„СУСРЕТИ ПРИЈАТЕЉСТВА“ ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
2.10.2014


Узблагослов Његовог Преосвештенства Епископа нишкогГосподина др Јована и покровитељство Градске општине Палилула, Црквено-играчки ансамбл „Бранко“ организоваће Седму међународну манифестацију „Сусрети пријатељства - Радост Европе 2014“. Овај дечији фестивал биће одржан у понедељак, 06.октобра у сали Светосавског дома. На седмом „Сусрету пријатељства“ деце у Нишу, како је најавио Миљко Петровић, уметнички руководилац Ансамбла „Бранко“, очекује се учешће дечијих група из Скопља (Македонија), Софије (Бугарска), Ле Пуy ен Велаyа (Француска), Србије-Дечијег културног центра Београд, Дечијег културно-образовног и рекреативног центра у Нишу, чланови хора ОШ “Ратко Вукичевић“ ,солиста ОШ „Цар Константин“, Црквено-играчки ансамбл „БРАНКО“ НИШ.

Захваљујући ансамблу „Бранко“, делић најстарије и највеће међународне дечје манифестације у Србији - "Радост Европе" по седми пут је у нашем граду - изјавио је на конференцији за новинаре Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула у Нишу. Градска општина Палилула, као покровитељ “Сусрета пријатељства деце”, у оквиру обележавања „Дечије недеље у Нишу“ омогућила је деци нашег града да уживају у делу уметничких креација учесника овогодишње манифестације, која се одржава већ 45. година у Београду. Председник Џунић је најавио да ће поред дечијих ансамбала “Сусрету пријатељства деце” у Нишу присуствовати и госпођа Донка Шпичек, један од оснивача и члан Одбора манифестације “Радост Европе”. Тема 45.манифестације “Радост Европе”, која претходи овом догађају у Нишу, је у знаку стихова Љубивоја Ршумовића из књиге „Буквар дечијих права“: „Биће правде на свету, и знања и лепоте, деца ће спасити планету, од мржње и простоте“. На овај начин у Србији се обележава и 25 година од потписивања Конвенције УН о правима детета. Црквено-играчки ансамбл "Бранко" наступиће на манифестацији "Сусрети пријатељства - Радост Европе" у Београду, у петак 03. октобра 2014 године са почетком у 15.30 сати. Овим наступом, се новом кореографијом "Игре из Ужичког краја", Ансамбл “Бранко” обележиће И десет година активног учешћа на међународном сусрету деце Европе у Београду.

У данима фестивала „Радост Европе“ осим српске престонице Београда и Град Ниш, захваљујући Ансамблу „Бранко“ и Градској општини Палилула, биће место дружења и промоције стваралаштва деце Европе.(Д.В.ЕКОполис)

Галерија Слика - Facebook