају изразом људске хуманости, солидарности и узајамности као и осећањем одговорности за своју заједницу. Градска општина Палилула је у оквиру обележавања овог дана отворила врата волонтерима гимназије “Светозар Марковић”. Бобан Џунић, председник општине Палилула, као што то приличи домаћину дочекао је ученике гимназије. “Ми имамо добру сарадњу са свим школама на територији наше општине. На данашњи дан, дан волонтеризма, желели смо да покажемо услове у којима радимо и начин на који општина остварује своје надлежности, како функционише наша Управа.
детаљније

 

СЕРТИФИКАТ ЗА ПРИМЕНУ “ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ“ у ЗГРАДАРСТВУ
4.12.2012

Уручењем СЕРТИФИКАТА и промоцијом ПУБЛИКАЦИЈА насталих у оквиру програма пројекта Градске општине Палилула - “Развој и унапређење конкурентности МСП на пољу повећања енергетске ефикасности у зградарству“, који је подржао ЛЕДИБ програм, успешно је обележен завршетак још једне пројектне активности нишке општине Палилула.  Предузетницима, партнерима на пројекту и представницима општинске Управе, сертификате су уручили Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула и Царстен Лунд, директор ЛЕДИБ програма. Овај развојни пројекат Градска општине Палилула остварен је у партнерству са Грађевинским кластером „Опека брик“, Управом за планирање и изградњу Града Ниша и ЕКОПОЛИС-Медијском еколошком мрежом Србије
детаљније