АРХИВА ВЕСТИ ФЕБРУАР
 

РЕЗУЛТАТИ “НИШ ОПЕНА 2015”
29.02.2015

РЕЗУЛТАТИ “НИШ ОПЕНА 2015”
Отворено првенство у Бразилској џијуџици одржано је нишкој ОШ „Мика Антић“. Снаге је одмерило више од 200 учесника из Србије, Македоније и Бугарске. Организатор овог првенства је “Рио Грапплинг Kлуб” из Ниша, а покровитељ манифестације ГО Палилула.






детаљније

 

УСПЕШНО ДЕМОНСТРИРАНА ВЕШТИНА БРАЗИЛСКЕ ЏИУЏИЦЕ
28.02.2015

УСПЕШНО ДЕМОНСТРИРАНА ВЕШТИНА БРАЗИЛСКЕ ЏИУЏИЦЕ
На Трећем Отвореном првенству Ниша у Бразилској џиуџици (БЈЈ) “Ниш Опен 2015”, које је протеклог викенда, под покровитељством Градске општине Палилула одржано у спортској хали основне школе "Мирослав Антић" у Нишу учествовало је око 200 такмичара из Србије, Македоније и Бугарске. У екипном пласману најуспешнији је био ЛУТАДОР ЗЕНИТХ СРБИЈА, друго место је припало ТХЕ СТРОНГЕС&РООТС БЈЈ а треће РИО ГРАППЛИНГ ЦЛУБ СРБИЈА. Организатор овог међународног првенства “Рио Грапплинг Цлуб”, који ради на територији општине Палилула, успешно је организовао овај трећи сусрет такмичара у Бразилској џиуџици.
детаљније

 

НОВИ ЦИКЛУС ПРОВЕРЕ ЗДРАВЉА СТАНОВНИКА НА СЕЛУ
27.02.2015

НОВИ ЦИКЛУС ПРОВЕРЕ ЗДРАВЉА СТАНОВНИКА НА СЕЛУ
У оквиру активности, „Приближимо се пацијентима“ - провера здравља становништва на сеоском подручију, коју организује Дом здравља у Нишу у сарадњи са Градском општином Палилула, током МАРТА и АПРИЛА месеца, од 01.марта до 19.априла биће обухваћено становништво у дванаест села општине Палилула. Промотивна активност „Приближимо се пацијентима“ отпочеће 01.03.2015. у селу Паси Пољана (од 09:00-11:00) и селу Бубањ, (11:15-13:15). Провера здравља становника се наставља у недељу 15.03.2015. у селу Доље Власе (од 09:00-10:00), селу Бербатово, (10:30-11:30), селу Вукманово, (12:00-13:00).
детаљније

 

ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО У БРАЗИЛСКОЈ ЏИЈУЏИЦИ (БЈЈ) “НИШ ОПЕН 2015”
26.02.2015

ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО У БРАЗИЛСКОЈ ЏИЈУЏИЦИ (БЈЈ) “НИШ ОПЕН 2015”
У спортској хали основне школе "Мирослав Антић" у Нишу, овог викенда одржаће се Отворено првенство Ниша у Бразилској џијуџици (BJJ) “Niš Open 2015”. Организатор овог првенства, у борилачкој вештини насталој од јапанског џијуџицуа и џудоа је BJJ клуб - Rio Grappling Club Nis. Такмичење се одржава под покривитељством Градске општине Палилула. Свечано отварање је у  суботу, 28.02.2015. у 12:00 сати а улаз је слободан.
детаљније

 

НЕОПХОДНО ОДРЖАВАТИ КАНАЛЕ ЗА ОДВОД ОТПАДНИХ ВОДА
26.02.2015

НЕОПХОДНО ОДРЖАВАТИ КАНАЛЕ ЗА ОДВОД ОТПАДНИХ ВОДА
Савет грађана села Мрамор и Градска општина Палилула настављају успешну активност на стварању услова да се квалитет живота становника овог насеља значајно побољша. Овим поводом насеље је са сарадницима, члановиома општинског Већа и Скупштине, обишао председник општине Бобан Џунић.„Проблеми становника села Мрамор су познати широј јавности и ми нисмо почели да их решавамо данас. Овај проблем, са одводним каналом, по казивању мештана траје петнаестак или двадесет година. Почетком прошле године нашли смо могућност и обезбедили финансијска средства за инвестицију- каже Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула.
детаљније

 

ОДЕЉЕЊЕ, ШКОЛЕ „ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ“, У МРАМОРУ РЕНОВИРАНО
25.02.2015

ОДЕЉЕЊЕ, ШКОЛЕ „ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ“, У МРАМОРУ РЕНОВИРАНО
Основна школа „Десанка Максимовић“-Чокот, њено издвојено одељење у Мрамору, заједничком акцијом Републике, Града Ниша и Градске општине Палилула, добила је надградњом једног спрата, савремено опремљене учионице са мокрим чвором. Захваљујучи овој инвестицији, вредној око двадесет милиона динара, реновирану школу у Мрамору, од септембра месеца ове године, моћи ће да похађају и ђаци од петог до осмог разреда, чиме ће ови малишани избећи путовање до матичне школе у Чокоту - истакао је Миљан Бојанић, вршилац дужности директора школе.
детаљније

 

ЗАТРПАНИ КАНАЛИ ВЕЛИКА ОПАСНОСТ
24.02.2015

ЗАТРПАНИ КАНАЛИ ВЕЛИКА ОПАСНОСТ
Бербатово је само једно од петнаест села на територији Градске општине Палилула у којем ће до краја месеца бити уређени и очишћени канали за одвод атмосферских вода. Радови су већ отпочели, а све у циљу превентивног деловоња и спречавања могућих поплава и клизишта. Чишћење канала у селу Бербатово само је једна у низу општинских активности везаних за надзор и праћење уређења водотокова и одводних канала на подручију општине Палилула- истакао је Бобан Џунић, председник општине , који је са својим сарадницима и извођачем радова био на терену.
детаљније

 

ГОСТ ЕМИСИЈЕ „РЕБУС плус“ – БОБАН ЏУНИЋ
24.02.2015

ГОСТ ЕМИСИЈЕ „РЕБУС плус“ – БОБАН ЏУНИЋ
Протекла 2014. година у Градској општини Палилула-Nиш забележена је као година интезивних пројектних активности, унапређења рада општинске Управе по високим стандардима пружања услуга грађанима, социо-хуманитарних активности, нових инвестиција, стварању услова да се путем пројеката обезбеде потребна средства за унапређење квалитета живота свих категорија становника општине; подстицање интересовања и подршка организовању младих; аформација предузетништва и стварање услова за нова запошљавања; штедња, одговорно пословање, борба против криминала и коорупције- истакао је Бобан ЏУНИЋ, председник Градске општине Палилула, гостојући у емисији „РЕБУС плус“, телевизије ЗОНА плус у Нишу.
детаљније

 

УКЛОЊЕН НАНОС И ОТПАД ИЗ ДЕЛА КОРИТА ГАБРОВАЧКЕ РЕКЕ
23.02.2015

УКЛОЊЕН НАНОС И ОТПАД ИЗ ДЕЛА КОРИТА ГАБРОВАЧКЕ РЕКЕ
У Градској општини Палилула одговорно се ради на заштити територије општине од могућих временских непогода, које су овог пролећа, огромну штету нанеле Обреновцу и његовој околини. Радници Водопривредног предузеће „Ерозија“ очистили су и продубили уређен део корита Габровачке реке од моста код Ћеле Куле, узводно до ПМФ-а. Овом приликом из корита је уклоњен материјал који је река донела, смеће и растиње, те је омогућен нормалан проток воде и спречено евентуално изливање реке.
детаљније

 

„ПОКЛАДЕ - КАРАВЕШТИЦЕ“, ДАН ПРАШТАЊА И ВЕСЕЉА
22.02.2015

„ПОКЛАДЕ - КАРАВЕШТИЦЕ“, ДАН ПРАШТАЊА И ВЕСЕЉА
Поводом празника “Покладе”, који представља почетак хришћанског обележавања великог поста уочи ускрса, коњички Клуб „Нониус„ у сарадњи са Саветом грађана Горњег Међурова и покровитељством Градске општине Палилула, организовао је по седми пут манифестацију “Каравештице“, са циљем враћања народној традицији и старом изворном стваралаштву. Домаћини и овогодишњих „поклада“ били су Тони и Јасна Илиески.Они су се потрудили да буду добри домаћини.Више од 150 малих учесника манскембала и бројне госте, на отварању манифестације у селу Горње Међурово, поздравио је Милош Стојиљковић, члан Већа Градске општине Палилула.
детаљније

 

КОНКРЕТИЗАЦИЈА САРАДЊЕ СА УЧЕНИЦИМА ГИМНАЗИЈЕ
20.02.2015

КОНКРЕТИЗАЦИЈА САРАДЊЕ СА УЧЕНИЦИМА ГИМНАЗИЈЕ
Члан општинског Већа Градске општине Палилула, Милош Стојиљковић и заменик председника Скупштине ГО Палилула Александар Ждрале, примили су делегацију ученика Гимназије "Светозар Марковић": Марину Радосављевић и Бојану Стојковић. Повод за овај сусрет, по речима већника Милоша Стојиљковића, је конкретизација договора председника општине Бобана Џунића и директорице школе Олге Драгојловић, о подршци раду ученика ове гимназије на домаћим и међународним такмичењима и новим пројектима.
детаљније

 

НОВА АУТОБУСКА СТАЈАЛИШТА У ПАЛИЛУЛИ
19.02.2015

НОВА АУТОБУСКА СТАЈАЛИШТА У ПАЛИЛУЛИ
У улици „Душана Поповића“, једној од најпрометнијих саобраћајница у Градској општини Палилула, у близини Триглавске улице, постављено је ново стајалиште на аутобуској станици. У Дирекцији за јавни превоз кажу да је ово једно од десет стајалишта које је на иницијативу Градске општине Палилула постављено у овој градској општини. „Ову идеју реализовали смо у координацији са Саветом грађана и нисмо чекали почетак грађевинске сезоне, већ смо леп дан искористили за посао јер то наши грађани заслужују“, истакао је Бобан Џунић, председник ГО Палилула.
детаљније

 
ПОДСТИЦАЈ ГРАЂАНСКОГ АКТИВИЗМА И ХУМАНОСТИ
19.02.2015

ПОДСТИЦАЈ ГРАЂАНСКОГ АКТИВИЗМА И ХУМАНОСТИ
Сарадње општине са организацијама цивилног друштва је веома значајна- истакао је председник општине Палилула Бобан Џунић. Са Мото клубом „Ветерани 63.падобранске бригаде“, биће организоване хуманитарне активности, а под покровитељством општине покренут програм Креативног и културног центра. Нишка Градска општина Палилула наставља да помаже најтеже оболеле малишане – овога пута запослени у општинској Управи одиграће током марта месеца утакмицу у малом фудбалу, у хуманитарне сврхе, са члановима Мото клуба „Ветерани 63.падобранске бригаде“.
детаљније
 
О ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА У ТВ ЕМИСИЈИ „ПОДАТАК ПЛУС“
13.02.2015

О ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА У ТВ ЕМИСИЈИ „ПОДАТАК ПЛУС“
Председник Градске општине Палилула Бобан Џунић гостовао је 13.02.2015.у емисији „Податак плус“ - ТВ ЗОНА плус. У разговору са уредницом емисије Данијелом Иванковић, председник Џунић је оценио једногодишњи рад општине, представио најзначајније активности, указао на проблеме у раду и одговараи на питања грађана.




детаљније
 
ДОНАЦИЈА КЊИГА ЗА ШКОЛСКУ БИБЛИОТЕКУ
12.02.2015

ДОНАЦИЈА КЊИГА ЗА ШКОЛСКУ БИБЛИОТЕКУ
У оквиру програма сарадње са образовним установама које раде на територији Градске општине Палилулула, председник Општине, Бобан Џунић разговарао је са директорком Гимназије „Светозар Марковић“, Олгом Драгојловић, о раду и изузетним резултатима ученика ове гимназије на домаћим и међународним такмичењима, новим пројектима и подршци у остваривању васпитно-образовног рада. Директорка Гимназије упознала је председника Џунића са иницијативом ученика школе о формирању радне бригаде која би радила на уређењу и одржавању јавних простора.
детаљније
 
УСПЕШНА САРАДЊА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА И ГИМНАЗИЈЕ „СВЕТОЗАР МАРКОВИЋ“
3.02.2015
УСПЕШНА САРАДЊА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА И ГИМНАЗИЈЕ „СВЕТОЗАР МАРКОВИЋ“

У оквиру програма сарадње са образовним установама које раде на територији Градске општине Палилулула, председник Општине, Бобан Џунић разговарао је са директорком Гимназије „Светозар Марковић“, Олгом Драгојловић, о раду и изузетним резултатима ученика ове гимназије на домаћим и међународним такмичењима, новим пројектима и подршци у остваривању васпитно-образовног рада. Директорка Гимназије упознала је председника Џунића са иницијативом ученика школе о формирању радне бригаде која би радила на уређењу и одржавању јавних простора.
детаљније