ДОНАЦИЈА ВОЈВОЂАНСКЕ БАНКЕ ГЛУВИМ И НАГЛУВИМ ОСОБАМА
3.11.2015

ДОНАЦИЈА ВОЈВОЂАНСКЕ БАНКЕ ГЛУВИМ И НАГЛУВИМ ОСОБАМА

У циљу подршке  глувим и наглувим особама у Србији, којих по званичним подацима има око 130.000, Војвођанска банка је, донирала рачунаре и установама-организацијама у Нишу: Школи са домом ученика „Бубањ“ и Градској организацији глувих и наглувих у Нишу. Након поздравне речи Снежане Чарапић, директорке Школе са домом ученика „Бубањ“ присутне на овој свечаности поздравио је председник Градске општине Палилула Бобан Џунић. „Општина Палилула, по речима председника Џунића, у остваривању Акционог програма развоја, између осталог усмерила је своју активност у решавању социо-хуманитарних питања и унапређењу рада установа социјалне заштите. Управа општине оспособљена је за пријем и решевање захтева и ове категорије грађана. Сарадња са Школом са домом ученика «БУБАЊ» је изузетно садржајна и обухвата нашу подршку бројним активностима школе; у побољшању услова рада, организацији научних скупова, семинара, Затражили смо да нам у тој активности помогну друштвено одговорне компанијуе и успешни привредници, нагласио је председник Бобан Џунић. Овај гест Војвођанске банке је за сваку похвалу и ја изражавам захвалност за донету одлуку .

Школа са домом ученика "Бубањ", која има седиште на територији општине Палилула основана је давне 1953. године као школа и дом глувонеме деце. Данас је то модерна установа која примењује савремена техничка средства и методе у третману особа са многим поремећајима и сметњама у развоју и пример је добре праксе.

И председник Градске организације глувих и наглувих Звонимир Стојановић захвалио је на овој донацији. „Додела рачунара, по речима Зорице Џиде менаџерке за друштвено одговорно пословање Војвођанске банке, је део донаторске акције Војвођанске банке, која је покренута како би се подржала заједница глувих у Србији.  Она је уручила ваучер о донацији компјутера директоки Школе, Снежани Чарапић и председнику Организације Звонимиру Стојановић. У оквиру ове акције, Војвођанска банка ће уручити више од 60 рачунара школама за глуву и наглуву децу, Савезу глувих Србије и организацијама глувих широм Србије.“ (Текст-фото Д.Видојковић)

ТВ Белами -Донација за Школу са домом ученика “Бубањ”