АРХИВА ВЕСТИ ЈУН
 

БРОШУРА „МОЈА ПАЛИЛУЛА“
30.06.2011

Државне и локалне администрације свакодневно су на удару јавности. У медијима и у изјавама званичника, политичких опонената, присутан је негативни имиџ и мишљење о раду ових служби. Примењивати маркетинг у организацији локалне самоуправе, по речима проф.др Игора Новаковића, значи прихватити нови концепт размишљања, бити одговоран на свом радном месту, обављати свој посао или услугу на најбољи могући начин јер то очекује грађанин-корисник услуге. Ово је само део стратегије руководства наше Градске општине Палилула у Нишу, која се успешно примењује већ неколико година. Отвореност и транспарентност рада, сарадња и подршка свим категоријама грађанима, усвајање високих стандарда квалитета у раду Управе, успостављање 48-сатног инфо-сервиса, само је део пројеката који су на најбољи начин промовисали рад ове организације локалне самоуправе Града Ниша.
детаљније

 

ТРИ МОБИЛНА ТИМА  ПРОЈЕКТА НА ПРОГРАМУ „ EXCHANGE 3 "
28.06.2011

Пројекат Градске општине Палилула, „Јачање општинских капацитета за унапређење квалитета живота социјално рањивих група“, који се успешно остварује у оквиру програма «Exchange 3», почетком прошле недеље добио је и трећи мобилни тим. Социјално-угрожени становници Палилуле од сада могу добити потребне информације о коришћењу бесплатних услуга мобилних тимова пројекта на инфо-телефон 018/244-587, у својим месним кацеларијама или дирекним контактом са мобилним тимом (1.) на телефон  062-407-751, мобилним тимом (2.) на телефон 062-407-735 или екипом мобилног тима (3.) на 062-407-754. Ове недеље, мултидисциплинарни мобилни тимови  Градске општине Палилула, у пуном саставу, помагаће социјално угрожене стара и изнемогла лица, инвалиде и особе трећег доба које су непокретне и које зависе од туђе помоћи на следећим локацијама
детаљније

 

ПРИЈАВА ШТЕТЕ ДО 1.ЈУЛА
27.06.2011

Према прелиминарној процени  Управе за пољопривреду и развој села, невреме које је у петак 24. јуна погодило и град Ниш, захватило је око 2.500 do 3.000 хектара  пољопривредног земљишта. Највећу штету претрпели су атари села Лалинац, Лалинске Појате, Сечаница и Крушце. Процењује се да је у овим селима на њивама и у пластеницима уништено између 70 и 100% пољопривредних производа. Нешто мања штета, која се креће од 20 до 80%, нанета је у атарима села Мрамор, Мраморски Поток, Вртиште, Поповац, Трупале, Суповац, Мезграја, Чамурлија, Ново Село и Доњи Комрен. Током суботе и недеље стручне службе Управе за пољопривреду и развој села Града Ниша обишле су терен ради прелиминарног утврђивања штете. Рад на прецизном утврђивању штете наставиће комисија формирана заједно са Управом за ванредне ситуације. Комисија ће у најкраћем могућем року обићи подручје захваћено невременом и евидентирати штету нанету пољоприврдним културама, објектима и другој имовини.
детаљније

 

УПИШИ СЕ У БАЗУ!
27.06.2011

Под мотом „Лакше до праксе – Упиши се у базу!“ Канцеларија за младе Градске општине Палилула отпочела је са реализацијом пројекта „Повезивање МСП сектора, Канцеларије за младе и младих”. Пројекат се реализује у оквиру остваривања циљева Акционог плана за омладинско предузетништво, који је усвојен 2010. године. О томе су на конференцији за новинаре говорили Бобан Микић, члан Већа Градске општине Палилула и Стефан Јовић, координатор Канцеларије за младе општине Палилула. „Канцеларија за младе општине Палилула, једна од две канцеларије које делују у граду, представља део организације локалне самоуправе и као таква промовише рад са младима и  пружа подршку младима. Остварује  сарадњу са удружењима грађана, студентским организацијама, неформалним групама, ученичким парламетима, образовним институцијама, као и установама које се баве младима и за младе- истакао је члан већа Микић.
детаљније

 

„ГРАД„ УНИШТИО ЛЕТИНУ
26.06.2011

Невреме праћено олујним ветром и градом, које је протекле недеље  погодило Град Ниш и околину, проузроковало је велику материјалну штету и у општини Палилула. Уништени су пољопривредни усеви- пшеница, повртарски засади, виногради, воће, поломљени црепови на крововима кућа, оштећени  аутомобили. Највећу штету, на основу првих сазнања, претрпели су становници села Лалинац, Лалинске појате, Мрамора и Крушца. Овим поводом, руководство Градске општине Палилула, председник Скупштине Милан Ђурђевић и члан Већа, Милош Стојковић, обишли су атаре ових места која су претрпела највећу штету. «Очекује се да надлежне комисије Града и Управе за пољопривреду хитно изврше процену штете како би и ово подручије било сагледано мерама које утврди Влада Србије- рекао је Милан Ђурђевић. Ми ће мо као орган локалне самоуправе пружити потребну логистичку подршку нашим пољопривредницима у санирању настале штете - нагласио је Ђурђевић.
детаљније

 

ИСТОЧНА КАПИЈА И ОГРАДА СТАРОГ ГРОБЉА У ГРАФИТИМА
24.06.2011

Старо гробље је опет на удару вандала. Током протекле ноћи, непозната лица исписала су графите на стубовима Источне капије овог комплекса. Напор руководтва  Градске општине Палилула, да се ова простор реконструише и претвори у „меморијални парк“, очигледно је тешко остварити без комплетне заштите и одржавања.У присуству Милана Ђурђевића, председника Скупштине општине, Милоша Стојковића, члана Већа и Славољуба Савића, помоћника начелника Управе Градске општине Палилула, новинари су могли да виде веома ружну слику и дело „обесних починиоца“. Стубови и капија исцртани спрејом. Недавно је слична слика била и у спомен комлексу „Бубањ“. По речима Милана Ђурђевића, реконструкција комплекса „Старо гробље“, отпочела је захваљујући пројекту Градске општине Палилула који је одобрен 2009. од Управе за привреду, одрживи развој и заштиту животне средине Града у износу од 3,5 милиона динара и то прво на Источној капији
детаљније

 

ЗНАМО ДА БЛОКАДЕ НЕ РЕШАВАЈУ ПРОБЛЕМ !?
22.06.2011

Становници Мрамора у Крушца, који су протекле недеље блокирали саобраћај на магистралном путу Ниш-Прокупље, због повећаног деловања клизишта и вишегодишњег нерешавања датих обећања око санирања ове елементарне непогоде, у среду, 22.06.2011.године, у јутарњим сатима, блокирали су и рад Управе Градске општине Палилула. У разговору са организаторима штрајка, председник  Скупштине Милан Ђурђевић, указао на активности које остварује руководство општине Палилула у сарадњи са градом, на решавању овог проблема и замолио да се овај вид протеста одложи до сусрета са градоначелником Ниша.Овим поводом одржана је ванредна седница Већа Градске општине Палилула, којој су присуствовали и представници угрожених становника села Мрамор и Крушце, и донети су нови закључци.
детаљније

 

КЛИЗИШТЕ У МРАМОРУ УГРОЗИЛО ЈОШ 25 ПОРОДИЦА
21.06.2011

У прилогу текст објављен у листу ГЛАС јавности 21.06.2011, НИШ - Председник нишке градске општине Палилула Игор Новаковић рекао је да је од државних органа затражено да клизиште у Мрамору прогласи елементарном непогодом и помогне становницима тог места.- Због клизишта у Мрамору у градској општини Палилула исељено је 14 породица чије су куће проглашене неусловним за живот, а држава више година тим породицама плаћа кирију за становање - подсетио је Новаковић. Овогодишње пролећне кише проузроковале су да клизиште поново проради, а још 25 породица је угрожено на потезу Мрамор - Крушце.Да би скренули пажњу надлежних, становници Мрамора организовали су претходних дана блокаду пута према Прокупљу на по неколико сати.
детаљније

 

„ПОВЕЗИВАЊЕ МСП СЕКТОРА, КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ И МЛАДИХ “
21.06.2011

Канцеларија за младе Градске општине Палилула остварује пројекат који се реализује у оквиру остваривања циљева Акционог  плана за омладинско предузетништво. У прилогу информација како постати део овог тима и учествовати у пројекту младих. КО СМО МИ?-“Канцеларија за младе Градске општине Палилуле, основана је 2008. године. Она представља организовани и систематизовани приступ решавања проблема младих и као таква промовише рад са младима, пружање подршке младима, сарадњи са удружењима грађана, ученичким парламентима, студенским организацијама, сарадњу са образовним и културним институцијама и осталим носиоцима живота младих у општини.
детаљније

 

МЕЂУНАРОДНИ ЛЕТЊИ АКАДЕМСКИ КУРС
18.06.2011

И овог лета, од 20. до 30. јула, Удружењем студената технике Европе -  БЕСТ Ниш организује 4.Интернационални летњи академски курс под називом “Save for tomorrow - Save tomorrow” (“Чувај данас за боље сутра”) ,  Ову активност студената подржала је и Градска општина Палилула. Домаћим учесницима се даје могућност да присуствују академском курсу образовног карактера, у сагласности са европским кредитним трансфер системом (ЕТЦ сyстем) Академски део курса ће се састојати од најмање 18 сати стручних предавања и 12 сати практичног рада – студије случаја (цасе студy-а), као и стручних екскурзија. Предавања ће бити на енглеском језику или на српском уз симултано превођење, а биће реализована од стране професора Универзитета у Нишу, представника института и министарстава, као и других стручних лица из привреде.
детаљније

 

ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА У ГОСТЕ ГРАЂАНИМА
18.06.2011

Више стотина грађана Палилуле било је у могућности да протеклог викенда, у оквиру пројекта «Базар здравља», провери своје здравствено стање или добије савет. Овај пројекат промоције здравља и здравих стилова живота, који је остварен ван ординације, на отворено простору у дворишту општине Палилула,  у организацији Дома здравља Ниш и покровитељством Градске општине Палилула, био је намењен свим становницима Града, посебно радно активном становништву Палилуле. На овом првом овогодишњем Базару здравља заинтересовани грађани могли су да измере крвни притисак, ниво шећера у крви, сазнају проценат масне масе  у организму, степен бубрежне функције, да изврше преглед младежа (дермаскопом);
детаљније

 

КУТИЈЕ ЗА САКУПЉАЊЕ ПАПИРА ЗА РЕЦИКЛАЖУ
17.06.2011

Делегација студената Универзитета Метрополитан-оделење у Нишу, Парламента студената Факултета заштите на раду, Парламента студената Факултета за спорт и физичко васпитање и Џудо клуба Кинезис у Нишу, посетила је Градску општину Палилула поводом остваривања пројекта о рециклажи папира. Представнике ове установе и организација примила је чланица општинског Већа Палилуле, Зорица Стоиљковић. Она је упознала госте са активностима које општина остварује у области образовања за одрживи развој и подршке пројектима организација цивилног друштва. Наше акције као Мој Бубањ, Очистимо свет-Clean up the World 2011.  
детаљније

 

KULTURA I TRADICIJA NAS POVEZUJU
16.06.2011

Pod motom „Naš Niš, naš Ponos“, početkom maja meseca, u Nišu je održana manifestacija „Prvi URANAČKI FESTIVAL 2011“. Po ideji Mede Bajramoviča i Bobana Mikića, Afirmativno edukativni centar Roma, RNVO Ponos, Niš, osmislio je kulturno-umetnički program koji je okupio preko 320 učesnika iz 8 ustanova i organizacija. Pod pokroviteljstvom gradskih opština Palilula i Medijana i prijatelja manifestacije, kompanija Coca Cola & Heinneken Srbija, nastupile su umetničke grupe iz osnovnih škola „Kralj Petar I“, „Vuk Karadžić“, „Vojislav Ilić-Mlađi“ u Humu, U.G.R. Pravde Vile, Niš; Niška patrijaršija; kulturno-umetnička društva „KUD HUM“ i KUD ANIP iz Velikog Gradišta; Romski KUD Crvena Zvezda; Orkestar niže muzičke škole Niš, Plesni klub Step, Break Dance group ROM 018. Program je nastavljen Uranačkom žurkom u Cafeu Brod.
детаљније

 

БАЗАР ЗДРАВЉА У ПАЛИЛУЛИ
16.06.2011

БАЗАР ЗДРАВЉА - субота, 18.06.2011. године, од 09:00-12:00 часова, у Градској општини Палилула, ул.Бранка Радичевића 1, на платоу поред Општине. Овај пројекат промоције здравља и здравих стилова живота намењен је свим становницима Града а остварује се у организацији Дома здравља Ниш и покровитељством  Градске општине Палилула. у циљу промоције здравља и здравих стилова живота  и  подизања свести и бриге о очувању сопственог здравља.
детаљније

 
ПАКЕТ ЖИВОТНИХ НАМИРНИЦА ЗА ПОРОДИЦУ ТАТИЋ
15.06.2011

У оквиру пројекта „Јачање општинских капацитета за унапређење квалитета живота социјално рањивих група“ из програма  Exchange 3, социјално-угрожени становници општине могу добити медицинску помоћ, психо-социјалну помоћ али и подршку правне помоћи и све потребне информације о коришћењу бесплатних услуга мобилних тимова овог пројекта.Чланица Већа градске општине Палилула, Зорица Стоиљковић обишла је Верицу Татић (1953), која се због тешког обољења већ дуже време налази на боловању, без икаквих примања.
детаљније
 
НА ИВИЦИ ЕГЗИСТЕНЦИЈЕ
15.06.2011

На територји Градске општине Палилула живи велики број особа којима је потребна нека врста социјалне заштите и помоћи. Готово сваки 14 становник Палилуле је старији од 70 година. По званичној статистици 5061 особа спада у ову категорију. Број корисника услуга неке врсте социјалне заштите је 2245 док је број деце са одређеном врстом инвалидитета 23. Управо ове категорије становника обилази руководство општине и Мобилни тим пројекта Градске општине Палилула – „Јачање општинских капацитета за унапређење квалитета живота социјално рањивих група“, који се остварује у оквиру програма Exchange 3.
детаљније
 
ОДРЖАНА 23.СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ
14.06.2011

Одборници Скупштине Градске општине Палилула на својој 23.седници, која је одржана у сали Нишког културног центра, донели су одлуку о завршном рачуну општине из 2010.године и усвојили извештај о раду председника, проф.др Игора Новаковића и чланова Већа у протеклој години. По речима председника Новаковића, бројни реализовани пројекти и позитивно пословање у 2010, инвестиције у индустријској зони Доње Међурово и могућност запошљавања, само је део успеха преданог рада руководства Градске општине Палилула у протеклој години. Успели смо да искористимо потенцијале индустријске зоне Доње Међурово и да то на одговарајући начин представимо пословној јавности. Наше стратегије и усвојен стандард квалитета у раду Управе, као и подршка Града, само су олакшале и убрзале одлуку потенцијалних инвеститора.
детаљније
 
ОД ОБЕЋАНЕ ПОМОЋИ НЕМА НИШТА (Лист ПРАВДА)
14.06.2011

НИШ – Већ пет година 15 породица из нишког насеља Мрамор живи у подстанарском статусу, уз кирију коју им плаћа градска општина Палилула којој припадају. У своје куће не могу да се врате, јер их је клизиште урушило и учинило опасним за становање. После киша које су падале овог пролећа, мраморско клизиште је поново прорадило и сада угрожава још већи број мештана. (Извод из текста који је објављен14. јун 2011у листу ПРАВДА)
детаљније
 
РАМАДАНОВИЋИ ДОБИЛИ БИЦИКЛУ
13.06.2011

Председник Скупштине градске општине Палилула, Милан Ђурђевић  и члан Већа Милош Стојковић, предаали су ШЕСТУ опремљену бициклу, за сакупљање секундарних сировина, шесточланој породици ДАУТА РАМАДАНОВИЋА, који егзистенцију своје породице обезбеђује сакупљањем сировина од метала и папира. Даут живи на Леденој стени у улици Димитрија Туцовица 97, у неусловним просторијама са супругом и четири малолетне деце.
детаљније
 
ПАЛИЛУЛА НА КАРТИ ИНДУСТРИЈСКИХ ЗОНА СВЕТА
13.06.2011

Јужнокорејска компанија "Јура" (Yура) отворила је у радној зони Доње Међурово  Градске општине Палилула, фабрику, другу у Србији, у којој ће запослити 1.500 радника. За ту инвестицију укупне вредности 15 милиона евра, "Јура" је преко Министарства економије и регионалног развоја добила подстицаје из буџета Србије од 10,5 милиона евра, односно 7.000 евра по новоотвореном радном месту. Отварању фабрике "Јуре" у Нишу присуствовали су председник Србије Борис Тадић, министар економије и регионалног развоја Небојша Ћирић и лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић, руководство Града Ниша, Градске општине Палилула и бројни гости.Председник Србије Борис Тадић изјавио је да укупан пословни амбијент мора стално да се побољшава и да пословна клима мора бити унапређивана, ради привлачења нових инвеститора. "Такав приступ Владе  Србије треба да обезбеди нову перспективу за грађане и побољша животни стандард", рекао је Тадић.
детаљније
 
ПРЕДСЕДНИК НОВАКОВИЋ НА КЛИЗИШТУ У МРАМОРУ
10.06.2011

Председник Градске општине Палилула проф.др Игор Новаковић обишао је  становнике Мрамора, који су због повећаног деловања клизишта и нерешавања датих обећања око санирања ове елементарне непогоде, блокирали регионални пут Ниш-Прокупље. У разговору са организаторима штрајка, председник  Новаковић је упознао присутне са активностима које остварује  руководство општине Палилула у сарадњи са градом, на решавању овог проблема и замолио да престану са блокадом. „Од овог проблема се не може побећи. Ја сам овде са Вама да заједно решавамо проблем, који није само ваш. За решавање ове елементарне непогоде – последице клизишта у Мрамору и Крушцу, очекујем да Влада Србије, као и у сличним ситуацијама,  понуди одређено решење.Ранији договори који су постигнути у Министарству за инфраструктуру, због пренетих овлашћења другом министарству, након реконструкције Владе, а односи се на Министарство екологије и просторног планирања, морају се брже решавати у новом министарству.
детаљније
 
ПЕТА БИЦИКЛА ИГОРУ РАМИЋУ
10.06.2011

У оквиру пројекта „Јачање општинских капацитета за унапређење квалитета живота социјално рањивих група“, из програма  Exchange 3, Градска општина Палилула је прошле недеље поделила још две бицикле са корпом за сакупљање секундарних сировина, најугроженијим лицима ромске популације. Председник Скупштине градске општине Палилула, Милан Ђурђевић  и члан Већа Милош Стојковић, предали су ПЕТУ опремљену бициклу, за сакупљање секундарних сировина, породици ИГОРА РАМИЋА, који егзистенцију своје породице обезбеђује сакупљањем папира и пластике. Игор живи код родитеља супруге Наташе Османовић, са којом има трогодишњу ћерку Јовану. Захвални су општини Палилула  јер ће им ова донација значајно олакшати посао скупљања секундарних сировина. Ову активност општина Палилула остварује у сарадњи са ромском организацијом Центар за активну комуникацију
детаљније
 
БИЦИКЛА СА КОРПОМ ПОРОДИЦИ МИТЕВ
9.06.2011

Четврта бицикла са корпом за сакупљање секундарних сировина, коју на предлог ромске невладине организације Центар за активну комуникацију додељује Градска општина Палилула најугроженијим лицима ромске популације,  предата је Горану Митеву у насељу Црвена Звезда. Ова активност се остварује у оквиру пројекта „Јачање општинских капацитета за унапређење квалитета живота социјално рањивих група“, из програма  Exchange 3. Протеклог месеца подељене су три бицикле. Горану Митеву, који је инвалид и корисник социјалне помоћи, бициклу су  уручили  председник Скупштине градске општине Палилула, Милан Ђурђевић и члан Већа Милош Стојковић. По речима Ђуређевића, овај гест има социјалну компоненту и обезбеђује да лица која сакупљају отпад на територији општине Палилула, то чине на савремен начин, не загађујући животну средину.Породица Горана Митева, коју смо недавно обишли у оквиру нашег програма желимо да помогнемо и на овај начин - истиче члан општинског Већа Милош Стојковић.
детаљније
 
ПАРК БУБАЊ ОБЈЕКТИВОМ ДРАГАНА ВИДОЈКОВИЋА
6.06.2011

У галерији Европског кутка у Нишу, отворена је самостална изложба фотографија Драгана Видојковића, мултимедијалног уметника, аутора медијске ЕКОполис мреже у Нишу. Ову изложбену поставку, коју чине 36 фотографија аутор је назвао: „Наше МЕСТО-наша ПЛАНЕТА, наша ОДГОВОРНОСТ- Спомен парк БУБАЊ“ и реализована је поводом обележавања Светског дана заштите животне средине под покровитељством Градске општине Палилула и Града Ниша.Отварање изложбе приређено је као својеврсни перформанс, који је по замисли Видојковића, у постављању изложбе укључио и посетиоце галерије Европског кутка. Овај интерактивни однос публике и аутора у креирању поставке изложбе о једној од највећих зелених оаза града Ниша- Спомен парку Бубањ, симболично је демонстрирао место и улогу грађанске иницијативе и сваког појединца у заштити животне средине.
детаљније
 
ЕКОПОЛИС ФЕСТ - СА ИЗАЗОВОМ ГЛОБАЛНИХ РАЗМЕРА
4.06.2011

ОСМУ међународну смотру еколошког и археолошког филма-«Екополис фест 2011» отворила је у Градској кући у Нишу Соња Поповић, председница Савета за заштиту животне средине града. Она је истакла да је овај програм, који успешно остварује ЕКОполис мрежа, веома значајан у промовисању примера добре праксе, природних и културних потенцијала других средина. Филмском смотром је Град Ниш обележио 5.јуни - Светски дан заштите животне средине и обогатио програм Градске славе Ниша. Учеснике и госте ЕКОполис феста поздравио је и председник Међународне асоцијације за урбану екологију и Института „Екоман“, проф.др Радивоје Манчић као и представник удружења новинара из Ирачког Курдистана.Ова јединствена манифестација, која је већ постала традиција, одржава се под покровитељством Града Ниша, Градске општине Палилула и подршку ГЕТЕ ИНСТИТУТА, Народног музеја у Београду и Зелених Србије.
детаљније
 
ТРЕЋИ БРОЈ „ПАЛИЛУЛСКИХ НОВИНА“
4.06.2011

Једногодишња активност новог руководства Градске општине Палилула представљена је у Билтену-„Палилулске новине“ који је  промовисан у оквиру манифестације „Палилулско вече 2011“. Ово гласило, штампано на 28 странa, објављује најзначајније  активности ове локалне самоуправе по месецима. Председник општине, проф.др Игор Новаковић је рекао да је и овај вид информисања становника веома значајан како би они сагледали рад органа власти коју су бирали и узели активно учешће у развоју локалне заједнице. У форми извештаја и вести, текстом и фотографијом забележени су  догађаји, сусрети, пријеми, активности председника Општине, активности чланова Већа, одборника Скупштине, тематске  расправе. У трећем броју билтена Општине - „Палилуске новине“, на првој страни објављена је репортажа са прошлогодишње  манифестације „Палилуско вече“ са текстом „Вредности које трају“ као и сусрет председника општине Палилула са председницим Скупштине Србије.
детаљније
 
НАШЕ ВЕЛИКО СПРЕМАЊЕ
4.06.2011

Националном акцијом ВЕЛИКО СПРЕМАЊЕ СРБИЈЕ - Очистимо Србију“, која је део планетарне кампање Clean up the World-Очистимо свет и у Нишу је обележен 05.јуни–Светски  дан заштите животне средине.По оцени Градског штаба кампање, у активностима чишћења учествовало је око 8000 волонтера на преко 50 локација са којих је уклоњено око 40 тона смећа. У овогодишњој акцији учествовали су и запослени у градској и општинским управама, јавно-комуналним предузећима, припадници Војске Србије, запослени у приватним компанијама, чланови невладиних организација. Радним активностима чишћења прикључили су се и студенти бројних факултета као и ученици основних и средњих школа, који су чистили околину својих школа и парковне површине. Међу волонтерима било је и станара стамбених зграда, који су организовано чистили своја дворишта и међублоковски простор.
детаљније
 
ДУХ МОДЕРНЕ ПАЛИЛУЛЕ
3.06.2011

И ове године, у оквиру Славе града Ниша „Свети цар Константин и царица Јелена“, одржана је манифестација „Палилулско вече 2011“. Више хиљада нишлија окупило се на Палилулској рампи да по традицији обележи овај дан, уз манифестацију која је годинама промовисала традиционалне вредности окупљања и дружења у  „некадашњој чаршији“.Након интонирања државне химне у извођењу Војног оркестра Ниш – окупљеним грађанима се обратио, Његова светост, Патријарх српски, господин Иринеј. „Данас је велики дан за наш храм и за цео град, који је симбол слобода вере и слободе постојања. Нека је сретна слава нашег града у којем је рођен „Цар Константин“ и слава нашг храма, рекао је његова светост господин Иринеј. У жељи да се овако чешће окупљамо, да поштујемо наше великане, да се угледамо на њихов живот и да их следимо својим животом, Патријарх српски је пожелео грађанима, да живимо у срећи и љубави“. „Палилулско вече“ је отворио проф.др Игор Новаковић, председник градске општине Палилула.
детаљније
 
ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ 2011
1.06.2011

УПРАВА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА упутила је ОБАВЕШТЕЊЕ грађанима општине ПОВОДОМ ОДРЖАВАЊА ТРАДИЦИОНАЛНЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ 2011,   и СЛАВЕ ГРАДА НИША "СВЕТИ ЦАР КОНСТАНТИН И ЦАРИЦА ЈЕЛЕНА". ПРЕДВИЂЕНО ЈЕ ЗАТВАРАЊЕ СЛЕДЕЋИХ УЛИЦА ЗА САОБРАЋАЈ ИЗ БЕЗБЕДОНОСНИХ РАЗЛОГА  ПО СЛЕДЕЋЕМ РАСПОРЕДУ: Епископска (од Палилулске пијаце до цркве Светог Николе), почев од 03. јуна 2011. године од 16,30 часова па до 04. јуна до 3,00 часа иза поноћи; Војводе Гојка (од семафора на почетку улице па све до Његошеве улице) почев од 03. јуна  2011. године од 16,30 часова  па до 04.  јуна 2011. године до 3,00 часова;Божидарчева (од Палилуске пијаце до раскрснице са улицом Станоја Бунушевца), почев од 02. јуна 2011. године од 17,00 часова  па  до 04. јуна 2011. године до 12,00; Курсулина (од улице Душана Поповића до улице Епископске) почев од 03. јуна 2011. године од 16,30 часова па до 04. јуна до 3,00 часа иза поноћи;
детаљније
 
СТАРТОВАН БЕЖИЧНИ СИСТЕМ СИГНАЛИЗАЦИЈЕ НА ПАЛИЛУЛИ
1.06.2011

На раскрсници код Палилулске рампе, председник Градске општине Палилула, проф.др Игор Новаковић, пустио је у рад бежични систем сигнализације који ће у великој мери олакшати саобраћај у овом делу града. Пројекат је дело студената Електронског факултета у Нишу који су овај систем осмислили у оквиру програма „Партнерство за образовање и развој заједнице“, који подржава и финасира компанија „Филип Морис“. Студенти кажу да је било напорно радити на пројекту, нарочито на инсталацији читавог система, који су у последње две недеље спровели у сарадњи са ЈКП „Горица“ и ЕД „Југоисток“. У присуству пројектног тима, ментора пројекта, доцента др Зорана Јовановића, председника Скупштине Градске општине Палилула Милана Ђурђевића, секретара Скупштине Ивана Јовановића, начелника Управе општине Бојана Илића, представника надлежних Управа Града и јавно-комуналних предузећа демонстриран је начин рада овог система.
детаљније