АРХИВА ВЕСТИ ЈУЛ
 

АЗИЛ ЗА ПСЕ И ДЕПОНИЈА ПОРЕД НОВОГ ГРОБЉА
31.07.2012

На учестале позиве грађана општине Палилула да се појача инспекцијиски надзор у појединим насељима општине због нарушавања комуналне хигијене, уследила су реаговања општинског руководства. Председник општине Палилула, адвокат Бобан Џунић са сарадницима, Ненадом Павловићем, координатором комуналне инспекције и Ивоном Мурге, општинским комуналним  инспектором, обишао је депонију и дивљи азил за псе поред Новог гробља.Неодговарајуће одлагање отпада на Новом гробљу је одговорност запослених ЈКП „Горица“. По речима комуналне инспекторке Ивоне Мурге, у дужем периоду на овом простору формира се дивља депонија, која је у ствари  привремено решење овог комуналног предизећа у одлагању отпада. Бројна упозорења и пријаве до сада нису дале очекиване резултате.
детаљније

 

„МОДЕРНСПОРТ“ ПОВЕЗУЈЕ ПАЛИЛУЛУ И БОТЕВГРАД
30.07.2012

Ботевград у Бугарској, партнерску општину Градске општине Палилула на пројекту „МОДЕРНСПОРТ“, који се остварујеу склопу ИПП-а фонда и Програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија, протекле недеље посетило је ново руководство нишке општине Палилуле. Овим поводом челници две општине, Бобан Џунић, председник општине Палилула и његов колега Георги Цветанов Георгиев, председник општине Ботевград, са својим сарадницима, Јорданком Лалчевом, председницом Скупштине и Валентином Ценевим, замеником председника општине, размотрили су остваривање динамике пројектних активности и начин завршетка пројекта у Бугарској и у Србији. Циљ пројекта „МОДЕРНСПОРТ“ је промоција и развој спорта, изградњом спортских терена кроз сарадњу локалних власти у Региону.
детаљније

 

ОПШТИНА ПОДРЖАВА МЛАДЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ
26.07.2012

Председник Градске општине Палилула Бобан Џунић примио је на лични захтев Јасмину Бараћ - Перовић, председницу нишког Удружења студената са хендикепом. Овим поводом размењене су информације о предстојећим активностима општине које  имају за циљ побољшање положаја студената са хендикепом као и постојећој пракси подршке овој категорији становништва у Палилули. Удружење студената са хендикепом настало је у Нишу пре једанаест година захваљујући великој упорности Јасмине Бараћ. Данас је то организација која окупља више од 50 студената. Захваљујући овом удружењу, многи студенти са хендикепом добили су велику подршку при студирању. Јасмина Бараћ је истакла да и   даље постоје проблеми који се у граду морају решити када су у питању млади са инвалидитетом.
детаљније

 

ГОСТ РТВ ЗОНА - ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
26.07.2012

Гост јутарњег програма РТВ Зона, у четвртак 26 јула 2012. који уређује и води Владимир Станојевић, био је Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула. Он је говорио о активностима након пруеузимања мандата у општини Палилула о координацији са члановима општинског Већа, запосленима Управе, сарадницима, наставку започетих пројеката, смањењу сиромаштва, помоћи социјално угроженима. Анализирајући област комуналне делатности, председник Џунић је говорио о даљем уређењу и одржавању Старог гробља, приобаљу Габровачке реке, насеља Црвена звезда и Делијски вис, Спомен-парку Бубањ о инфраструктури на сеоском подручију као и о питањима проширења индустријске зоне, почетку коришћења земљишта и радовима у насељу Бубањ након конверзије имовине војних објеката.
детаљније

 

УСПЕШНО ИЗВЕДЕНА АКЦИЈА
24.07.2012

Летња кампања ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ, коју спроводи екипа Завода за трансфузију крви у Нишу уз подршку Градске општине Палилула, одржана је у просторијама Нишког културног центра. Драгоцену течност, која ће бројним пацијентима спасити живот, у овој акцији дало је десеторо добровољних давалаца крви са Палилуле, рекла је  др Биљана Николић, помоћница директора Завода и начелница Службе за прикупљање крви. Акцију је подржао и новоизабрани председник Градске општине Палилула, адвокат Бобан Џунић са сарадницима и запосленима општинске Управе. Председник Џунић је истакао значај добровољног давања крви и позвао становнике општине да буду део ове хумане активности.
детаљније

 

HUMANOST PRE SVEGA
20.07.2012

U okviru letnje kampanje DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI, ekipa Zavoda za transfuziju krvi u Nišu uz podršku Gradske opštine Palilula, prikupljaće u ponedeljak, 23.07.2012., od 12:00 do 15:00 sati, u prostorijama Niškog kulturnog centra, ovu dragocenu tečnost. Poziv dobrovoljnim davaocima krvi, da učestvuju u ovoj humanoj akciji je već upućen. Akciju je podržao i predsednik Gradske opštine Palilula, advokat Boban Džunić. Očekuje se, da se među dobrovoljnim davaocima krvi priključe i radnici Uprave opštine ali i članovi novoizabranog rukovodstva Gradske opštine Palilula. Zavod za transfuziju krvi u Nišu je zdravstvena ustanova koja obezbeđuje krv i krvne derivate za lečenje bolesnika. Krv se prikuplja od dobrovoljnih davalaca krvi na akcijama ili u samoj ustanovi svakog radnog dana od 08:00-19:00 sati, a subotom od 08:00-12:00 sati.
детаљније

 

БОБАН ЏУНИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
14.07.2012

На првој седници Скупштине Градске општине Палилула, која је одржана истог дана, по завршетку рада конститутивне седнице Скупштине, изабрано је ново руководство општине Палилула. Већином гласова одборника, за председника Градске општине Палилула изабран је Бобан Џунић, дипломирани правник, адвокат, са листе Покренимо Палилулу, Томислав Николић (СНС; НС; ПСС-БК, ПС). Новоизабрани председник општине је рођен 1968.године. Правни факултет је завршио у Нишу, има положен правосудни испит и специјализацију из области кривичног права (одбрана окривљених за ивршење кривичних дела). Радну каријеру је отпочео у предузећу „Мултикомерц“ ДОО а од 1998.године ради као адвокат. Рекреативно се бави спортом.
детаљније

 

ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ДР ИГОР НОВАКОВИЋ А СЕКРЕТАР ИВАН ЈОВАНОВИЋ
14.07.2012

Наставак Конститутивне седнице Скупштине Градске општине Палилула одржан је у суботу, 14.јула у сали Нишког културног центра са почетком у 19:00 сати. На почетку седнице извршена је верификација мандата три одборника новог сазива Скупштине и то са листе Социјалистичка партија Србије (СПС, ПУПС, ЈС) Александра Милића и Милоша Стојковића и са листе Демократске странке Србије, Димитанке Ранчић Ђорђевић. Одлуком већине гласова одборника Скупштине (двадесет за- пет против) након спроведеног тајног гласања, за председника Скупштине Градске општине Палилула изабран је проф. др Игор Новаковић, досадашњи председник општине, са листе Социјалистичка партија Србије.
детаљније

 

НАСТАВАК КОНСТИТУТИВНЕ СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ У СУБОТУ
13.07.2012

На КОНСТИТУТИВНОЈ СЕДНИЦИ Скупштине Градске општине Палилула, која је одржана 13.јула 2012. у сали Нишког културног центра, усвојен је Извештај општинске изборне комисије о утврђеним резултатима гласања за избор одборника Скупштине Градске општине Палилула на одржаним изборима 6.маја и 13.маја 2012. На овој седници, којом су председавали,  секретар Скупштине из претходног сазива Иван Јовановић, најстарији одборник Стојадин Стајић и најмлађи одборник Радмила Цвјетковић, потврђени су мандати одборницима новог сазива и организовано полагање заклетве. Скупштина Градске општине Палилула, у новом сазиву имаће 25  одборника. Према броју гласова и добијеним мандатима стање по изборним листама у овој градској општини је следеће:
детаљније

 

ЗАКАЗАНА КОНСТИТУТИВНА  СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ
11.07.2012

На основу члана 56 Закона о локалним изборима (''Службени гласник Републике Србије'', број 129/2007, 34/2010 – одлука УС и 54/11) и члана 5 Пословника Скупштине градске општине Палилула Ниша (''Службени лист Града Ниша'', број 123/2008), у петак 13.јула, у просторијама Нишког културног центра биће одржана КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА Скупштине Градске општине Палилула. На дневном реду је усвајање Извештаја општинске изборне комисије о утврђеним резултатима гласања за избор одборника Скупштине Градске општине Палилула на одржаним изборима 6.маја и 13.маја 2012; образовање верификационог одбора и усвајање извештаја; потврђивање мандата одборницима новог сазива и полагање заклетве. Радом скупштине предвиђен је и избор председника Скупштине и постављење секретара Скупштине Градске општине Палилула као и оснивање Комисије за административна и мандатно-имунитетска питања.
детаљније

 

ЈАПАНСКИ ДАН - ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА РОТАРИЈАНАЦА НИША
6.07.2012

Хуманитарном мултимедијалном акцијом “Јапански дан”, чланови Ротариа и Ротаракт клуба НИШ-НАИСУС, организовали су 6.јула 2012. прикупљање средства за куповину медицинске опреме, капе за ЕЕГ кабинета Дечје клинике у Нишу. Програм је осмишљен као донаторско вече и дружење у хотелу Панорама Луx. Госте су дочекали својим наступом  истакнути уметници Анђела Братић (кларинет) и Александар Савић (виолончело) а затим је уследила поздравна реч домаћина, Соње Денић, председнице и Милана Петровића, секретара Ротари клуба НИШ-НАИССУС, Ову значајну активност, која је организована у присуству његове екселениције, Тошио Цунозакиа (Тосхио Тсунозаки) амбасадора Јапана у Србији и господина Николе Обрадовића, Дистрикт Гувернера 2012-2013, Ротари Дистрикта 2483, за Србију и Црну Гору, као и бројних гостију, представника других ротари клубова, подржали су и еминентни јапански џез музичари, брачни пар Keiko i Hokan Borjeson са својим пријатељима из Јапана.
детаљније

 

ПОЧИЊЕ БИТКА ЗА БЕБЕ – НАПРЕД ДО ПОБЕДЕ
3.07.2012

Хумантарним концертом нишких уметника, у среду, 4.јула, на Летњој позорници Тврђаве у Нишу, са почетком у 20:00 сати, отпочеће велика кампања-БИТКА ЗА ПОРОДИЛИШТА борба за живот и здравље свих наших беба! Ову акцију је покренуо фонд Б92, уз подршку Градске управе и Градске општине Палилула и бројних организација цивилног друштва: Мој Бубањ, Волонтески центар, Невен, Екополис. По речима Бобана Микића, члана Већа општине Палилула, улазнице за овај концерт, по симболичној цени од 200 динара. могу се купити на штандовима БИТКА ЗА БЕБЕ испред Калче у Тврђави, Парку “Светог Саве” и Парку “Чаир”, од 19-23:00 сати.  Почетак акције биће обележен наступом познатих уметника из нашег града. Нека те живот воли” назив је песме коју је Оливер Катић написао и компоновао пре десет година, али је одлучио да је посвети овој акцији и тако постане пријатељ нишког Породилишта.
детаљније

 

ОДЛОЖЕНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ
2.07.2012

Конститутивна седница Скупштине Градске општине Палиула, која је заказана за понедељак 02.07.2012 године, са почетком у 10:00 часова, одложена је због недостатка кворума. По речима секретара Скупштине, Ивана Јовановића одборници ДС, СПС и УРС нису се одазвали позиву, док су у заказано време у скупштинским клупама, у просторијама Нишког културног центра у  улици Станоја Бунушевца бб, били одборници Српске напредне странке, ЛДП, ДСС и  покрета Двери. Присуство једанаест одборника, од укупно двадесетпет није било довољно за кворум, тако да ова седница, није била одржана. Ново заседање скупштине биће одржано у законом предвиђеном року а најкасније до 14.јула.2012.године. Тада се очекује потврђивање мандата одборника Скупштине Градске општине Палилула, полагање заклетве као и избор председника Скупштине, постављење секретара  Скупштине и решавање других кадровских питања.
детаљније

 
САРАДЊА НИШКЕ ПАЛИЛУЛЕ И ОПШТИНЕ СВОГЕ
1.07.2012

Дан општине Своге (http://www.svoge.bg/) почетком јула месеца обележен је свечаном академијом, у сали Културног центра "Градиште 1907". Ову братску општину, која се налази у саставу Софијске области у Бугарској, по традицији посетила је и делегација Градске општине Палилула. Бројним гостима и грађанима општине Своге обратио Бојан Илић, начелник управе Градске општине Палилула у Нишу, који је домаћину-председнику општине Своге, Жору Радоеву Цветкову пренео поздраве руководства општинe Палилула са жељом да сарадња две општине и даље јача и развија се. Остваривањем сарадње наших општина у Региону стварамо амбијент атрактиван за нове инвестиције и нове пројекте - рекао је начелник Илић.
детаљније