АРХИВА ВЕСТИ АВГУСТ
 

ПАЛИЛУЛА НАЈУСПЕШНИЈА ОПШТИНА У ПРОЈЕКТИМА ЛЕДИБА
30.08.2012

Директор ЛЕДИБ програма (Local Economic Development Balkans) Карстен Лунд и председник Градске општине Палилула Бобан Џунић, поводом завршних активности општине Палилула на пројекту  “Развој и унапређење конкурентности МСП на пољу повећања енергетске ефикасности у зградарству“, оценили су да је протекла четворогодишња сарадња била веома успешна. Захваљујући добрим пројектима општине, који су били усмерени ка побољшању стопе локалног економског развоја, буџет ове организације локалне самоуправе Града Ниша увећан је за 58.хиљада евра.   Наш пројектни тим менаџера, који је овде данас са нама, високо је оцењен од организације ЛЕДИБ-истакао је председник општине Палилула Бобан Џунић. Са господином Карстеном отворили смо низ питања о потенцијалима општине Палилула, развоју пољопривреде, сточарству, сеоском туризму, могућностима даље сарадње.
детаљније

 

ПРВА РЕГИОНАЛНА СИГУРНА КУЋА ОБЕЛЕЖИЛА ГОДИШЊИЦУ
28.08.2012

Пригодном свечаношћу обележено је годину дана од оснивања прве Регионалне сигурне куће, која се налази у Градској општини Палилула. По речима Слађане Живковић Костић, директорке ове установе, Сигурна кућа у Нишу протеклих годину дана била је уточиште за 59 жена и 52 деце жртава породичног насиља. Бранкица Јанковић, државна секретарка у Министарству рада запошљавања и социјалне политике Владе Републике Србије, нагласила је да ће Министарство радити на томе да се створе законски услови да жене не буду у сигурним кућама, већ у својим кућама а да насилници буду процесуирани. Потребно је да радимо на оснаживању жена како би могле да буду самосталне.Нажалост, чињеница је да  сигурне куће у овом тренутку морају да постоје како би угрожене жене имале место где да се склоне - рекла је Јанковићева.
детаљније

 

ПОЧЕО НОВИ ЦИКЛУС УРЕЂЕЊА ПАРКА БУБАЊ У НИШУ
24.08.2012

Спомен парк „Бубањ“- простор око спомен обележја и Амфитеатра, који се реконструишу захваљујући финансијским средствима из пројекта „Сарадња за одрживи развој културног туризма у општинама Бобов Дол и Палилула“ у оквиру прекограничне сарадње Бугарска-Србија, обишао је председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић, са сарадницима. За извођача радова у овој фази пројекта, након спроведеног тендера, изабрано је  Друштво МД Градња Инжењеринг Транспорт- Ниш. Планирано је да радови по пројекту буду завршени до 15.октобра 2012. Драган Миленковић, оснивач и председник Друштва МД Градња Инжењеринг Транспорт потврдио јке да ће сви планирани радови бити завршени у датом року.
детаљније

 

ЦИЉ ЈЕ, УНАПРЕДИТИ СТАНДАРД ЖИВОТА У ЗАЈЕДНИЦИ
24.08.2012

Градска општина Палилула успешно је прошла ресертификациону проверу спровођења система менаџмента квалитетом у складу са стандардом ISO 9001:2008. Представници сертификационе куће LL-C (Certification) из Прага-Република Чешка, посредством овлашћене CERT-PLUS, Агенције за инжењеринг система менаџмента-Ниш, оценили су да је рад Управе Градске општине Палилула задовољава веома строге захтеве овог стандарда квалитета. Овим поводом, Бобану Џунићу председнику Градске општине Палилула, уручен је сертификат бр. 3810059 који се односи на „пружање услуга у надлежности градске општине и унапређење стандарда живота у заједници“.
детаљније

 

И ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА ПОМОГЛА НИШКО ПОРОДИЛИШТЕ
23.08.2012

У нишко породилиште стигла су четири нова инкубатора и једна лампа за фототерапију, као део националне акције Фонда Б92 - Битка за бебе. Донатори су Корпорација Јура, удружење Уметност давања, Градска општина Палилула и КБЦ банка. Ово је и нови корак у кампањи, под називом Битка за породилишта, чиме се, осим инкубатора, наставља набавка целокупне опреме за сва породилишта у Србији. У протеклој години здравственим установама у Нишу донирано је 8 инкубатора а новом донацијом, захваљујући акцији Фонда Б92 "Битка за бебе„ овај број је повећан на дванаест. У исто време у свим породилиштима у Србији, путем донације обезбеђено је 203 инкубатора.
детаљније

 

ОТВОРЕНИ ЗА САВРЕМЕНЕ ПРОБЛЕМЕ ЧОВЕКА
23.08.2012

Градска општина Палилула остварује добру сарадњу са Православном Епархијом Нишком, оценили су у веома садржајном разговору Његово Преосвештенство Епископ нишки Господин Др Јован и председник Градске општине Палилула Бобан Џунић. Овај пријем за председника општине Палилула у Епископској резиденцији, био је повод међусобног упознавања предстојатеља Цркве Христове у граду Нишу и новоизабраног председника општине. Размењене су информације о активностима ове организације локалне самоуправе Града Ниша и програму обележавања крсне славе општине - “САБОР СРПСКИХ СВЕТИТЕЉА“.“Бити човек у знаку крста је најтеже. Вратити се себи и човечности на јеванђелски начин, делити невољу и сиромаштво са својим народом јесте наш скромни допринос прослављању јубилеја 2013-те године, не само у годинама које нам предстоје, већ целога свога живота.
детаљније

 

КАКО ДО ОДРЖИВОГ МОДЕЛА СОЦИЈАЛНЕ ПОДРШКЕ СТАНОВНИШТВУ?
22.08.2012

Јачање капацитета општине Палилула у области пружања социјалних услуга и стварање одрживог и интегрисаног модела "заштите у заједници", на лицу места, за осетљиве групе у друштву, биће једна од стратешких активности новог руководства општине у наредном периоду. То ће се оствариварти захваљујући стеченој пракси на пројектима али и садржајној сарадњи Управе Градске општине Палилула са Центром за социјални рад «Свети Сава» у Нишу. О облицима ове сарадње протекле недеље разговарали су председник општине Палилула Бобан Џунић и директор Центра Зоран Јовић.
детаљније

 

ИЗАБРАН НОВИ ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ
20.08.2012

На другој редовној седници Скупштине, која је одржана у сали Нишког културног центра, након потврђивања мандата одборницима Љубиши Костићу, са изборне листе Покренимо Палилулу-Томислав Николић (СНС,МС,ПСС-БК,ПС); Кристини Петровић, са изборне листе УРСА и Мирјани Митровић са изборне листе СПС-ПУПС-ЈС и усвојене оставке проф.др Игора Новаковића, досадашњег председника Скупштине Градске општине Палилула, за новог председника Скупштине, већином гласова одборника, изабран је економиста Милош Стојковић. Седници су присуствовала 23 одборника. Они су једногласно усвојили  записнике са конститутивне седнице и са прве редовне седнице Скупштине Градске општине Палилула. Након потврђивања мандата новим одборницима приступило се избору председника Скупштине.
детаљније

 

ПРОШИРЕЊЕ И НАСИПАЊЕ УЛИЦЕ ШЉУНКОМ И УКЛАЊАЊЕ ДЕПОНИЈЕ
10.08.2012

Веће Градске општине Палилула, којим је председавао адвокат Бобан Џунић, председник општине, разматрало је Програм одржавања комуналне инфраструктуре у насељима општине. Оцењено је да се планирани радови на припреми и опремању површина јавне намене комуналном инфраструктуром у овој општини одвијају убрзано, захваљујући разумевању и подршци градоначелника Ниша. Након посете општини Палилула и разговора са руководством општине и општинске Управе, уследили су интезивни радови на окончању више започетих инвестиција на Палилули.
детаљније

 

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ КАНДИДАТА ЗА ПОПИСИВАЧЕ
10.08.2012

Републички завод за статистику, на основу Закона о попису пољопривреде 2011. године („Службени гласник РС“, бр. 104/09 и 24/11), објављује ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ КАНДИДАТА ЗА ПОПИСИВАЧЕ. Републички завод за статистику од 1. октобра до 15. децембра 2012. године спроводи Попис пољопривреде на територији Републике Србије. Позивају се грађани који желе да учествују у овом попису у својству пописивача да се од 10. до 14. августа 2012. године пријаве у општини на којој станују.
детаљније

 

НОВА ВЛАСТ- НАСТАВЉА СА ИЗГРАДЊОМ
6.08.2012

Предизборне активности и обећања политичара су за нама. Нова власт у граду и градским општинама преузима иницијативу. О томе је приликом посете општини Палилула говорио градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић. Он је у разговору са Бобаном Џунићем, председником општине између осталог рекао да је наложио ЈП Дирекција за изградњу града Ниша да се до почетка  новембра месеца окончају сви радови на инфраструктурним објектима који су започети а нису реализовани у овој општини.Захваљујући иницијативи општинског руководства Палилуле и градоначелника, ових врелих августовских дана, асфалтиране су три улице у Доњем Међурову. Улице „Борис Кидрић“, „Ђура Јакшић“ и „Бранко Бјеговић“, у овом насељу, сада су широке и асфалтиране саобраћајнице.
детаљније

 

ТЕНДЕР ЗА ГРАЂЕВИНСКЕ РАДОВЕ - РЕКОНСТРУКЦИЈУ ШКОЛСКОГ ДВОРИШТА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ КРАЉ ПЕТАР 1 У ПАСИ ПОЉАНИ, НИШ"
1.08.2012

To Whom It May Concern:
Our ref: 2007CB16IPO006 – 2009 – 1 – 52/PP2/2

Dear Mr/Ms
SUBJECT: INVITATION TO TENDER FOR „Constructional works in Palilula – reconstruction of School yard of the primary school Kralj Petar I in Pasi Poljana, Niš” under subsidy contract 2007 RD-02-29-227 /28.07.2011, project No 2007 CB16IPO006- 2009-1-52 (Budget line BL6)

I am pleased to inform you that your firm/consortium is invited to take part in the competative negotiation procedure for the above works contract. Please find enclosed the following documents, which constitute the tender dossier:
детаљније

 

СПЕЦИФИЧНОСТИ И КОМПАРАТИВНЕ ПРЕДНОСТИ НИШКЕ ПАЛИЛУЛЕ
1.08.2012

Градоначелник Ниша, професор др Зоран Перишић, на позив председника Градске општине Палилула Бобана Џунића, посетио је општину Палилула и са руководством разговарао о актуелним питањима рада и даљег развоја ове организације локалне самоуправе, сарадњи са руководством и надлежним управама Града, као и реализација капиталних инвестиција и остваривање заједничких пројеката. Овај сусрет је отпочео разменом поклона. Председник општине Палилула је градоначелнику уручио монографију општине Палилула а он узвратио домаћину капиталним издањем „Нишки лексикон“. Потом је одржана и конференција за новинаре. Палилула није прва општина из које сам добио позив да је посетим али је прва у коју долазим-рекао је проф.др Зоран Перишић. Општина Палилула има своју специфичност и најпре да кажем да из добрих руку прелази у добре руке.
детаљније