АРХИВА ВЕСТИ СЕПТЕМБАР
 

ПОСЛЕ ПРОТЕСТА И ПРОЗИВКЕ РЕАГОВАЛИ НАДЛЕЖНИ
26.09.2013

Захваљујући иницијативи председника Градске општине Палилула Бобана Џунића, градоначелника Ниша проф.др Зорана Перишића и родитеља учесника протеста, који је пре три дана организовао Савет родитеља основне школе “Бранко Миљковић“ у Нишу, застој око почетка радова на реконструкцији девет учионица у овој образовној установи, биће убрзо отклоњен. Око хиљаду ученика, који похађају ову образовну установу, већ следеће школске године добиће боље услове за рад.

детаљније

 

САРАДЊА НИШКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА И ФРАНЦУСКЕ РЕГИЈЕ ЖИРОНД
24.09.2013

Председник Градске општине Палилула у Нишу, Бобан Џунић примио је Почасног конзула Француске у Нишу Сашу Миљковића, директорку Француског института у Нишу, Орели Мишел и Александру Арсић, професорку француског језика у ОШ „Краљ Петар И“, поводом предстојећих активности сарадње – посете групе ученика нишке основне школе колеџу Марселен Бертело у Беглу, округ Жиронд, где ће својим наступом представити град Ниш и Србију. Одлазак за Француску је планиран за 14.октобар али је до тада потребно обезбедити додатна средства за ово гостовање, чуло се на овом скупу.
детаљније

 

ПРОТЕСТ УПОЗОРЕЊА РОДИТЕЉА УЧЕНИКА ШКОЛЕ БРАНКО МИЉКОВИЋ
23.09.2013

Савет родитеља ОШ “Бранко Миљковић“ у Нишу организовао је ПРОТЕСТ УПОЗОРЕЊА, коме је присуствовало више од 800 родитељи и ученика ове школе. Повод за окупљање родитеља је ЗАХТЕВ за ХИТНО решавање актуелног проблема реконструкције школске зграде, учионица и организовање наставе у овој образовној установи. Окупљеним родитељима и наставницима школе обратио се и председник Градске општине Палиулула, Бобан ЏУНИЋ, који је и почетком ове школске године са градоначелником пружио подршку иницијативи родитеља.
детаљније

 

ЗАВРШЕН КУП КРАЉА ПЕТРА И КАМПАЊА ОЧИСТИМО СВЕТ
22.09.2013

Седамнаест такмичарских екипа из пет градова Србије, протеклог викенда,  успешно савладало задатке из орјентације на непознатом терену. Општина Палилула и ове године подржала активности младих у извиђачкој организацији. Куп „КРАЉА ПЕТРА ПРВОГ“, 29.екипно орјентационо такмичење извиђача Србије, одржано је на теренима Белотинца крај Ниша од 20-22.септембра. Ову традиционалну активност извиђача успешно је организовао одред „Краљ Петар-Први“, под покровитељством Градске општине Палилула у Нишу.
детаљније

 

УЗ ВИНО И РОШТИЉ
21.09.2013

СЕДМИ Фестивал вина, који се под покровитељством Градске општине Палилула, одржава у Нишу од 21-23.септембра, отворио је у Дому Војске Србије, у име председника општине Бобана Џунића, Ивица Стојановић, члан Већа општине Палилула. Он је поздравио овогодишње учеснике Фестивала, посебно госте из Италије и нагласио да виноградарство има богату традицију у овим крајевима, много пре рођења Цара Константина. У општини Палилула, након ослобођења од Турака, гајење винове лозе постала је водећа привредна делатност.
детаљније

 

ТРПЕЗАРИЈА И „ИНФОРМАТИЧКА СОБА" ЗА СИГУРНУ КУЋУ
19.09.2013

Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић, председник Градске општине Палилула Бобан Џунић и народни посланик Милан Лапчевић обишли су Сигурну кућу у Нишу. Ова установа, која се налази на територији општине Палилула недавно је добила донацију од Телекома и то пет рачунара, штампач и скенер, као и намештај за опремање тзв. "информатичке собе" у којој ће штићеници Сигурне куће стицати знања из области рачунарства и тражити посао путем интернета. Како је навела директорка ове установе Соња Шћекић, менаџмент Сигурне куће ради на реализацији још неколико пројеката како би боравак у Сигурној кући био још пријатнији за кориснике.  
детаљније

 

ВЕЛИКО ХОДОЧАШЋЕ У НИШУ 20. И 21. СЕПТЕМБРА
19.09.2013

Регионално ходочашће поводом обележавања 1700 година од доношења Миланског едикта окупиће 20. и 21. септембра у Нишу вернике католике из земаља региона.Долазак на свечану мису потврдили су и председник Републике Србије господин Томислав Николић, ЊКВ престолонаследник Александар Карађорђевић и принцеза Катарина, Врхбосански надбискуп кардинал Винко Пуљић, кардинал Theodore E. McCarrick из вашингтонске бискупије, Иван Шашко, изасланик загребачког кардинала, представници исламске заједнице, црквени великодостојници и бројни други.
детаљније

 

ДОНАЦИЈЕ ЗА СЕДМОЧЛАНУ ПОРОДИЦУ МИЛИВОЈЕВИЋ
19.09.2013

Захваљујући хуманитарно-донаторској акцији Градске општи Палилула-Ниш  „Помозимо нашој деци“ и активности кампање компаније „Блиц“ „Срце за децу“, седмочланој породици Драгише Миливојевића, која живи у веома тешким условима у насељу Ледена стена, обезбеђени су потребни услови за живот. Председник општине Палилула, Бобан ЏУНИЋ са сарадницима, донаторима и Бранком Јаначковићем, дописником Блица у Нишу, посетио је  ово домаћинство и уручио вредне поклоне.Само до пре недељу дана, Драгиша (44) по занимању КВ радник, стругар, бравар, варилац, тесар... али без сталног посла и његова супруга Маријола „сатављали су крај са крајем“, одгајајући своју децу, Миодрага (11), Миљану (9), Милидара (7) Милунку (6) и Момчила (4), у стамбеном простору без струје и основним хигијенским условима за живот.
детаљније

 

ВИНОГОРЈА НИША ПОНОВО НА ВИНСКОЈ МАПИ СРБИЈЕ
17.09.2013

Седми Фестивал вина биће одржан у Нишу од 21-23.септембра 2013. на више локација у граду. Фестивал ће бити отворен у суботу 21. септембра у Дому војске у 14:00 сати. Очекује се да учеснике ове манифестације, представнике 20 винарија из целе Србије, али и из Италије и Хрватске, поздрави Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула. Првог дана фестивала, након отварања у Дому војске, заинтересовани ће моћи да присуствују промоцији књиге “Сузе светог Николе” Бранислава Јанковића и друже се са аутором. Биће организовано  и такмичење у спремању јела са роштиља у организацији Угоститељских и туристичких посленика Ниша а затим одржана и аукцијска продаја слика Бошка Стојковића. Новац који ће се прикупити на овај начин биће намењен у хуманитарне сврхе.
детаљније

 
ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА ОБЕЛЕЖИЛА СЛАВУ „САБОР СРПСКИХ СВЕТИТЕЉА“
16.09.2013

Градска општина Палилула прославила је своју крсну славу “САБОР СРПСКИХ СВЕТИТЕЉА“. Госте је у сали Нишког културног центра дочекао, Бобан Џунић, домаћин Славе и председник општине Палилула са сарадницима, предсадником Скупштине Милошем Стојковићем, начелницом Управе Маријом Брајдић, члановима општинског Већа.У присуству свештенства Нишке епархије, обављен је обред сечење славског колача. Од домаћина славе, Бобана Џунића славски колач је преузео Милош Стојковић, председник Скупштине Градске општине Палилула. Свечаност је увеличана наступом Вокалне групе „Constantine“
детаљније
 
РАЗРЕШЕН ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИКА
11.09.2013

Заменик председника Градске општине Палилула Братислав Вучковић, кандидат УРС-а, већином гласова одборника Скупштине Градске општине Палилула, разрешен је ове дужности.







детаљније
 
БЛИЖИ ПОЉОПРИВРЕДНИМ ПАРЦЕЛАМА
10.09.2013

У прошлој години, на територији Градске општине Палилула урађени су атарски путеви укупне дужине 12.900 метара, ширине 4 метара, на површини од 51.600 метара квадратна. Вредност обављених радова је око осам милиона динара. Након спроведеног тендера, ове године и током следеће, у општини Палилула биће уређено још 6,34 километра атарских путева.



детаљније
 
ПОДРШКА РАДУ ИЗВИЂАЧКОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ У ПАЛИЛУЛИ
06.09.2013



У Дому извиђача ‚,Грчка Вила", овог викенда окупили су се учесници Ноћног орјентационог такмичење, које је организовао одред извиђача "Ђука Динић". Овим поводом председник општине Палилула Бобан Џунић са сарадницима обишао је организаторе и учеснике такмичења. Градска општина Палилула-Канцеларија за младе, били су покровитељи и активности извиђача.
детаљније
 
УНАПРЕЂЕЊЕ РИБОЛОВНОГ ТУРИЗМА
05.09.2013



Председник Градске општине Палилула Бобан Џунић, примио је руководство Друштва за слатководно рибарство "Јужна Морава Два". О активностима овог привредног друштва, подручју где на риболовним водама непосредно газдује, чува и порибљава, председника Џунића су упознали Никола Кумановић, директор рибарског подручја и Нинослав Миленковић, координатор рибочуварске службе. Овим поводом разговарало се и о заједничким активностима у циљу заштите животне средине и сарадњи на пројектима.
детаљније
 
РОДИТЕЉИ УЧЕНИКА И ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА ТРАЖЕ ДА РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ УЧИОНИЦА ПОЧНУ
02.09.2013



Поводом почетка нове школске године, председник Градске општине Палилула Бобан Џунић са сарадницима разговарао је са родитељима и члановима Савета основне школе "Бранко Миљковић" у Нишу о решавању актуелног проблема реконструкције школске зграде, учионица и организовању наставе у овој образовној установи.
детаљније
 
РЕЗУЛТАТИ ШАХОВСКОГ ТУРНИРА
01.09.2013



Градска општина Палилула подржава спортске активности младих и подстиче њихова интересовања, истакао је Бобан Џунић, председник општине на отварању овог догађаја, који је поводом Дана младих Града Ниша успешно организован у основној школи "Бранко Миљковић". Канцеларија за младе општине Палилула, по речима координаторке Иване Јовић, иницирала је, интезивније повезивање клубова и организација цивилног друштва у општини.
детаљније