АРХИВА ВЕСТИ ЈУН
 

СПОРТСКА ОПРЕМА ИЗ ПРОЈЕКТА „МОДЕРНСПОРТ“
20.06.2012

У истуреном одељењу Основне школе "Краљ Петар Први", у насељу Паси Пољана општине Палилула, до краја ове године, на површини од 4.400м2, изградиће се више спортских терена: игралишта за одбојку, кошарку и рукомет, тениски терен, трим стаза, стаза за скок у даљ, атлетска стаза. Инвестиција се остварује захваљујући пројектним активностима општине у оквиру програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија, подршке ИПП-а фонда и Европске уније. Овај пројекат, под називом „MODERNSPORT“, се реализује у партнерству са општином Ботевград у Бугарској. Градској општини Палилула је за реализацију пројектних активности одобрено 218 481еура. То је био повод да председник општине, проф.др Игор Новаковић са пројект менаџером Миодраг Петровић обиђе матичну школу "Краљ Петар Први"и директору школе, Роберту Џунићу преда спортску опрему.
детаљније

 

ТЕНДЕР ЗА ГРАЂЕВИНСКЕ РАДОВЕ -
РЕКОНСТРУКЦИЈУ АМФИТЕАТРА НА СПОМЕН ПАРКУ "БУБАЊ"
14.06.2012

1.Publication reference
2007CB16IPO006 – 2009 – 1 – 52/PP2/1

2.Procedure
Local Open

3.Programme
Bulgaria-SerbiaIPA Cross-border programme (CCI Number 2007CB16IPO006)

4.Financing
Budget lines BL6 under subsidy contract № RD-02-29-227/28.07.2011

5.Contracting Authority
City Municipality of Palilula, Branka Radicevica street, postal code 18000 , Nis

детаљније

 

ГАБРОВАЧКА УЛИЦА ПОД ЛУПОМ КОМУНАЛНЕ ИНСПЕКЦИЈЕ
11.06.2012

Kомунална инспекција Управе Градске општине Палилула је по пријави грађана из улице Габровачка река, изашла на терен 07.06.2012 у вези гомилања велике количине смећа. По речима Снежане Живковић, комуналне инспекторке општине Палилула, у делу зграде некадашњег Ангропромета у улици Габровачка река бб, поред аутобуске окретнице, на парцели са катастарским  бројем  9999, затечени су лешеви животиња у стању распадања, затим велика количина комуналног отпада и ужасан смрад. Обзиром да је безбедност становништва угрожена, нарочито деце која користе околна игралишта, ургентно је упућен захтев ради хитне интервенције Управи за имовину и инспекцијске послове Града Ниша и ЈКП „Медиана“. Управа Градске општине Палилула, по речима Ненада Павловића, координатора комуналне инспекције, учиниће све у својој надлежности да грађанима помогне у њиховим захтевима.
детаљније

 

ЛОКАЛНА АКТИВНОСТ- ГЛОБАЛНИ ДОПРИНОС
10.06.2012

Више од 12.000 волонтера града Ниша, чланова невладиних организација, представника локалних органа власти, јавно-комуналних предузећа, образовних установа, Војске Србије, друштвено одговорних компанија, учествовало је деветог јуна у активности Велико спремање Србије. На више од 70 локација у пет градских општина Града Ниша - градским општинама Палилула, Пантелеј, Медијана, Црвени Крст, Нишка Бања, сакупљено је око 22.000 кеса разног отпада, истакла је координаторка активности Соња Поповић а уз помоћ механизације јавно-ломуналних предузећа, ЈКП „Медијана“ и ЈКП “Горица“, са дивљих депонија је уклоњено још 1.200 метара кубних отпада.
детаљније

 

БУДИТЕ ДЕО СВЕТСКОГ ЕКО ПОКРЕТА
8.06.2012

ЕКОПОЛИС фест-девета Међународна смотра еколошког и археолошког филма, отворена је у сали Нишког културног центра 4.јуна 2012. године, поводом обележавања Градске славе града Ниша, “Св цар Константин и царица Јелена” и Светског дана заштите животне средине. О програму Смотре и значају ове манифестације, говорили су Бобан Микић, члан Већа Градске општине Палилула, Ружа Хелаћ из Војвођанске зелене иницијативе и Драган Видојковић, аутор ЕКОполис мреже. Љубитељи седме уметности и животне средине, по речима Драгана Видојковића, уметничког директора Смотре, видеће до 9.јуна, двадесет  докумантарних филмова аутора из Италије, Немачке, Аустрије, Грчке-Кипра, Шпаније, Црне Горе и Србије. На Смотри, који се ове године одржава под мотом НАШЕ МЕСТО, НАША ПЛАНЕТА, НАША ОДГОВОРНОСТ, у оквиру еколошког програма биће промовисана и продукција Војвођанске зелене иницијативе и телевизије Б92.
детаљније

 

ФИЛМ ПОДСТИЧЕ РАЗВОЈ ЕКО ТУРИЗМА
6.06.2012

Град Ниш и ове године учествује у ''Великом спремању Србије 2012'' у оквиру акције ''Очистимо Србију'', Велика акција чишћенја се одржава у суботу, 09. јуна, на територији читаве Републике, у којој грађани Србије, организовано или као појединци, заинтересоване институције и организације у сарадњи са комуналним и јавним предузећима, али и другим привредним субјектима, добровољно учествују у уклањању отпада са сметлишта, излетишта и јавних површина. Овим поводом, Централни градски штаб акције ''Велико спремање Србије'' за Град Ниш, одржао је у Градској кући конференцију за новинаре.  О програму активности, учесницима и динамици кампање говорили су, Соња Поповић, координаторка акције ''Велико спремање Србије'' за Град Ниш, Бобан Микић,општински координатор акције и члан Већа градске општине Палилула
детаљније

 

ВРЕДНОСТИ НИШКЕ ПАЛИЛУЛЕ
4.06.2012

Традиционална манифестација „Палилулско вече 2012“, одржана је у недељу, 3.јуна, у срцу Градске општине Палилула на Палилулској ракрсници поред Палилулске зелене пијаце. У присуству више десетина хиљада Нишлија али и гостију са стране, ову јединствену манифестацију свечано су отворили Владика нишки Господин Јован и председник Градске општине Палилула проф.др Игор Новаковић. „Наша Палилула је препознатљива као део града, где се негује дух старе чаршије, господског али и боемског Ниша - истакао је Игор Новаковић,у обраћању грађанима, гостима из Лазаревца и његовом преосвештенству господину Јовану. И ово наше традиционално окупљање и дружење то потврђује. Пре две године, овде преде вама, обећао сам реконструкцију Палилулске пијаце, Упорним радом обезбеђена су финансијска средства и сада имамо нови изглед Палилулске пијаце и уређен простор око Палилулске рампе.
детаљније

 

КУЛТУРНА БАШТИНА И ЖИВОТНА СРЕДИНА НА ФИЛМСКОМ ПЛАТНУ
3.06.2012

Поводом 5.јуна-Светског дана заштите животне средине и Градске славе Ниша, у понедељак, 4.јуна 2012. године, у 19 сати, у сали Нишког културног центра, биће отворена Девета Међународна смотра еколошког и археолошког филма-ЕКОПОЛИС фест 2012. Љубитељи седме уметности, по речима Драгана Видојковића, уметничког директора Смотре, видеће у сали Нишког културног центра, до краја ове недеље, 20 докумантарних филмова из Италије, Немачке, Аустрије, Грчке-Кипра, Шпаније, Црне Горе и Србије. Ову јединствену манифестацију у култури, која је већ постала традиција, организује медијска еколошка мрежа „ЕКОполис“ уз подршку Народног музеја у Београду, иностраних културних центара, под покровитељством Града Ниша и Градске општине Палилула
детаљније