АРХИВА ВЕСТИ ДЕЦЕМБАР
 

ПРЕДНОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ

28.12.2008

Предновогодишњим гала концертом, Клавирског триа „Constantinus“ у сали НКЦ-а, Градска општина Палилула (www.palilula.eu) обележила је симболично, веома саржајну и успешну активност у 2008.години. У присуству његовог преосвештенства епископа нишког Иринеја и бројних званица, клавирски трио Constantinus кога чине професори Факултета уметности у Нишу: Игор Алексић-виолина, Александар Јаковљевић-виолончело, Бојан Младеновић-клавир и специјални гост, мецосопран Александра Ристић, извели су песме за глас, виолину соло и continuo, J.S.Bacha i A.Piazzolla.

детаљније

 

ПАЛИЛУЛСКИМ ПРВАЦИМА НА ДАР

26.12.2008.

Удружење „Љуби ближњег свог“ је и ове године припремило новогодишње пакетиће за све прваке са територије Градске општине Палилула. У сали Нишког културног центра, у присуству већника Општине Палилула, наставника и родитеља ученика, овим поводом је организована пригодна свечаност. Поклоне је малишанима по традицији поделио „деда мраз“ а Новогодишње празнике је честитао и Чеда Ралевић, у име Удружења-донатора пакетића. Иначе, ове године је у први разред у палилулским основним школама, уписано 660 првака и то 324 дечака и 336 девојчица.

детаљније

 

ПРЕДНОВОГОДИШЊИ ГАЛА КОНЦЕРТ

24.12.2008.

Градска општина Палилула (www.palilula.eu) у сарадњи са Нишким културним центром, припремила је изузетан новогодишњи поклон за представнике организација, установа и медија, као израз захвалности за подршку у раду локалне самоуправе у протеклој години. Уместо уобичајног коктел пријема, у недељу 28.децембра, у сали НКЦ-а, са почетком у 20.сати биће организован предновогодишњи Гала концерт, Клавирског триа „Constantinus“, Посетиоци ће имати прилику да уживају у аријама и песмама за глас, виолину соло и continuo, J.S.Bacha i A.Piazzolla. Гост Гала концерта биће сопран Александра Ристић, професор Факултета уметности у Нишу, оперско име међународне репутације.

детаљније

 

ПАКЕТИЋИ ЗА МАЛИШАНЕ СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА

Сарадња Општине Палилула и Кинеске асоцијације

24.12.2008.

Председник Градске општине Палилула проф.др Игор Новаковић и председник Кинеске трговинске асоцијације Гуо Сијао, у оквиру предновогодишњих активности „деци на дар“, уручили су у Кинеском тржном центру „Нови век“, 180 пактића деци са посебним потребама из школе „14.октобар“ и малишанима са оштећеним слухом из Центра „Бубањ“. Деца су добила на дар капе, шалове, рукавице и школски прибор. Пре свечаности уручења новогодишњих пакетића, одржан је мини квиз о познавању Кине.

детаљније

 

НОВОГОДИШЊИ ПОКЛОНИ ЗА ДЕЦУ БЕЗ РОДИТЕЉА

22.12.2008.

Новогодишњи пријем за педесеторо (50) деце без родитељског старања и прихватилишта „жртве насиља у породици“ смештених у Дому за децу и омладину -“Душко Радовић”- у Нишу, приредила је Градска општина Палилула у сали Нишког културног центра. Овим поводом је председник Општине проф.др Игор Новаковић у сарадњи са господином Гуом Сијаом, председником `Кинеске трговинске асоцијације за Јужну Србију` и  `Удружења културно-образовне и спортске сарадње Србије и Кине`- донатором опреме, уручио новогодишње поклоне у виду зимске гардаробе, младима ове установе социјалне заштите.

детаљније

 

ПРОМОЦИЈА КАЛЕНДАРА И ПРИЈЕМ ЗА НАЈБОЉЕ УЧЕНИКЕ

18.12.2008.

  • ОВО СУ СЛИКЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА, МЛАДОСТ ЈЕ НАША САДАШЊОСТ И БУДУЋНОСТ РАЗВОЈА. ЗА КВАЛИТЕТНИЈИ И БОЉИ ЖИВОТ У 2009.ГОДИНИ. ГРАДСКА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА СА ВАМА (мото промоције)

 Најбољи ученици школа и студенти факултета, који остварују образовање на територији Градске општине Палилула ове године заступљени су на оригиналном општинском Календару за 2009 годину. Након позивног конкурса, који је Градска општина Палилула упутила образовним установама са своје територије, предложена су 33 најуспешнија ученика-студента.

детаљније

 

КОМПЈУТЕР ЗА УЧЕНИКЕ У ДОЊЕМ МЕЂУРОВУ

18.12.2008.

Подршка основном образовању на територији Градске општине Палилула једна је од стратешких активности ове локалне самоуправе. Делегација Општине, коју је предводио Милан Ђурђевић, председник Скупштине и Милан Стевановић, члан општинског Већа, обишла је ученике и наставнике подружног оделења Основне школе „Десанка Максиновић“ у Доњем Међурову и директорки школе, професорки Љиљани Радовановић-Тошић, уручила компјутер, монитор и штампач. Ова опрема користиће се у Доњем Међурову, у процесу наставе за 46 ученика до четвртог разреда, истакла је директорка школе, и захвалила се на разумевању и успешној сарадњи руководству Општине.

детаљније

 

ОДРЖАНА ПЕТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

18.12.2008.

 Пета седница Скупштине Градске општине Палилула, коју је сазвао председник Скупштине Милан Ђурђевић одржана је у четвртак 18. децембра 2008. године, у сали НКЦ-а. У раду Скупштине учествовали су 24 одборника, општински већници и председник Општине Палилула проф. др Игор Новаковић.

Одборници Општине Палилула су након усвајња Записника са претходне седнице Скупштине донели Одлуку о буџету за 2009. годину већином гласова.

Након тога уследили су одговори на одборничка

питања а седница је завршена  покретањем нових иницијатива од стране одборника.

детаљније

 

У М.К. „ЦРВЕНА ЗВЕЗДА“ ОБЕЛЕЖЕНА КРСНА СЛАВА

15.12.2008.

Становници Месне канцеларије „Црвена Звезда“ у Градској општини Палилула обележили су традиционално крсну славу Св.Цар Урош. Ове године домаћин славе био је Александар Савић, одборник и шеф одборничке групе ДС у Скупштини градске општине Палилула. Сечењу славског колача присуствовали су бројни гости, представници политичких странака, установа и јавних предузећа, чланови општинског Већа, као и Градски већник Миодраг Радовић и председник Скупштине Градске општине Палилула Милан Ђурђевић. У оквиру акције организоване помоћи и подршке становницима ромске популације који живе на територији општине Палилула, сагледан је и овај случај.

детаљније

 

ОДРЖАНА ЧЕТВРТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

11.12.2008.

Четврта седница Скупштине Градске општине Палилула, коју је сазвао председник Скупштине Милан Ђурђевић одржана је у четвртак 11. децембра 2008. године, у сали НКЦ-а. У раду Скупштине учествовали су  23 одборника, општински већници и председник Општине Палилула проф. др Игор Новаковић.

Након усвајања измена и допуна дневног реда, председник Општине Игор Новаковић  поднео је Извештај о раду. Он је протеклу активност Општине оценио врло успешно при чему је истакао веома конструктивну сарадњу са одборничким групама и коалиционим партнерима као и активност Општинске управе. Непосредни контакт са Саветима грађана у насељима сеоског и градског подручја допринели су успешном остваривању мисије локалне самоуправе.

детаљније

 

ТРОЈКЕ У ПОРОДИЦИ СТАНКОВИЋ

9.12.2008.

 Породицa Станковић у Брестовачкој улици бр.50 у Новом Селу постала је бројнија за још три члана. Отац Саша, радник у компанији „Југолифт“ и мајка Татјана (електротехничар-незапослена) 5.маја 2008. постали су родитељи три девојчице. Мале „палилулске тројке“, Лену, Љубицу и Јању, посетила је делегација Градске општине Палилула - Зорица Стоиљковић и Милош Стојковић, општински већници и срећној породици пренели поздраве председника Општине проф.др Игора Новаковића и уручили поклоне у виду пелена, млека за бебе, дечије хране, у вредности од око 30.000 динара. Госте, као што то приличи, дочекали су дека Славољуб и бака Славица. Они су прва подршка снаји–(мами) Татијани.

детаљније

 

ПОДРШКА РОМСКОЈ ПОРОДИЦИ

08.12.2008.

Делегација Градске општине Палилула и представници хуманитарне организације „Љуби ближњег свога“ посетили су ромску породицу Браима Мисимиа која живи у веома тешким условима у Мраморској улици. Овим поводом, општински већник Милош Стојковић уручио је пригодне поклоне деци и неопходну опрему- душеке, постељину, одећу члановима домаћинства. Браим Мисими, избеглица из Вучитрна са Косова и Метохије, тешко је оболео и са својом четворочланом породицом нашао је привремени смештај у Нишу у Мраморској улици 11.

детаљније

 

ПОЧНИМО ДАНАС - СПАСИМО СУТРА

04.-06.12.2008.

Светски дан борбе против климатских промена- 6.децембар обележен је и у Нишу бројним промоцијама, предавањима и грађанском шетњом. Уз подршку Градске општине Палилула, ову планетарну светску кампању организовала је ЕКОполис мрежа и коалиција невладиних организција „Евробалкан“ у сарадњи са Друштвом физичара Србије- подружницом у Нишу и Друштвом „Милутин Миланковић“. Под мотом „Почнимо данас...Спасимо сутра“- Стоп климатским променама 2008, ова активност отпочела је обраћањем јавности, на конференцији за новинаре у нишком Медиацентру.

детаљнијe

 

ДОГОВОР О УРЕЂЕЊУ СПОМЕН КОСТУРНИЦЕ БУГАРСКИХ ВОЈНИКА

04.12.2008.

Градску општину Палилула посетила је делегација Амбасаде Републике Бугарске, коју је предводио пуковник Илијан Крстев, изасланик Министарства одбране Бугарске и Георги Јуруков Генерални конзул Бугарске у Нишу. Они су у разговору са председником Општине, професором др Игором Новаковићем договорили даље активности на уређењу Спомен костурнице код Ледене стене на делу Булевара „Димитрија Туцовића“ ка Новом селу.За ово спомен обележје из Другог светског рата, Завод за заштиту споменика културе у Нишу бесплатно је урадио идејни пројекат реконструкције а Министарство одбране Бугарске издвојило је 30.000 еура.

детаљније

 

ГРАДСКА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА ДОВЕЛА НОВОГ СТРАНОГ ИНВЕСТИТОРА У НИШ

03.12.2008.

После упућеног писма о намерама Градској општини Палилула од стране представника фирме `Техномаркет`, која је иначе лидер у производњи електронске робе у Југоисточној Европи и  налази и међу првих пет у Европи, Општина Палилула је изашла у сусрет идеји о изградњи `Техномаркета` на Индустријској зони- Међурово. Наиме,  председник Градске општине Палулула проф. др Игор Новаковић је у сусрету са градоначелником Града Ниша господином Симоновићем и представницима јавних служби  помогао да представници `Техномаркета`  градоначеника и ове службе упознају са иницијативом инвеститора за покретање изградње великог магацинско-дистрибутивног центра`, величине 30.000 м2  на локацији Индустријска зона - Међурово.

детаљније