ПАЛИЛУЛСКИ ПРОИЗВОЂАЧИ И УДРУЖЕЊА НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ У НОВОМ САДУ

15.05.2009.

Градска општина Палилула је ове године омогућила произвођачима и члановима удружења са своје територије да посете 76. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду. По речима Горана Васића, генералног директора Новосадског сајма, овогодишњи сајам је доказао да представља кључно место агробизниса у југоисточној Европи.

Етно удружење `Палилула` је ове године и имало могућност да на свом штанду представи производи домаће радиности који су привукли посебну пажњу посетилаца овог значајног сајма. Иначе, ово удружење са Палилуле је на недавно одржаном нишком Међународном сајму туризма, еклологије и спорта добило награду за најлепше уређен сајамски штанд.

Заједно са општинским већницима Бобаном Микићем и Миланом Андрејићем-  представницима Градске општине Палилула, представницима палилулских удружења и произвођачима, присутни су били и представници Нишке млекаре, као и малих и средњих предузећа са Палилуле. Присусто на 76. Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду је оцењено као позитиван корак за бољи пласман палилулских производа на српско али и тржиште југоисточне Европе.