ДИРЕКТОР УНИЦЕФ-а У СРБИЈИ И ПРЕДСЕДНИК ГО ПАЛИЛУЛА ОБИШЛИ ДРУШТВЕНИ ЦЕНТАР МЛАДИХ У НАСЕЉУ “ЦРВЕНА ЗВЕЗДА”
4.11.2015

ДИРЕКТОР УНИЦЕФ-а У СРБИЈИ И ПРЕДСЕДНИК ГО ПАЛИЛУЛА ОБИШЛИ ДРУШТВЕНИ ЦЕНТАР МЛАДИХ У НАСЕЉУ “ЦРВЕНА ЗВЕЗДА”

Директор канцеларије УНИЦЕФ-а у Србији Мишел Сен-Ло и председник Градске општине Палилула Бобан Џунић, након потписивања протокола, обишли су Друштвени центар у насељу “Црвена Звезда”, који захваљујући бројним волонтерима и подршци општине Палилула већ више од једне деценије помаже деци ромске популације да савладају школско градиво. По речима Тамаре Симоновиц, Извршне директорке Групе за децу и младе „Индиго“, приоритетни задаци центра су мотивисање за образовање, оснаживање деце и младих за активно укључивање у локалну заједницу и брига о здрављу младих. Потписивањем Протокола о сарадњи актера на спречавању раног напуштања школовања деце, је значајан корак напред.

Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула, изразио је задовољство посетом директора УНИЦЕФ-а Мишела Сен-Лоа општини Палилула, која је као територијална организација Града Ниша са преко осамдесет хиљада становника, по статистичким параметрима пописа из 2011, на зачељу економске развијености и степену образовања становништва. У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија, реализовали смо више пројеката, истакао је председник Џунић, који су намењени младима, посебно из осетљивих група. Недавно смо отворили “спортску зону” у основној сколи “Бранко Миљковиц”, завршили пројекат о еколошком образовању “живети зелено”, отворили игралиште за младе у међублоковском  простору насеља “Бубањ”, именовали повереника општине Палилула за ромска питања и отворили канацеларију Центра за социјални рад у близини ромског насеља.

Директор УНИЦЕФ-а изразио је жељу да за време његовог мандата у Србији, у наредене три године, што више деце из осетљивих група остане у школским клупама. Желим још већу посвећеност породица, нарочито желим да видим што више очева укључених у процес образовања. Желим да видим што више девојчица у школским клупама, а не како се прерано удају, рекао је Мишел Сен-Ло.  

Друштвени центар у општини Палилула, остварује своју мисију у оквиру пројекта и подршку УНИЦЕФ-а, Градске општине Палилула и Града Ниша а у региону ове центре су подржале и општине Пирот, Бојник, Лебане, Прокупље, Сурдулица и Владичин Хан. (Текст-фотографије Драган Видојковић, ЕКОполис)

ИСДУ