АРХИВА ВЕСТИ ЈУЛ
 

ЗАПРАШИВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРАЦА
27.07.2015

ЗАПРАШИВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРАЦА
Четврти третман сузбијања ларви комараца дуж речних токова и забарених површина на територији града почео је у понедељак 27.јула и траје до среде 29.јула на подручју нишких општина. На територији ГО Палилула екипе ће радити дуж приобаља Габровачке реке и Суводолског потока до пруге, приобаља реке Нишаве од железничког моста до улива у Јужну Мораву, приобаља Јужне Мораве од уласка у КО Горње Међурово до ушћа са Нишавом. Екипе оперативаца биће на терену од 08 сати.
детаљније

 

РЕКОНСТРУКЦИЈА ШКОЛЕ "БРАНКО МИЉКОВИЋ" ПО ПЛАНУ
24.07.2015

РЕКОНСТРУКЦИЈА ШКОЛЕ "БРАНКО МИЉКОВИЋ" ПО ПЛАНУ
Председник градске општине Палилула Бобан Џунић, са сарадницима, Милошем Стојковићем, Александром Ждралетом и Светиславом Петровићем, обишао је школу  “Бранко Миљковић” где се обављају завршни радови на реконструкцији учионица и дела школске зграде. Након двогодишње припремне активности и бројних административних проблема око реализације овог пројекта, крајем прошле године у Влади Републике Србије - Министарству привреде потписан је трилатерални уговор са извођачима радова.
детаљније

 

“ЏОНСОН ЕЛЕКТРИК” ГРАДИ НОВУ ХАЛУ-ЈОШ 2.400 РАДНИХ МЕСТА
23.07.2015

“ЏОНСОН ЕЛЕКТРИК” ГРАДИ НОВУ ХАЛУ-ЈОШ 2.400 РАДНИХ МЕСТА
Џонсон електрик” планира у Нишу 2.400 нових радних места. За годину дана ће ова компанија запошљавати хиљаду људи, а до 2020. укупно 3.400. То је у Нишу најавио премијер Србије Александар Вучић, након што су министар привреде Жељко Сертић и представници “Џонсон електрика” потписали Меморандумом о разумевању, који то дефинише. Овом догађају је присуствовао и председник Градске општине Палилула Бобан Џунић. Годину и по дана пошто је изградила фабрику у Нишу, компанија “Џонсон електрик” прошириће производњу изградњом нове хале.
детаљније

 

ПАСИ ПОЉАНА: УЛИЦИ „1300 КАПЛАРА» ДОБИЈА НОВИ ИЗГЛЕД
22.07.2015

ПАСИ ПОЉАНА: УЛИЦИ „1300 КАПЛАРА» ДОБИЈА НОВИ ИЗГЛЕД
У оквиру Програма одржавања комуналне инфраструктуре-периодично одржавање у Градској општини Палилула, отпочела је реконструкција коловоза у Улици „1300 каплара» у насељу Паси Пољана. Овим поводом, председник Градске општине Палилула Бобан Џунић, са сарадницима, обишао је становнике овог насеље и извођаче радова. О актуелним питањима и активностима на уређењу инфраструктуре у општини Палилула и насељу «Паси Пољана» говорили су Бобан Џунић, председник општине Палилула и Миливоје Милић, председник Савета грађана.
детаљније

 

ПОЧЕЛА АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА СТАРОГ ГРОБЉА
21.07.2015

ПОЧЕЛА АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА СТАРОГ ГРОБЉА
На иницијативу Градске општине Палилула и указане потребе, организована je акција чишћења-уређења комплекса Старог гробља „Горица“. Ова активност, која се остварује у сарадњи са Центром за социјални рад «Свети Сава» у Нишу и ЈКП «Горица» у складу са Уредбом Владе Србије о Мерама социјалне укључености корисника новчане социјалне помоћи, део је и светске еколошке кампање «Очистимо свет» (Clean up the World“ 2015) коју промовише Медијска еколошка мрежа ЕКОполис.

детаљније

 

РЕКОНСТРУКЦИЈА ТОПЛАНЕ УКЛОНИЛА ИСТОЧНУ КАПИЈУ СТАРОГ ГРОБЉА?
21.07.2015

РЕКОНСТРУКЦИЈА ТОПЛАНЕ УКЛОНИЛА ИСТОЧНУ КАПИЈУ СТАРОГ ГРОБЉА?
Централни улаз, на „Источној капији“ Старог гробља „Горица“ у Нишу, у Градској општини Палилула, протекле недеље је за потребе реконструкције Топлане „Југ“ потпуно девастиран. Извођач радова је уклонио централни стуб са делом капије, која је у међувремену нестала, а оштећени су и други делови улаза у овај комплекс који је 1991.године стављен под заштиту закона.


детаљније

 

ПРИВРЕМЕНА ИЗМЕНА ТРАСЕ ЛИНИЈЕ 8
17.07.2015

ПРИВРЕМЕНА ИЗМЕНА ТРАСЕ ЛИНИЈЕ 8
Због извођења радова на периодичном одржавању у улици “1300 каплара” у насељу Паси Пољана-Градске општине Палилула, од понедељка 06.07.2015. године, обустављен је саобраћај на деоници од раскрснице са улицом “Војводе Путника” до раскрснице са улицом “Чедомира Крстића”. Линија јавног превоза број 8: Ново Гробље – Габровачка Река у смеру ка Габровачкој Реци од раскрснице улица «1300 каплара» – «Чедомира Крстића» кретаће се улицама «Чедомира Крстића», «Сердара Јола Пилетића», «Војводе Путника» до раскрснице са улицом «1300 каплара» и надаље редовном трасом.
детаљније

 

ПОЧЕЛО УРЕЂЕЊЕ КРУЖНОГ ТОКА У УЛИЦИ “ПЕТРА РАНЂЕЛОВИЋА”
16.07.2015

ПОЧЕЛО УРЕЂЕЊЕ КРУЖНОГ ТОКА У УЛИЦИ “ПЕТРА РАНЂЕЛОВИЋА”
Председник Градске општине Палилула Бобан Џунић са председником Скупштине општине Милошем Стојковићем, обишао је извођаче радова „АБМ Путоградња“ из Мрамора, који раде на изградњи кружног тока на раскрсници улица “Петра Ранђеловића” и “Бубањски хероји” у насељу Ледена Стена. У току су радови на измештању гасовода, а након тога ће радови бити интензивирани и на изградњи кружног тока. Вредност радова на изградњи кружног тока је 10 милиона динара.
детаљније

 

ГОСТОВАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ЏУНИЋА НА ТВ ЗОНАПЛУС
16.07.2015

ГОСТОВАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ЏУНИЋА НА ТВ ЗОНАПЛУС
Гост јутарњег програма ТВ Зона Плус - "Из јутра у дан" (15.07.2015), био је Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула. Он је говорио о активностима у овој територијалној организацији Града Ниша, пројектима  и одговарао на бројна питања гледалаца.




детаљније

 
ПОЧЕЛО "СПОРТСКО-КУЛТУРНО ЛЕТО" У МРАМОРУ
14.07.2015

ПОЧЕЛО "СПОРТСКО-КУЛТУРНО ЛЕТО" У МРАМОРУ
На теренима Фудбалског клуба "Мрамор", председник Градске општине Палилула Бобан Џунић, отворио је 14.јула спортско-рекретивну и културну манифестацију која је ове године окупила више од двадесет фудбалских тимова. Наредне три недеље, у овом делу општине Палилула, у селу Мрамор, одвијаће се спортска такмичења али и културно уметнички програм и забавне активности за најмлађе. По речима Николе Цветановића, једног од организатора програма, интересовање мештана за фудбалски турнир је велико али ту су и други садржаји који пружају могућност за дружење и забаву.
детаљније
 
“ЈУТРО ON LINE” ТВ КЦН 1 - ГОСТ БОБАН ЏУНИЋ
13.07.2015

“ЈУТРО ON LINE” ТВ КЦН 1 - ГОСТ БОБАН ЏУНИЋ
Гост јутарњег програма "Јутро on line" на телевизији Коперникус ТВ КЦН 1 , 13.07.2015. био је председник Градске општине Палилула у Нишу, Бобан Џунић. У разговору са водитељком емисије, председник Џунић је говорио о тренутним активностима општинског руководства Палилуле, новим пројектима, раду општинске Управе по високим стандардима ИСО 9001 квалитета.
детаљније
 
САОПШТЕЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА  ПОВОДОМ ДОГАЂАЈА
НА КОМЕМОРАЦИЈИ У ПОТОЧАРИМА
12.07.2015

САОПШТЕЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА ПОВОДОМ ДОГАЂАЈА
Председник Градске општине Палилула у Нишу и члан Главног одбора СНС-а Бобан Џунић, изјавио је да је напад на премијера Србије Александра Вучића још једна у низу провокација организованих група којима није стало до мира у Региону, развоја Србије и бољег живота грађана Србије.  "Мислим  да је покушај убиства  нашег премијера у Поточарима, покушај шире дестабилизације региона, стопирање наших евроинтеграционих процеса, изазивања нових сукоба и продубљивање неповерења у мултиетничким срединама, сто је за сваку осуду.
детаљније
 
ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА И КЛУБ ПРИВРЕДНИКА ОМОГУЋИЛИ РЕХАБИЛИТАЦИЈУ ДЕЦЕ
10.07.2015

ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА И КЛУБ ПРИВРЕДНИКА ОМОГУЋИЛИ РЕХАБИЛИТАЦИЈУ ДЕЦЕ
Градска општина Палилула, уз помоћ Клуба привредника „Наиссус“, обезбедила је опоравак-рехабилитацију у бањским летовалиштима Србије, за шест корисника средстава фонда «Помозимо нашој деци» У оквиру хуманитарне кампање „ПОМОЗИМО НАШОЈ ДЕЦИ“, Градска општина Палилула упутила је крајем маја месеца јавни позив, организацијама, удружењима, друштвено-одговорним компанијама и појединцима, да својим прилозима-донацијама омогуће малишанима са листе овог фонда - њиховим пратиоцима, боравак и опоравак - рехабилитацију на мору, планинским или бањским летовалиштима.
детаљније
 
ПОДРШКА ДРУШТВЕНИМ АКТИВНОСТИМА МЛАДИХ У БЕРБАТОВУ
7.07.2015

ПОДРШКА ДРУШТВЕНИМ АКТИВНОСТИМА МЛАДИХ У БЕРБАТОВУ
У оквиру подршке спортским и рекреативним активностима грађана у насељима градске општине Палилула и помоћи клубовима и удружењима која успешно раде на територији општине, Бобан Џунић председник општине Палилула посетио је село БЕРБАТОВО, истурено одељење основне школе «Б.Радичевић» и са младима из Канцеларије за младе општине Палилула уручио спортску опрему и реквизите за кошарку. У општини Палилула улаже се у инфраструктуру насеља, подстиче развој пољопривреде, сеоског туризма. По речима председника општине Бобана Џунића циљ је да се створе услови и пословни амбијент који би задржао младе на селу.
детаљније