«СЦЕНСКЕ ИГРЕ» И АУДИЦИЈА У БИОСКОПУ «ВИЛИН ГРАД»
17.11.2015

 «СЦЕНСКЕ ИГРЕ» И АУДИЦИЈА У БИОСКОПУ «ВИЛИН ГРАД»

Под покровитељством Градске општине Палилула-Канцеларије за младе општине Палилула, у биоскопу „Вилин Град“, одржана je представа СЦЕНСКЕ ИГРЕ у извођењу прве генерације полазника бесплатне тромесечне летње школе, коју је организовала балетски играч-глумица и тв водитељка Ане Аранђеловић.

Бобан Џунић, председник општине Палилула, са сарадницима присуствовао je овом јединственом сценском догађају. On je истакао значај активности које подстичу интересовања младих и афирмишу талентовану децу. „Желели смо да помогнемо деци и родитељима и зато смо обезбедили да овај програм буде бесплатан-нагласио је председник Џунић. Уосталом, то је и један од циљева омладинске политике и подршке деци и младима коју успешно остварује наша Канцеларија за младе општине.

Малишани, полазници школе глуме и сценског покрета, имали су успешан наступ на сцени биоскопа. Програм је отпочео БРЗАЛИЦАМА и познавању теоријских појмова из глуме а затим је кроз ПАНТОМИМУ, РЕЦИТАЦИЈЕ, ИМИТАЦИЈЕ, свако од полазника школе глуме и сценског покрета имао свој наступ. Рецитовали су Емилија Живковић, "Срда" Јован Јовановић Змај; Анастасиа Станковић, "Таква сам каква сам" Жак Превер; Анђелија Алексић, "Срећа" Десанка Максимовић; Виктор Станковић, "Очију твојих да није" Васко Попа. Вештине имитирања показали су Еванђелина Вуковић, (другарица); Виктор Станковић, (фудбалски коментатор); Наталија Тончић, (председник); Даринка Стојановић, (баба); Емилија Јоцић, (дечија песма); Јован Вуковић, (кротитељ лавова); Анђелија Алексић, (мама). Програм «СЦЕНСКЕ ИГРЕ» завршен је ГРУПНОМ ВЕЖБОМ "пијаца и телевизијска емисија" уз учешће свих полазнока Школе.

Представу су пратили и њихови другари и другарице, који су учествовали на аудицији у оквиру другог позива за полазнике бесплатне Школе глуме и сценског покрета. И нова група ђака основних школа у општини Палилула, који су успешно прошли аудицију, радиће са Аном Аранђеловић у савлађивању вештина-глуме и јавног наступа, развијању креативности, координацији и правилном држању тела. (Текст и фотографије Д.Видојковић)

НТВ Телепрес - После тромесечног курса-велика представа