ПОЛИЦИЈА И ГРАЂАНИ НА ИСТОМ ЗАДАТКУ
14.10.2015

ПОЛИЦИЈА И ГРАЂАНИ НА ИСТОМ ЗАДАТКУ

Поводом Дана ослобођења Града Ниша-14.октобра, Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Небојша Стефановић, присуствовао почетку кампања "Стоп – сви на спорт" и "Безбедносна култура младих", као и потписивању Уговора о донацији сигурносних камера Полицијској управи у Нишу, и свечаном дефилеу припадника и службених возила МУП-а Србије.

Министар Стефановић је у Нишу нагласио да је безбедносна ситуација данас у Србији стабилна и да ће полиција снажним, превентивним и обавештајним деловањем спречити било какво угрожавање сигурности грађана. «Србија се у последњих годину дана суочавала са више изазова, од оних који су се дешавали након терористичких акција у Куманову и Зворнику, до различитих изазова изазваних кретањем огромног броја миграната кроз нашу државу- рекао је министар полиције. Према његовим речима, одговорним и озбиљним поступањем полиције, без подизања панике, ниједан безбедносни проблем из окружења није се пренео на нашу земљу. Говорећи о дефилеу полицијских службеника у Нишу, Стефановић је истакао да је то важна активност полиције, која има за циљ приближавање полицијских службеника локалној заједници. «Ово је један леп приказ способности полиције, рекао је он и изразио посебно задовољство због тога што се дефиле одржава на Дан ослобођења Ниша. Према његовим речима, то је симболика којом се показује да је полиција увек уз свој народ, са задатком да штити грађане и да се бори против корупције и криминала, при чему су полицајци ти на које грађани увек могу да се ослоне. Министар је уједно исказао задовољство због тога што присуствује почетку пројеката који су везани за безбедност младих, јер је то велики изазов у данашње време, не само у Србији, већ у свим земљама света. Млади су изложени различитим врстама изазова везаних за различите криминалне радње, од нарко-трафикинга до најновијих видова криминала везаних за употребу интернета. По речима министра Стефановића Полицијска управа у Нишу предузима велики број активности како би младим људима и свим другим грађанима осигурала безбедност. Он је похвалио сарадњу са локалном самоуправом Ниша.

Овим активностима у градској кући и на платоу у Тврђави, присуствовао је и Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула. У овој нишкој градској општини са преко 80.000 становника, разгранатом саобраћајном инфраструктуром и бројним образовним установама покренуто је више иницијатива и предлога у циљу побољшања безбедности младих и свих грађана, учесника у саобраћају.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић прецизирао је да ће 12 сигурносних камера, које је град Ниш донирао Полицијској управи, у вредности 6,2 милиона динара, бити постављене на једној од највећих раскрсница у Нишу, на углу улица Др Зорана Ђинђића и Војводе Мишића. Ниш је други град у Србији, након Београда, који је на основу захтева саобраћајне полиције обезбедио савремени технички систем за визуелно праћење саобраћајних прекршаја. Камере ће послужити бржем и успешнијем разоткривању и најтежих кривичних дела.

Начелник ПУ у Нишу Срђан Грекуловић истакао је да у Нишу не постоји ниједна организована криминална група чији су чланови малолетници., У првих девет месеци ове године на овом подручју,  наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова, није почињено ниједно теже кривично дело у коме су учествовала малолетна лица или су били жртве, (Фотографије Д.Видојковић)

РТВ БеллеАмие - УГОВОР о донирању сигурносних камера