НАЈАВЉЕН ПРОГРАМ МИНИ ФЕСТА У НИШУ

19.02.2009.

Под слоганом „ДАЈМО ШАНСУ БИОСКОПУ!“ у Нишу ће, паралено са београдским ФЕСТОМ, бити одржан МИНИ ФЕСТ. Од 25. фебруара до 3. марта, у једином градском биоскопу који још одолева свим искушењима и транзиционим процесима, биоскопу Клуба Војске Србије, љубитељи седме уметности видеће 14 филмова, најављено је на конференцији за новинаре у Клубу Војске Србије. О овој манифастацији у култури говорили су организатори: Срђан Савић, директор Нишког културног центра у Нишу, Дејан Дабић, уредник филмског програма НКЦ-а и Драган Арсовић, продуцент дистрибутерске куће «ProVision”. У оквиру пратећих програма “МИНИ ФЕСТА” најављена је и промоција књиге Нишлије Милана Јовановића - «Strong man»- најјачи блогер на свету, који тренутнио живи и ради у Мајамију.

Одлука да, као Градска општина Палилула, подржимо овај пројекат у култури је и практично остваривање наших стратешких опредељења развоја локалне заједнице-истакао је на прес конференцији Проф. др Игор Новаковић, председник Општине. Наша мисија - промоција идеја и подршка културним вредностима, део је укупних настојања градских општина Града Ниша да и овај део Србије буде препознатљив. Култура по мери и потреби наших грађана, децентрализована, доступна, на путу освајања европског културног простора. Зато, сачувајмо праве вредности и наше културно наслеђе - Добродошли у биоскоп! – поручио је посетиоцима ове манифестације председник Новаковић.

Улазнице за МИНИ ФЕСТ у Нишу се могу купити на благајни биоскопа Клуба Војске Србије. Уз сваку купљену улазницу, по цени од 200 динара, посетиоци ће добити по један филм- DVD издање дистрибутерске куће «ProVision”.