ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА УРУЧЕН СЕРТИФИКАТ ИСО 9001:2008
6.10.2009.
На свечаности у Нишком културном центру, у присуству бројних званица Града Ниша и Региона, генералног конзула Бугарске у Нишу, господина Георгија Јурукова, председнику Градске општине Палилула, проф. др.Игору Новаковићу, директор компаније СГС у Београду, Маринко Укропина уручио је сертификат ИСО 9001:2008. који је додељен  Градској општини Палилула-Ниш за пружање услуга у надлежности градске општине и унапређење стандарда живота у заједници. Овим поводом председник Новаковић се обратио јавности:
„Поштована господо, драги пријатељи,
Велика је част и задовољство, али пре свега велика је обавеза и одговорност, наћи се на светској референтој листи SGS са престижним светским компанијама ( „Toyota“, „Air France“, „Coca Cola“, Us Steel“, „Nestle“) које начином рада испуњавају строге захтеве стандарда квалитета ISO 9001:2008.
Данас објављујемо да смо ПРВА општина у Граду Нишу и четврта у Србији која је, захваљујући имплементирању и сертификовању свог система управљања квалитетом добила ИСО сертификат. Добијање ИСО сертификата показује да Градска општина Палилула  брине о грађанима, корисницима својих услуга, као и о запосленима.  То је добар пример другима како се брине о јавном интересу и доприноси бољитку друштва.
Висока оцена грађана о досадашњем раду наше Управе Градске општине Палилула, изречена у анонимној анкетио задовољству корисника услуга, са констатацијом, „Укупно гледано веома сам задовољан услугама Градске општине Палилула“, веома охрабрује и мотивише. У име руководства Градске општине Палилула, Скупштине и Већа Градске општине Палилула, запослених у Управи Градске општине Палилула, захваљујем се ГРАЂАНИМА ПАЛИЛУЛЕ и руководству Града Ниша  на подршци и разумевању у остваривању циљева пројекта  „Успостављање система менаџмента квалитетом у складу са захтевима стандарда ISO 9001:2008“.
Председник Градске општине Палилула
проф.др Игор Новаковић, с.р.