СТОНОТЕНИСКИ КЛУБ "ЖЕЛЕЗНИЧАР" - НИШ

C:\Documents and Settings\Owner\Desktop\LOGO NOVI.jpg

О КЛУБУ

СТК Железничар Ниш основан је 14.02.2002.године. Председник клуба је Драган Јовановић а потпредседник Горан Милутиновић. Клуб је 18.06.2002. регистрован код Министарства просвете и спорта ред.бр. 661-02-0858/2002-11, са седиштем у Нишу, ул.Димитрија Туцовића бб(Железничка станица) на територији градске општине Палилула.

Клуб се регистровао код Стонотениског савеза Србије(СТСС) као и код Регионалног стонотениског савеза Ниша (РСТСН) јула 2005.године и ушао у систем такмичења за такмичарску сезону 2005/06.годину.

Поред такмичења сениорске екипе у лиги Србије, исте године почела је са радом и школа стоног тениса у оквиру клуба коју води лиценцирани тренер Жарко Степановић, професор спорта и физичког васпитања, у сарадњи са Гораном Милутиновићем. Већ у првим месецима показали су се одређени добри резултати рада са млађим категоријама од којих треба споменути: освојене медаље у мушкој и женској конкурецији на турнирима у организацији РСТСН, учешће на међународном турниру у Ћуприји, учешће квалитетнијих појединаца на камповима РСТСН и др.

У СТК Железничар постоје регистровани играчи свих категорија, стонотениске судије свих рангова, тренери са сертификатима,  а основни циљ нам је омасовљавање и популаризација стоног тениса у основним школама. План је да, у сарадњи са наставницима свих основних школа, изборни спорт (трећи час) буде стони тенис где би наш стручни кадар активно учествовао у настави.

У такмичарској сезони 2008/09. СТКЖелезничар је као првак РСТСН лиге играо квалификације за виши ранг такмичења и забележио одличан резултат пласиравши се у Другу Савезу лигу Србије. Циљ клуба је да се у овој такмичарској сезони 2009/10. избори одлазак на квалификације за улазак у Прву лигу Србије.

ГРАДСКА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА - ПОДРШКА СТОНОТЕНИСКОМ КЛУБУ "ЖЕЛЕЗНИЧАР"

ПОТПИСАН УГОВОР О ОРГАНИЗАЦИЈИ  СТОНОТЕНИСКОГ ПРВЕНСТВА