АРХИВА ВЕСТИ ОКТОБАР
 

СЕРТИФИКАТИ ЗА ТИМ ПРОЈЕКТНОГ ЦЕНТРА ОПШТИНЕ
28.10.2011

У оквиру пројекта „Формирање Пројектног центра Градске општине Палилула”, који се до краја ове године остварује у Градској општини Палилула уз подршку ЛЕДИБ програма, реализована је обука 12 службеника општинске Управе ГО Палилула у две  области: Стратешко планирање и Израда и управљање пројектима. Овим поводом, председник Градске општине Палилула, проф.др Игор Новаковић, уручио је СЕРТИФИКАТЕ полазницима обуке. По речима председника Новаковића, обучени службеници ће чинити окосницу Пројектног центра, који ће радити на изради стратешких докумената и изради пројеката, како за потребе општине Палилула, тако и за потребе МСПП сектора.
детаљније

 

ПОДРШКА ИНВАЛИДИМА И РАЗМЕНА ИСКУСТВА
27.10.2011

Град Ниш и Градска општина Палилула отпочели су 2010 године сарадњу са немачком организацијом Imternationaler bund (www.internationaler-bund.de ) која се бави сервисима подршке особама са инвалидитетом и постоји дуже од тридесет година. Представнике ове организације, које је предводио Норман Диснер, члан регионалног парламента за покрајну Хесен, задужен за социјалну политику, примили су Милан Ђурђевић, председник Скупштине и проф др Игор Новаковић, председник  Градске  општине Палилула. Они су госте из Немачке упознали са резултатима активности општине Палилула на пројекту Exchange 3, који je недавно завршен, а односио се на подршку социјално угроженим лицима и особама са инвалидитетом.
детаљније

 

БИТКА ЗА БЕБЕ И У НИШУ УЗ ПОДРШКУ ПАЛИЛУЛЕ
26.10.2011

Градска општина Палилула-Ниш у сарадњи са партнерским организацијама цивилног друштва у Нишу подржала је грађанску иницијативу и акцију "Битка за бебе". „Податак да је због веома старих инкубаторау породилиштима Србије,смртност бебатежине од 1000 грама, премашила и 65 одсто, једноставно не може да нас остави равнодушним, рекао је проф.др Игор Новаковић, председник Градске општине Палилула на конференцији за новинаре. Овим поводом он је најавио интезивнију кампању у Нишу и прикупљање средстава за куповину нових инкубатора за прерано рођене бебе. Новаковић је позвао све друштвено оговорне компаније и установе, јавна–комунална предузећа, које раде у овом граду да се придруже акцији "Битка за бебе" и одвоје део финансијских средстава за ове намене.
детаљније

 

СТРУКОВНЕ СТУДИЈЕ ПОВЕЗУЈУ СРБИЈУ И НЕМАЧКУ
24.10.2011

СтуденатиУниверзитета кооперативних студија у Штутгарту (DualeHochschuleBaden-Württemberg, Stuttgart) који ових дана бораве у Србији у оквиру Протокола о сарадњи и разменинаставника и студената са Високом пословном школом струковних студија у Блацу, посетили су Градску општину Палилула у Нишу. О Стратегији развоја и потенцијалима општине Палилула госте из Немачке упознао је председник општине, проф.др Игор Новаковић. „У нашој општини радимо на стратегији развоја локалне економије, која ће имати «приступ заснован на ресурсима. Најважнији ресурси општине Палилула су: природни, привредни и људски ресурси-истакао је председник Новаковић, приликом презентације општинских потенцијала.
детаљније

 

ВОЛОНТЕРИ OЧИСТИЛИ ПАРКИЋ-ШУМИЦЕ
22.10.2011

Учесници еколошке акције која је организована протеклог викенда у насељу Ледена стена Градске општине Палилула-Ниш, под мотом „Волонтирам, зато што волим свој град“, уредили су део паркића „Шумице“ који се простире по ободу  Спомен парка Бубањ. Акција је организована у оквиру глобалне активности Clean up the World 2011-Очистимо Србију, на иницијативу запослених компаније Филип Морис у Србији, који већ трећу годину за редом у 15 градова Србије у којима компанија послује, на договореним локацијама, промовише циљеве волонтерског и друштвено одговорног рада.
детаљније

 

„ФИЛИП МОРИС“, ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА И ВОЛОНТЕРИ У АКЦИЈИ
21.10.2011

Запослени компаније Филип Морис у Србији већ трећу годину за редом организују еколошку акцију „Волонтирам, зато  што волим свој град“. Ова волонтерска акција одржаће се у 15 градова Србије, у којима компанија послује, на договореним локацијама. Запослени компаније Филип Морис у Нишу, у сарадњи са организацијама цивилног друштва и општином Палилула организују акцију уређења простора Шумице-део Спомен парка Бубањ, у суботу 22.октобра у времену од 10-14:00сати. Овим поводом, председник општине Палилула, проф.др Игор Новаковић је рекао: „Веома ми је драго што је Компанија Филип Морис у Србији подржала еколошку иницијативу волонтера која ће се остварити у простору Спомен парка „Бубањ“–Шумице, на територији Градске општине Палилула..
детаљније

 

КА РЕГИОНАЛНОМ ПАРТНЕРУ У ИТАЛИЈИ
21.10.2011

На позив председника Градске општине Палилула проф.др Игора Новаковића, општину Палилула посетила је делегација Амбасаде Италије у Београду. Тема разговора било је остваривање програма међународне сарадње локалних органа власти „Еuropean Twinning”. О могућностима братимљења и сарадње Градске општине Палилула са општинама сличног профила у Италији, са Андреом Арналдом, саветником у Амбасади Италије и изаслаником амбасадора Италије у Београду, Њ. Е. Арманду Варикјуа; Тицијаном Пицикерија, аташеом Амбасаде Италије и Вирђинијом Лукадело, сарадницом у Амбасади Италије у Београду, разговарали су председник општине проф др Игор Новаковић и председник Скупштине Милан Ђурђевић.
детаљније

 

ПРИКУПЉАЊЕ И РЕЦИКЛАЖА АМБАЛАЖНОГ ОТПАДА
18.10.2011

У циљу смањења количине амбалажног отпада у животној средини, очувања природних ресурса општине Палилула и запошљавања социјално угрожене категорије становништва из редова Ромске популације, која се претежно бави сакупљањем секундарних сировина, у Градској општини Палилула одржан је састанак са представницима привредног друштва ЕКОстарПАК Београд. О протеклим активностима и облицима сарадње у овој области, са директором привредног друштва ЕКОстарПАК Војиславом Станковићем и менаџерима пројекта, Невеном Пешикан и Маријом Јовић, разговарали су председник општине Палилула проф.др Игор Новаковић
детаљније

 

ОПШТИНА ПОДСТИЧЕ РАД ПРЕДУЗЕТНИКА
10.10.2011

Поводом успешног наступа 15 нишких предузетника на Међународном сајму технике у Пловдиву (Бугарска), председникм Градске општине Палилула, проф др Игор Новаковић организовао је пријем и разговор за представницима ових компанија. Њихово учешће на Сајму остварено је у оквиру пројекта Градске општине Палилула: "Успостављање синергијског дијалога између српских и бугарских  предузетника/МСП и професионалних организација како би се развила одржива размена искустава" и финансијску подршку ЛЕДИБ програма, крајем септембра месеца.
детаљније

 

ОТВОРЕН „АУТО-МОТО ФЕСТ 2011“
7.10.2011

У реновираној хали спортског центра „Чаир“ у Нишу, отворен је “Трећи сајам аутомобила, мотора и пратеће опреме "АУТО - МОТО ФЕСТ НИШ 2011". Сајам је отворио, Милош Симоновић, градоначелник Ниша а директор ауто-мото феста, Оливер Пауновић изразио задовољство што ће Нишлије моћи да уживају у изложби која је окупила преко 50 излагача. Најновији модели познатих светских брендова аутомобилске индустрије изложени су у новој, проширеној и модернизованој нишкој хали на простору од 3.000 квадрата. Присутнима се обратио и директор Спортског центра Чаир, Братислав Игњатовић.
детаљније

 

ОСНОВАНИ ПРИЈАТЕЉИ ДЕЦЕ ПАЛИЛУЛЕ
7.10.2011

Организација „Пријатељи деце Ниша“ након успешне промоције пројекта – „унапређење положаја деце у друштву“, у оквиру „дечије недеље“, одржала је и оснивачку скупштину своје организације у Градској општини Палилула. Чланове иницијативног одбора и заинтерсоване просветне раднике и родитеље, овим поводом примио је председник проф.др Игор Новаковић. Он је својим потписом подржао иницијативу да се на територији општине Палилула формира овај облик организовања грађана са циљем унапређења психо-физичког и друштвеног живота наших најмлађих суграђана.
детаљније

 

ПРИМЕРИ ДОБРЕ ПРАКСЕ СЕ ОСТВАРУЈУ- ПАЛИЛУЛА И ЛАЗАРЕВАЦ
7.10.2011

Начелник управе Градске општине Лазаревац, Вељко Михаиловић, посетио је Градску општину Палилула и са Миланом Ђурђевићем, председником Скупштине и Бојаном Илићем, начелником општинске Управе разговарао о раду органа општине Палилула и развојним пројектима. Домаћини су госта из Лазаревца упознали са радом општинских служби, облицима сарадње са грађанима, као и са организаторима сајамске манифестације „Ауто-мото фест 2011“ која је отворена у реконструисаној спортској хали „Чаир“.

детаљније

 

КАД БИ ДРВЕЋЕ ХОДАЛО - ОДРЖАНИ ПЕТИ СУСРЕТИ ПРИЈАТЕЉСТВА
6.10.2011

Јубиларни, пети „Сусрети пријатељства-Радост Европе 2011“, одржани су у сали Светосавског дома у Нишу. Организатор Сусрета, црквено-играчки ансамбл „Бранко“, под покровитељством Градске општине Палилула и ове године подарио је нишким малишанима веома занимљив културно-уметнички програм. Након благослова организатора и учесника програма, који је упутио Његово Преосвештенство Епископ нишки господин др Јован, мале извођаче из Македоније, ансамбл «Изворче» из Бугарске, Балетски студио Дечијег центра у Београду, Оркестар фрулаша из Бруса, Црквени играчки ансамбл „Бранко“, поздравио је и Милан Ђурђевић, председник Скупштине Градске општине Палилула.
детаљније

 

ПРИЈЕМ ЗА УЧЕСНИКЕ И ОРГАНИЗАТОРЕ ДЕЧИЈЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ
6.10.2011

За учеснике и организаторе програма сусрети пријатељства „РАДОСТ ЕВРОПЕ-КАД БИ ДРВЕЋЕ ХОДАЛО 2011“, у градској општини Палилула приређен је пријем. О програму овогодишње манифестације и регионалној сарадњи у култури са гостима из Софије (Бугарска), Скопља (Македонија), Београда, Бруса и Ниша, разговарали су проф.др Игор Новаковић, председник општине и Бојан Илић, начелник Управе Градске општине Палилула. Овим поводом, Миљко Петровић, уметнички руководилац Црквено-играчког ансамбла „Бранко“, који је и организатор ових Сусрета, захвалио је руководству општине Палилула на досадашњој подршци и покровитељству.
детаљније

 
РАДОСТ ЕВРОПЕ И У НИШУ
5.10.2011

„Сусрети пријатељства Радост Европе 2011“ одржаће се у Нишу у сали Светосавског дома, 6.октобра, са почетком у 19 сати - најавио је Миљко Петровић, уметнички руководилац Црквено-играчког ансамбла „Бранко“, који је и организатор ових Сусрета. За учеснике програма сусрета пријатељства „РАДОСТ ЕВРОПЕ- КАД БИ ДРВЕЋЕ ХОДАЛО“ , мале извођаче из Македоније, Бугарске, Балетски студио Дечијег центра у Београду, Оркестар фрулаша из Бруса, Црквени играчки ансамбл „Бранко“, биће организован и пријем у општини Палиулула.
детаљније