АРХИВА ВЕСТИ НОВЕМБАР
 

СУСРЕТ УРЕДНИКА НИШКОГ ДНЕВНИКА И ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ
30.11.2012

Сарадња са медијским кућама у остваривању боље информисаности јавности о раду Управе и органа Градске општине Палилула један је од приоритетних задатака дефинисан Стратегијом развоја ове организације локалне самоуправе Града Ниша. Овим поводом, председник општине Палилула, Бобан Џинић приимио је Тимошенка Милосављевића, главног и одговорног уредника нишког дневника „Народне новине“. У веома садржајном и срдачном разговору, договорени су облици даље сарадње како би активности ове градске општине биле транспарентне, како у граду тако и у региону. Похваљен је рад општинске Службе за информисање која редовно доставља редакцији дневног листа информације и фотографије о догађајима у општини.
детаљније

 

АКТИВНОСТИ МЛАДИХ НИШКЕ ПАЛИЛУЛЕ
29.11.2012

Поводом активности на опремању Канцеларије за младе у нишкој општини Палилула и предстојећих пројеката младих, Градску општину Палилула посетио је НЕНАД БОРОВЧАНИН, државни секретар за омладину. Канцеларија за младе Градска општина Палилула отворена је у складу са Препоруком Министарства омладине и спорта Владе Републике Србије, у циљу стварања услова за квалитетнији живот младих људи и њихово активно укључивање у савремене токове развоја друштва. Решењем председника општине Бобана Џунића, од 6.11.2012.године за Координатора Канцеларије за младе, Градске општине Палилула именована је ИванаЈовић, студент.
детаљније

 

ПОРОДИЦИ ИЗ КРУШЦА ПОДРШКА ОПШТИНЕ
28.11.2012

Након успешне реализације пројекта „Јачање општинских капацитета за унапређење квалитета живота социјално рањивих група“ из програма „Еxцханге 3, који је успешно реализовала Градска општина Палилула, руководство општине је у сарадњи са Центром за социјални рад наставило да брине о угроженим становницима. Овим поводом председник Градске општине Палилула Бобан Џунић и председник Скупштине Милош Стојковић, посетили су шесточлану породицу Срђана Милошевића у селу КРУШЦЕ, која живи у веома тешким условима и у сарадњи са хуманитарном организацијом „Љуби ближњег свог“ предали пакете хуманитарне помоћи.
детаљније

 

ХИГИЈЕНСКИ ПАКЕТИ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ ПАЛИЛУЛЦЕ
22.11.2012

У оквиру активности Градске општине Палилула–подршка социјално угроженом становништву у заједници, председник ове ове организације локалне самоуправе Града Ниша, адвокат Бобан Џунић примио је чланове Ротаракт клуба „Ниш–Наиссус“, који су у сарадњи са друштвено одговорним компнијама Фармалогист и Есенса, обезбедили тридесет хигијенских пакета за најугроженије становнике општине Палилула. Пре уручења пакета грађанима, о могућностима сарадње са општином Палилула, донацији и хуманитарном раду, са председником Џунићем разговарали су Александар Цекић, председник Ротаракт клуба „Ниш–Наиссус“ 2012-13, са сарадницама и Добрица Живковић, руководилац у компанији Фармалогист.
детаљније

 

ОБРАЗОВАЊЕ ПУТ КА ИЗЛАСКУ ИЗ СИРОМАШТВА
21.11.2012

Поводом светског дана детета председник Градске општине Палилула Бобан Џунић, са сарадницима и пројектним тимом Друштва за развој деце и омладине - ОТВОРЕНИ КЛУБ у Нишу, који уз подршку УНИЦЕФА ради на пројекту “Развој друштвених центара у југоисточној Србији”, обишао је просторије друштвеног центра који се налази у бараци у насељу „Црвена Звезда“. Општи циљ новог пројекта Отвореног клуба, који подржава општина Палилула по речима Тамаре Симоновић, менаџера програма је допринос развоју развојно-образовних центара, као мреже засебних друштвених центара (пројектом обухваћене и општине Пирот, Прокупље, Лебане, Бојник, Сурдулица, Владичин Хан) који одговарају на потребе локалних заједница кроз досезање чланова заједнице и пружање подршке, усмеравајући свој рад на иновативне развојне и образовне услуге.
детаљније

 

„ЕНЕРГЕТСКИ СВЕСНИ И ЕФИКАСНИ“
20.11.2012

Трећи у низу регионалних форума под називом „Енергетски свесни и ефикасни" одржан је у Нишу 20. новембра, у просторијама општине Медијана. На почетку рада Форума, представници градских општина Града Ниша и општина Нишавског управног округа потписали су Повељу градова и општина о енергетској ефикасности. У име председника Градске општине Палилула, Бобана Џунића овом догађају је присуствовала Марија Брајдић, начелница општинске Управе. У повељи се наводи да су потписници „свесни да су енергетска ефикасност и обновљени извори енергије важни стубови одрживог развоја локалних заједница и да ће, зато, континуирано подизати ниво енергетске ефикасности и одговорно користити обновљиве изворе енергије и ефикасно газдовати енергијом у градовима и општинама.
детаљније

 

У ПРИПРЕМИ КАЛЕНДАР ЗА 2013 ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
19.11.2012

По традицији, пету годину за редом, Градска општина Палилула објавила је припрему КАЛЕНДАРА за 2013. годину. Календар ће садржати фотографије најбољих ученика и студената у протеклој години, који се школују у образовним установама на територији општине. Затражено је од директора школа и декана факултета да до четвртка, 10.новембра 2012. године доставе служби Кабинета председника  предлог са именима ученика-студената који су у протеклој години били најуспешнији.По утврђеном критеријуму вредноваће се остварени резултети појединаца, тимова-група у образовном процесу, друштвеним и спортским активностима, добитници награда, медаља и других признања. Предложене ученике-студенте ће фотографисати професионални арт фотограф на одређеним локацијама општине Палилуле о чему ће накнадно бити лично обавештени.
детаљније

 

ИНИЦИЈАТИВА ЗА ВЕЋЕ НАДЛЕЖНОСТИ ГРАДСКИХ ОПШТИНА
15.11.2012

Одборници Скупштине Градске општина Палилула на трећој редовној седници, одржаној у просторијама Нишког културног центра, усвојили су  закључак о подношењу иницијативе за промену Статута Града Ниша којом се предлаже да градске општине добијају веће надлежности. Иницијатива је упућена градским властима, а у општини Палилула очекују позитиван одговор. „То чинимо јер смо ми увек на удару наших грађана и радимо у интересу грађана, рекао је председник општине Бобан Џунић. Тражимо да се пренесе део овлашћења која има Град а не овлашћења која је Република пренела Граду. Попут Палилуле, сличну иницијативу упутила је и општина Пантелеј а очекује се да предлог о већим надлежностима упуте и остале градске општине.
детаљније

 

ПОДРШКА ГРАДА ПРЕДУСЛОВ УСПЕШНОГ РАЗВОЈА ПАЛИЛУЛЕ
14.11.2012

Планови и иницијативе општине Палилула, који изискују подршку града, реализација инвестиција и остваривање заједничких пројеката, као и помоћ у решавању проблема ове организације локалне самоуправе Града Ниша  – биле су теме радне посете проф.др Милета Илића, председника Скупштине Града Градској општини Палилула. Председник Илић је најпре, у просторијама општине, имао сусрет са новим руководством Палилуле на челу са председником Бобаном Џунићем а затим је заједно са домаћинима обишао Спомен парк Бубањ и објекат месне канцеларије „Кула“. „Разговарали смо о развојним пројектима града који се тичу општине Палилула.
детаљније

 

ПРЕДСЕДНИК ЏУНИЋ УРУЧИО КОМПЈУТЕР ВИЦЕШАМПИОНУ
9.11.2012

На протеклом Првенству Европе у КИК БОКСУ, које је одржано од 29.октобра до 04.новембра у Анкари (Турска), за репрезентацију Србије наступили су двоје такмичара Кик бокс клуба "Ниш", Јована Крстић и Стеван Живковић. У веома јакој конкуренцији Живковић је освојио друго место у категорији лоу кик до 75 кг и својој земљи-граду донео сребрну медаљу. Овим поводом, председник Градске општине Палилула Бобан Џунић, примио је изузетног спортисту и у знак подршке уручио компјутер, дар општине Палилула. „Ми изузетно ценимо талентоване и успешне младе људе, рекао је на пријему председник Џунић. У Стратегији развоја општине дали смо посебан значај афирмацији спорта и развоју рекреативних активности наших грађана. Зато нас овај резултат Стевана Живковића обавезује да то и практично покажемо.
детаљније

 

СПОРАЗУМ СА РПКН О ПОСЛОВНОЈ САРАДЊИ
6.11.2012

Председници нишких градских општина, општине Палилула, Бобан Џунић и општине Нишка Бања, Зоран Видановић потписале су са председником Регионалне привредне коморе Ниш Драганом Костићем, Споразум о пословној сарадњи.  Овим је договорена сарадња РПКН и организација локалних самоуправа Града Ниша „у циљу побољшања услова за пословање привредних субјеката у овим срединама, кроз поспешивање нивоа пословног амбијента, елиминисање услова за постојање нелојалне конкуренције и других појава које негативно делују на пословање предузећа и предузетника“. По речима др Драгана Костића, председника РПК Ниш, успостављањем пословне сарадње на свим нивоима локалне самоуправе, на основама равноправности и узајамног поверења је од посебног значаја за остваривање стратешких програмских циљева Коморе у наредном периоду.
детаљније

 

ОБРАЗОВАЊЕ ПО МЕРИ ДЕЦЕ
5.11.2012

Председник Градске општине Палилула Бобан Џунић, подржао је кампању Друштва за развој деце и омладине-ОТВОРЕНИ КЛУБ у Нишу, која се спроводи у оквиру трогодишњег пројекта «Грађанско друштво за инклузивно образовање-образовање по мери детета». На пријему у Градској општини Палилула, учесници пројекта, Вељко Антић и Милош Бисенић, ученици другог разреда уручили су слику председнику општине Палилула, која је настала за време „дечије недеље“ и заједнички је рад деце из пет основних школа Града Ниша: ОШ “Стефан Немања“, ОШ “Вожд Карађорђе“, ОШ “Радоје Домановић, ОШ “Учитељ Таса“, ОШ „Бубањски Хероји“ и предшколске установе „Пчелица“.По речима Саше Стефановића, координатора пројекта, који је у оквиру програма «Јачање организација  грађанског друштва»
детаљније

 

ПРИМЕНА АРХУСКЕ КОНВЕНЦИЈЕ- ОЧУВАЊЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ
2.11.2012

У Нишу је, након Крагујевца, Суботице и Новог Сада, почела са радим канцеларија Архус центра Јужне и Источне Србије. Формирање канцеларије је омогућено уз подршку Организације за безбедност и сарадњу – ОЕБС и Центра за организацију грађанског друштва Протецта у Нишу. На свечаности која је овим поводом одржана у ТПЦ Калча, након поздравне речи Александре Савић, из новосонованог удружење грађана “Архус центар Јужне и Источне Србије“, присутне званице поздравили су и Jan Lueneburg, шеф Одељења за демократизацију- Мисија ОЕБС у Србији , Радиша Милошевић, председник Одбора за животну средину Сталне Конференције градова и општина и представник Града Ниша.
детаљније

 
МЛАДИ И ЛОКАЛНА САМОУПРАВА
2.11.2012

На иницијативу председника Градске општине Палилула Бобана Џунића, председник Скупштине града Ниша, проф. др Миле Илић примио је делегацију младих, Адриану Анастасову, председницу Савета за младе и Владимира Младеновића представника Регионалне канцеларије за младе у Нишу. Председник Скупштине је поздравио иницијативу за оснивање општинских канцеларија за младе, како би се што већи број младих људи укључио у друштвена дешавања и дао свој допринос побољшању квалитета живота омладинске популације у граду.
детаљније
 
КОМУНАЛНА ИНФРАСТРУКТУРА ПАЛИЛУЛЕ ПОД ЛУПОМ
2.11.2012

У циљу побољшања квалитета живота становника у насељима Градске општине Палилула, председник општине, Бобан Џунић иницирао је одржавање састанка са менаџментом ЈКП „Наисус“. У разговору о Актуелним питањима остваривања Програма развоја града Ниша у делу водоснабдевања и изградње канализационе мреже на територији Палилуле, учествовали су у име менаџмента ЈКП „Наисус“, Драгослав Марковић, заменик генералног директора и Богдан Милентијевић, директор инвестиција и развоја са сарадницима а у име руководства општине, у тиму председника Џунића били су и Милош Стојковић, председник Скупштине, Марија Брајдић, начелница Управе општине, Милан Андрејић и Светислав Петровић, чланови општинског Већа и  Иван Драгишић, шеф Одсека за финансије општинске Управе.
детаљније
 
ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРОЈЕКТА КУЛТУРНЕ САРАДЊЕ ДВЕ СУСЕДНЕ ОПШТИНЕ
2.11.2012

Нишка Палилула и бугарска општина Бобов дол, уз подршку Европске уније и ИПП-а програма, успешно презентавали део програма пројекта «CoulTour».  Приказано народно изворно стваралаштво Понишавља и Србије наступом КУД Ковиље из Вукманова у Бугарској.Поводом обележавања Дана општине Бобов дол, која је партнерска општина нишкој Палилулу на пројекту «CoulTour» у оквиру програма Прекограничне сарадње Бугарска-Србија у склопу ИПП-а програма, председник Скупштине општине Палилула, Милош Стојковић посетио је ову бугарску општину.
детаљније