ПРОЈЕКТИ УНАПРЕЂЕЊА УСЛОВА СТАНОВАЊА РОМСКЕ ПОПУЛАЦИЈЕ
23.11.2015

ПРОЈЕКТИ УНАПРЕЂЕЊА УСЛОВА СТАНОВАЊА РОМСКЕ ПОПУЛАЦИЈЕ

Председник Градске општине Палилула Бобан Џунић са сарадницима примио је делегацију Екуменско хуманитарне организације (ЕХО) из Новог Сада. У оквиру активности на Социјалној инклузији и побољшању услова становања Рома и Ромкиња у Републици Србији”, ова невладина хришћанска организација, чији су програми засновани на људским правима и окренути ка социјалном развоју, по речима Слађане Јовановић, координаторке пројекта, остварује активност са заинтересованим партнерима на „Легализацији и обнови подстандардних ромских насеља заснованој на потребама њихових становника“.

Ради побољшања услова становања у ромским насељима  ЕХО - Ромски ресурни центар је развио јединствени модел рада са припадницима ромске националне заједнице – „Одржива обнова ромских насеља самоградњом“. Овај модел рада, истакла је Слађане Јовановић подразумева свеобухватни приступ у решавању постојећих проблема и партиципативне методе рада који нуде могућност изградње купатила, реконструкцију куће и изградњу мале куће.

У овом разговору учествовали су Игор Пауновић, координатор за ромска питања Градске општине Палилула, Александар Ждрале, заменик председника Скупштине ГО Палилула и Никола Божић, пројект менаџер.

Организације ЕХО је хришћанска невладина организација која радом на смањењу сиромштва, развојем међуцрквене сарадње и промоцијом људских права успешно остварује своју мисију. (текст, фото Д.Видојковић)