БЕСПЛАТНА ОБУКА ЗА ПОЧЕТНИКЕ У ПРЕДУЗЕТНИШТВУ

17.03.2009.

Градска општина Палилула у сарадњи са Регионалним центром за развој малих и средњих предузећа и предузетништва – Ниш организоваће бесплатну обуку за почетнике у предузетништву и правна лица под називом „Како започети сопствени бизнис?“.  Овим поводом одржана је прес конференција на којој су говорили Бобан Микић члан Већа Градске општине Палилула, ресорно задужен за локални економски развој и имлементацију пројектних активности и Владимир Додић, директор Регионалног центра за развој малих и средњих предузећа и предузетништва – Ниш.

Бобан Микић је истакао да је ово само једна од активности којом Општина Палилула подржава развој МСП. Следећи корак Градске општине Палилула је стварање удружења предузетника, као и формирање Центра за предузетништво који ће бити посебна организациона целина и биће на располагању предузетницима, нагласио је Микић.Он је такође додао и  да ће Општина Палилула инсистирати на непосреднијем контакту са привредницима са своје територије. На крају свог излагања Микић је закључио да је „Стратешком анализом – Стратешким планом развоја“ Општине улагање у развој предузетништва приоритетна активност ове локалне управе на чијој територији је услед транзиционих процеса и приватизације велики број радника ЕИ, МИН-а, „Вулкана“, „Пиваре“, „Циглане“ остао без посла.

Владимир Додић  се захвалио Градској општини Палилула на сарадњи и истакао да ће полазници обуке „Како започети сопствени бизнис?“ похађати следеће области:

-          Како започети сопствени бизнис?;

-          Како урадити бизнис план?;

-          Како што лакше савладати књиговодство?;

-          Како конкурисати код Фондова?;

Oву обуку моћиће да похађају сви заинтерсовани предузентици и правна лица са територије Градске општине Палилула, лица старости до 40 година која су своје фирме регистровала после 01. јуна 2008. године или имају у плану отварање фирме и намеравају да конкуришу за „START-UP“ кредите преко Фонда за развој за 2009. годину.

Предузетници и правна лица која желе да пoхађају обуку „Како започети сопствени бизнис?“ потребно је да дођу у Услужни центар Градске општине Палилула, Бранка Радичевића 1, где могу попунити формулар и упознати се са детаљима програма.

Обука ће отпочети у првој половини априла месеца. Контакт телефон 290-600.