ТРОЈКЕ ИЗ ПАСИ ПОЉАНЕ

11.02.2009.

  • Општински већници Градске општине Палилула обишли породицу и уручили поклоне за малишане Петра, Павла и Александру

 

Петар, Павле и Александра рођени су 1.децембра 2008. године у палилулском насељу Паси пољана у породици у којој већ одрастају трогодишња Маја, петогодишња Милица и седмогодишња Анка. Родитељи малишана, мајка Данијела Марковић, дипломирани географ и отац, Срећко Јелић, птт техничар, су незапослени, али са великом љубављу, у свом дому у Лужничкој улици насеља Паси пољане, брину о својој породици. Делегација Градске општине Палилула, општински већници Зорица Стоиљковић и Милош Стојковић, остварујући мисију ове локалне управе да у сваком тренутку буде са грађанима, обишли су мале тројке и осмочланој породици Јелић уручили поклоне (пелене, млеко, дечија храна, креме) у вредности од 30 хиљада динара.

Паси Пољана је насеље у Општини Палилула, у којем је  према попису из 2002. било 2139 регистрованих становника(према попису из 1991. било је 1705 становника).

Иначе друштвена брига о деци почива на неколико права које родитељи могу испунити она су прецизирана на републичком, покрајинском и на локалном нивоу. Оваквом бригом друштво покушава да побољша услове за задовољавање основних потреба деце, да подстакне рађање деце и помогне материјално угроженим породицама и породицама са децом ометеном у развоју. Градска општина Палилула, као део градске заједнице у Граду Нишу, усвајањем Стратешког плана развоја, јасно је дефинисала и активности у овој области.