ЗАТРАЖЕНА ОДГОВОРНОСТ ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈЕ НИШ

28.11.2008.

Протеклих дана становници Градске општине Палилула суочили су се са проблeмом редовног снабдевања струјом.

У појединим деловима Општине грађани су били без струје више од 36 сати. То је посебно погодило старије особе, инвалидна лица али и онемогућило успешно остваривање наставе на два факултета, у основним школама, гимназији „Светозар Марковић“.

Рад Управе Градске општине Палилула, која пружа услуге становништву такође је блокиран.

Руководство Општине контактирало надлежне службе Е.Д.“Југоисток“-Електродистрибуцију Ниш и затражило хитно решавање квара и одговарајућу информацију о насталом проблему.

Јавност је информисана са великим закашњењем путем медија да је саниран квар на 35.КW трафо станици код Старог гробља и да је снабдевање струјом већ нормализовано.

Градско Веће општина Палилула осудило је насталу ситуацију као непримерену и затражило одговорност руководства Електродистрибуције Ниш.

На овај начин желимо да истакне улогу локалне самоуправе у решавању свих проблема локалне заједнице, као и унапређењу живота у свим њеним сегментима. Зато је потребна пуна координација у одређеним кризним ситуацијама, са установама и јавним-комуналним предузећима, која нису у надлежности Општине, како би настали проблеми, које ремете нормалан живот становника, били решени.