МЕСЕЦ ИЗДАВАЧА У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА

23.02.2009.

Од понедељка 23. фебруара до среде 25. фебруара штанд издавачке куће `Београдска књига` биће постављен у Градској општини Палилула, поред Услужног пулта Општине.

На овај начин Градска општина Палилула међу првима узима учешће у акцији `МЕСЕЦ ИЗДАВАЧА`- новини која долази из НКЦ (Нишки културни центар).

 Циљ акције је популаризација књиге код наших суграђана, најпре код ученика и студената, због чега се инсистира на изложбено – продајном присуству књига на јавним местима у граду, попут општина, школа и факултета.

Намера је да се снажно супротставимо  тренду одумирања књиге као медија и књижара у савременом урбаном животу.

Највећи српски издавачи (Завод за уџбенике Београд, Службени гласник, CLIO, Београдска књига и др) имаће прилику да се представе Нишлијама, како у НКЦ-у (у облику промоција, трибина, округлих столова), тако и у неким другим образовним и културним институцијама у граду.

`Већина великих издавача је прихватила ову иницијативу НКЦ-а и спремни су да обезбеде изузетно атрактивне госте, што ће омогућити да Ниш буде центар књижевно – издавачких збивања у целој ужој Србији током читаве године`-истакао  је Срђан Савић, директор НКЦ-а заједно са проф.др Игором Новаковићем, председником Општине Палилула, поводом  покретања акције `Месец издаваштва`.