ЗАВРШЕН АТАРСКИ ПУТ МРАМОР-МРАМОРСКИ ПОТОК
3.10.2014


У оквиру подршке остваривању активности пољопривредних произвођача у Градској општини Палилула, председник општине, Бобан ЏУНИЋ, са начелником Управе за пољопривреду и развој села, Сашом Стоиљковићем, обишао је село МРАМОР. У овом насељеном месту завршени су радови на изградњи планиране деонице у дужини ос 3.000 метара атарског пута. Радови су остварени захваљујући подршци Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Управе за пољопривреду и развој села Града Ниша.

“Пољопривредници села Мрамор и Мраморски поток лакше и брже ће долазити до својих ораница, јер су завршени радови око уређења три километра атарског пута на овом потезу. По речима председника општине Бобана Џунића ово је само четвртина путева који ће до краја октобра бити уређени на сеоском подручју општине. Почетком ове године, на подручју општине Палилула уређено је 13 километара атарских путева. На територији општине Палилула се налази 15 села која се наслањају на ужи градски део (Лалинац, Крушце, Мрамор, Мраморски поток, Ново Село, Чокот, Доње Међурово, Горње Међурово, Бубањ село, Паси Пољана, Доње Власе, Габровац, Бербатово, Вукманово, Суви До). Укупна пољопривредна површина Општине Палилула је 7.395 ха. Од тога 6.648 ха су обрадиве површине, а 747ха су пашњаци.

У плану је да до краја октобра на подручју свих пет градских општина буде уређено 35 километара пута. Ресорно министарство и Град Ниш, за ове намене обезбедили су 30 милиона динара, рекао је Саша Стојиљковић, начелник Управе за пољопривреду. У првом кварталу ове године у нишким селима уређено је укупно 20 километара атарских путева, за шта су из републичког и градског буџета потрошена око 22 милиона динара. У Палилули је „Стратешким планом развоја“, као примарни задатак наведена активност на оживљавању села, од којих се у будућности очекује да буду основа одрживог развоја Градске општине Палилула и Града Ниша. (Д.В.ЕКОполис)

Галерија Слика - Facebook