АРХИВА ВЕСТИ ЈАНУАР
 

НАЈБОЉЕ РЕШЕЊЕ - ПРЕВЕНЦИЈА
31.1.2011

У сали Нишког културног центра, нишки Дом здравља је у сарадњи са Градском општином Палилула, наставио и почетком ове године да спроводи кампању „Знањем до здравља“, са циљем да се што већи број људи информише о начину превенције најтежих болести. Прво предавање из овог циклуса односило се на превенцију рака дебелог црева. Поред тога што су присутнима пружили основне податке о овој болести, специјалисти из нишког Дома здравља су поделили и Хемдетект тестове и упутства за њихово коришћење као и бројне едукативне материјале. По речима Славољуба Савића, помоћника начелника Управе ГО Палилула, пракса је да се на овим скуповима-здравственим трибинама, дају и стручни савети свима који буду имали било какве недоумице у вези са овом болешћу.
детаљније

 

ЗА КВАЛИТЕТНИЈИ ЖИВОТ-СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИХ ПАЛИЛУЛАЦА
21.1.2011

Градска општина Палилула-Ниш, у партнерству са Центром за социјални рад „Свети Сава“ у Нишу и сарадњи са општином Ћустендил (Бугарска) успешно остварује једногодишњи пројекат „Јачање општинских капацитета за унапређење квалитета живота социјално рањивих група“ из програма EXCHANGE 3. По оцени учесника конференције за новинаре, организоване у нишком Медиа центру, протекла двомесечна активност на остваривању пројекта, изазвала је велико интересовање јавности.Имплементација пројекта је отпочела потписивањем уговора 24.09.2010. у Београду, у организацији Сталне конференције градова и општина и након формирања мобилних тимова и припремних активности на терену, кренуло се са остваривањем програма.Према речима проф.др Игора Новаковића, председника општине, статистички подаци говоре да је просечан житељ нишке Палилуле још пре две године живео читав месец са свега 1.680 динара, или са мање од 20 евра. У протекле две године, десила се економска криза која је вредност ове суме новца још више умањила.
детаљније

 
ЈОШ ЈЕДНОМ СМО ПОМЕРИЛИ ГРАНИЦЕ!
19.1.2011

У оквиру процеса израде Локалног плана за борбу против корупције (ЛПБК) у гадској општини Палилула одржана је презентација и разговор о нацрту Локалног плана за борбу против корупције града Ниша и промовисана активност општине Палилула у овој области. О нацрту Локалног плана за борбу против корупције града Ниша говорили су: Павле Димитријевић, извршни директор Бироа за друштвена истраживања; Биљана Јовановић, члан Градског већа и координатор Радне групе; проф.др Игор Новаковић, председник ГО Палилула и Зоран Гавриловић, директор програма „Друштво против корупције“;Биро за друштвена истраживања (БИРОДИ), уз финансијску подршку УСАИД-а и Института за одрживе заједнице, у оквиру програма Јавно заговарање у пракси реализује пројекат израде Локалних планова за борбу против корупције у Крагујевцу, Нишу, Зрењанину и Пожеги. Током осам месеци (март-октобар) 2010.године, у Нишу је реализовано  истраживање "Мапа антикоруптивног активизма" којим је утврђено стање капацитета за борбу против корупције
детаљније
 

СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ
9.1.2011

Град Ниш је у недељу, 9.јануара.2011.године добио још један информативно-огласни портал (www.CityOfNis.rs). На свечности у част обележавања славе Св.Стефан, у просторијама City Marketing Centra, након поздравне речи Оливера Пауновића, директора City Marketing Centra, овај информативни портал покренуо је Драгослав Ћирковић, председник Градске општине Медијана.Руководство City Marketing Centrа, после дванаест година постојања и успешног рада агенције на пољу маркетинга и организовања значајних привредних и манифестација у култури, одлучило се на још један корак више! У присуству бројних гостију, представника Града и градских општина, установа и предузећа, озваничен је још један информативни пројект. По речима Оливера Пауновића, на сајту www.CityOfNis.rs, 24 сата дневно, биће објављиване све агенцијске вести из Ниша, све оно што је било кроз историју важно за Ниш, све оно што је данас важно за Ниш и о Нишу.
детаљније

 

ЈАЧАЊЕ ОПШТИНСКИХ КАПАЦИТЕТА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ
КВАЛИТЕТА ЖИВОТА  СТАНОВНИКА ПАЛИЛУЛЕ
4.1.2011

Прве недеље у Новој 2011. години, мултидисциплинарни мобилни тимови  Градске општине Палилула, који реализују пројекат „Јачање општинских капацитета за унапређење квалитета живота социјално рањивих група“, помагаће социјално угрожене, стара и изнемогла лица, децу, инвалиде и особе трећег доба које су непокретне и које зависе од туђе помоћи на следећим локацијама: у уторак 4.јануара, у месним канцеларијама „9.Мај“ и „Чокот“, у среду, 5.јануара у месним канцеларијама „Црвена звезда“ и „Палилула“ а у четвртак, 6.јануара, мобилни тимови пројекта биће у Мрамору и Крушцу, од 09-14:00 сати. Социјално - угрожени становници Палилуле могу добити потребне информације о коришћењу бесплатних услуга мобилних тимова пројекта на телефон 018/ 244-587 или у својим месним кацеларијама.
детаљније