АРХИВА ВЕСТИ ЈАНУАР
 

УМРЕЖАВАЊЕ ОБРАЗОВНИХ УСТАНОВА И НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ
30.1.2012

Министар просвете и науке проф.др Жарко Обрадовић, у оквиру обиласка образовних установа Нишавског управног округа, посетио је општину Алексинац и свечано отворио реновирану зграду школе у Бобовишту. Министра Обрадовића најпре је примио председник општине Иван Димић, након чега је у скупштинској сали одржан радни састанак са локалним руководством и директорима основних и средњих школа општине и радницима васпитно-образовних установа. Улагање у образовање, инвестиције у 2012. години, процес умрежавања школа широм Србије, биле су главне теме разговора министра Обрадовића и директора образовних установа са подручја Алексинца.
детаљније

 

ДРАГОЦЕНА ТЕЧНОСТ ЗА НЕЧИЈИ ЖИВОТ
26.1.2012

У оквиру зимске кампање добровољног давања крви „Твојих пет минута, нечији цео живот“,   екипа Завода за трансфузију крви Ниш уз подрушку Градске општине Палилула,  дежурала је у просторијама месне канцеларије „Палилула“. У периоду дежурства од 9 до 13 сати, позиву да добровољно дају крв одазвали су се и радници Управе општине али и чланови општинског Већа.Градска општина Палилула редовно учествује у активностима Завода за трансфузију крви – каже Бобан Микић. По нашем мишљењу и јавне личности треба да дају пример осталим грађанима. Овим подстичемо грађанску солидарност и утичемо на друштвену одговорност сваког појединца – рекао је Бобан Микићм члан Већа општине Палилула.
детаљније

 

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ
25.1.2012

У Градској општини Палилула у Нишу потписан је Споразум о сарадњи градских општина Палилула - Град Ниш и Лазаревац-Град Београд. На основу Одлуке о успостављању сарадње, коју су након вишемесечних припрема усвојили одборници обе скупштине, Бранко Борић, председник општине Лазаревац и проф.др Игор Новаковић, председник општине Палилула потписали су овај значајан документ. Предмет овог Споразума-по речима Игора Новаковића је успостављање трајне пословне сарадње, унапређење рада локалних самоуправа и интензивирања примене достигнућа у раду а све у циљу побољшања квалитета живота грађана.
детаљније

 

УСПЕШНО ИНТЕГРИСАНИ У ТОКОВЕ РАЗВОЈА
20.1.2012

„Градска општина Палилула је економски развијена заједница, интегрисана у глобалне токове, атрактивна за живот и рад коју карактерише флексибилно тржиште рада, конкурентни људски ресурси и богат културни идентитет“, истакли су челници општине Палилула на годишњој конференцији за новинаре. Прошле године одржано је 13 седницa Већа и 6 седница Скупштине Градске општине Палилула. Више од 250 догађаја, манифестација, сусрета, пријема, посета становништву у насељима, говоре о динамичној и веома садржајној активности.Успешне резултате у раду општине Палилула у 2011, објашњавамо добром сарадњом коалиционих партнера где „влада синергија“, тако да се све значајне одлуке доносе једногласно-истакао је проф.др Игор Новаковић.
детаљније

 

НОВИ ШАЛТЕР ПОШТЕ У НИШКОЈ ПАЛИЛУЛИ
19.1.2012

У Градској општини Палилула отворен је још један шалтер у поштанској јединици која је лоцирана у Услужном центру општине у улици Бранка Радичевића 1 (седиште општине Палилула). На овај начин, по речима проф.др Игор Новаковића, председника општине Палилула побољшаће се рад службе и убрзати услуге које ова поштанска јединица пружа грађанима. Мирослав Јанојлић, директор РЈ Поштански саобраћај Ниш - ЈП ПТТ Србија, истакао је овим поводом добру сарадњу са руководством општине и најавио нове пројекте у циљу унапређења пружања услуга грађанима овог дела града. Овом догађају је присуствовао и Милан Ђурђевић, председник Скупштине Градске оппштине Палилула.
детаљније

 

ГРАДСКО ВЕЋЕ О РЕКОНСТРУКЦИЈИ ПАЛИЛУЛСКЕ ПИЈАЦЕ
16.1.2012

На иницијативу Градске општине Палилула и вишемесечних припрема, Градско веће Града Ниша усвојило је 16. 01. 2012. пројекат реконструкције и санације пијаце на Палилули. „Овај пројекат реконструкције једне од најстаријих пијаца у граду почетак је уређења свих градских пијаца и очекује се да радови буду започети на пролеће. Поред тога, и саобраћајни прстен и паркинг простор око пијаце на Палилули биће уређени на другачији начин.“По речима председника општине Палилула проф.др Игора Новаковића коначно ће отпочети реализације ове инвестиције за коју је општина Палилула обезбедила све потребне услове у сарадњи са ЈП Тржница у Нишу.
детаљније

 

ДРВОРЕД У ТРИГЛАВСКОЈ И МОКРАЊЧЕВОЈ
16.1.2012

Уређења међублоковског зеленила у насељима Градске општине Палилула подједнако се одвија током целе године. У сарадњи са грађанима на терену, организацијама цивилног друштва и радницима ЈКП Горица и Медијана саниране су многе депоније а напуштени простори претворени су у мале „зелене оазе“. Помоћник начелника Управе општине Палилула, Славољуб Савић обишао је насеље „Црвена звезда“. Након уређења парковне површине становници Триглавске улице су уз помоћ Општине и Сектора зеленило ЈКП „Горица“ обогатили овај простор засадом тридесет садница.
детаљније

 

ОДОБРЕНА СРЕДСТВА ЗА НОВИ ПРОЈЕКАТ ПАЛИЛУЛЕ
16.1.2012

Министарство за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу у „Службеном гласнику Републике Србије”, број 2 од 13. јануара 2012. године објавило је Одлуку о расподели средстава по јавном позиву за подношење захтева јединица локалне самоуправе за расподелу дела средстава из наменских примања буџета Републике која се остварују приређивањем игара на срећу, а користе за финансирање локалне самоуправе.Овом одлуком Градској општини Палилула у Нишу одобрена су средства у износу од 1.450.000,00 динара за реализацију пројекта „Претварање дивљих депонија у парковске површине“ из једне од шест наменских области за пружање помоћи јединицама локалне самоуправе
детаљније

 

ДОПРИНОС ИНТЕГРАЦИЈИ РОМСКОГ СТАНОВНИШТВА
13.1.2012

Поводом обележавања 14.јануара, дана Светог Василија Великог, у нашим крајевима познат као ВАСИЛИЦА и први дан Српске нове године и један од најпознатијих празника Рома у Србији, под покровитељством Градске општине Палилула, Драган Османовић, координатор за Ромска питања у општини  Палилула и Бојан Зенуловић из Центра за активну комуникацију поделили су око 150 новогодишњих пактића деци Ромске популације. Општина Палилула већ четири године веома одговорно ради на интеграцији Рома у друштву.Отварање Канцеларије и именовање координатора за Ромска питања у Општини, по речима председника, проф.др Игора Новаковића помоћи ће остваривању утврђених стратешких циљева
детаљније

 

ЕЛЕМЕНТАРНА НЕПОГОДА ОШТЕТИЛА ПЛАСТЕНИКЕ
13.1.2012

Члан Већа Градске општине Палилула, Милош Стојковић, обишао је сеоска домаћинства у Чокоту и Доњем Међурову поводом елементарне непогоде која је задесила ова подручија почетком ове године. Невреме, праћено јаким ударом ветра и снегом оштетило је више од 1000 пластеника, истакли су Зоран Петровић и Александар Ковачевић из села Чокот. Након обиласка пољопривредних газдинстава становника ових насеља, који се претежно баве повртарством, Милош Стојковић, члан Већа општине Палилула најавио је формирање петочлане општинске комисије која ће имати задатак да утврди обим настале штете.
детаљније

 

РЕКОНСТРУКЦИЈУ ПАЛИЛУЛСКЕ ПИЈАЦЕ ОДЛОЖИЛА АДМИНИСТРАЦИЈА
13.01.2012

Папири спремни, чекају се бољи временски услови. Непредвиђено много времена нам је бил и потребно за обезбеђивање грађевинског пројекта, који ће Градско веће усвојити на првом заседању, рекао је проф.др Игор Новаковић, председник општине Палилула, у изјави за дневни лист „Народне новине“. Председник Новаковић је најавио и измену режима саобраћаја у околним улицама.Реконструкција Палилулске пијаце, која је према ранијој најави др Игора Новаковића, председника општине Палилула требало да почне током октобра 2011 а да се заврши за око месец дана, почеће чим време дозволи, будући да је тек недавно комплетирана грађевинска документација. Непредвиђено много времена нам је било потребно за обезбеђивање адекватног грађевинског пројекта, који би Градско веће требало да усвоји на првом заседању.
детаљније

 

ПАЛИЛУЛСКИ ПРИВРЕДНИ ПОТЕНЦИЈАЛИ У КАТАЛОГУ
12.01.2012

Каталог малих и средњих предузећа и предузетника Градске општине Палилула представљен је јавности на конференцији за медије која је одржана у просторијама општине Палилула у присуству директора ЛЕДИБ програма Карстена Лунда и координатора програма Жарка Симовића.По речима проф.др Игора Новаковића, председника општине публикација је настала као део активности у оквиру развојног пројекта Градске општине Палилула, Србских и Бугарских привредника: „Успостављање синергијског дијалога између српских и бугарских предузетника/МСП и професионалних организација како би се развила одржива размена искустава“, завршен крајем прошле године уз подршку ЛЕДИБ програма.
детаљније

 

ТОПЛИЈЕ У ДОМАЋИНСТВИМА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИХ
09.1.2012

Акција „дрва за огрев“ за социјално-угрожене породице општине Палилула показaла je на терену условe становања и право стање живота једног дела становништва Палилуле. Председник Скупштине општине Палилула, Милан Ђурђевић обишао је село Лалинац и на предлог Савета грађана, посетио домаћинства Драгослава Станојевића, Ивана Цветановића и Небојше Петровића. Овим домаћинствима општина Палилула је обезбедила по три метра дрвног огрева.Драгослав Станојевић, село Лалинац има 54 године. Живи са супругом Зорицом (57 година). Имају две ћерке. Старија ћерка је удата а млађа (22 година) живи са њима. Нико у породици не ради и немају никаква примања. Тренутно је овом домаћинству искључена и струја и вода. Не поседују земљу. И Иван Цветановић је из села Лалинац.
детаљније