АРХИВА ВЕСТИ ОКТОБАР
 

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ НИШ
29.10.2012

На симболичан начин, Туристичка организација Ниша обележила је јубилеј 1700 година од битке код Милвијског моста,  и свој дан, постављањем дескрипционе табле поред споменика на нишавском кеју са одговарајућим текстом на српском, енглеском, француском, немачком и италијанском језику. Споменик подигнут у част цара Константина на свом постаменту има ознаку 312.године када се одиграла чувена битка код Милвијског моста и када се пре битке Константину великом на небу указао „христов монограм" са поруком овим побеђуј.
детаљније

 

ОСВЕЋЕЊЕ КАМЕНА ТЕМЕЉЦА ЦРКВЕ СВЕТЕ ПЕТКЕ
28.10.2012

На празник Преподобне мајке Параскеве, 27. октобра, Преосвећени Епископ нишки Господин Др Јован, обавио је освећење камена темељца за храм Свете Петке, у Градској општини Палилула у парку преко пута Главне железничке станице у Нишу. Овим житеља општине Палилула ускоро добијају «још један дом Господњи и место својих молитвених сусретања» а за сам Град то значи исписивање нове историје Бубња и нашега царскога града – нагласио је протојереј Иван Станковић. Са градом је крајем 2011.године потписан Уговор о заједничкој изградњи овог храма, где се Град обавезао да да земљиште а Црква да обезбеди средства за изградњу. По изградњи спољашњих габарита храма, Град ће земљиште поклонити епархији Нишкој.
детаљније

 

КРСНА СЛАВА ОПШТИНЕ МЕДИЈАНА- СВЕТА ПЕТКА
26.10.2012

Градска општина Медијана је уз благослов Његовог Преосвештенства Епископа нишког Г.Јована и светим чином освећења славског колача који је служио Преосвећени, уз присуство бројних пријатеља у Светосавском дому прославили своју Крсну славу - Свету Петку. Председнику општине прим.др Небојши Крстићу, заменику председника Милану Крстићу и већницима ГО Медијана, овај значајан дан честитао је Бобан Џунић, председник Градске општинје Палилула.

детаљније

 

ПРОЈЕКТИ НИШКЕ ПАЛИЛУЛЕ ПОВЕЗУЈУ ГРАЂАНЕ ДВЕ ЗЕМЉЕ
22.10.2012

Успешна сарадња нишке општине Палилула са бугарским градовима у остваривању пројеката из програма „суседске сарадње“ и упознавање са новим руководством општине, биле су теме разговора првог сусрета председника Градске општине Палилула Бобана Џунића са амбасадором Републике Бугарске у Србији, Њ.Е. Ангелом Димитровим и генералним конзулом Конзулата Бугарске у Нишу, Атанасом В.Крастиним, који је одржан у овој организацији локалне самоуправе Града Ниша.У разговорима су учествовали и Милош Стојковић, председник Скупштине, Марија Брајдић, начелница општинске Управе као и општински пројект менаџери."Суседски програми" као нови инструмент Европске Уније, усмерени су ка промоцији и пружању подршке прекограничној сарадњи
детаљније

 

ОТВОРЕН АУТО МОТО ФЕСТ - САЈАМ АУТОМОБИЛА У НИШУ
19.10.2012

У Спортском центру Чаир у Нишу, отворен је "Ауто-Мото Фест Ниш 2012", четврти сајам аутомобила, мотора и пратеће опреме који је под покровитељством Града Ниша организовао Цитy Маркетинг Центар. На отварању ове сајамске манифестације, присутне посетице поздравили су Оливер Пауновић, директор Цитy Маркетинг Центра, Драган Перић, директор Спортског центра Чаир и Небојша Крстић, председник општине Медијана.У име Градске општине Палилула, излагаче сајма су обишли Златко Шемић, Ивица Стојановић и Светислав Петровић, чланови општинског Већа.На нишком сајму аутомобила представљено је око двадесетак српских и једна европска премијера аутомобила и то АУДИ штанд: Ауди А3 и Q3
детаљније

 

О ПРОГРАМУ РАЗВОЈА ГРАДА, РАЗГОВОРИ У ПАЛИЛУЛИ
15.10.2012

О нацрту Програма развоја града Ниша за 2013.годину, који је сачинила Управа за привреду, одрживи развој и заштиту животне средине, организован је разговор у Градској општини Палилула. Са представницима ове управе Града Ниша разговарали су Милош Стојковић, председник Скупштине, Марија Брајдић, начелница општинске Управе и Светислав Петровић, члан Већа Градске општине Палилула. Закон о локалној самоуправи и Статут града Ниша, предвидели су поступак активности на изради годишњег Програма развоја, који налаже сачињавање објективне анализе достигнутог степена развоја у протеклом периоду и дефинисање приоритета у развоју организације локалне самоуправе Града Ниша.
детаљније

 

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ШКОЛЕ “14.ОКТОБАР”
14.10.2012

Специјализована школа "14.октобар" у Нишу, за основно и средње образовање деце ометене у развоју, обележила је дан школе свечаном Академијом. У присуству бројних гостију, родитеља и пријатеља школе,  приказан је веома интересантан и садржајан културно-уметнички програм  коју су припремили професори и ученици. Овим поводом, Градској општини Палилула уручена је захвалница као знак добре сарадње општине и ове образовне установе. Признање је примио Милош Стојковић, председник Скупштине општине а свечаности је присуствовао и Светислав Петровић, члан општинског Већа Палилуле.Школу “14.октобар” у Нишу, похађа око 180 ученика, 90 основаца и 90 средњошколаца, који долазе из свих крајева југоисточне Србије.
детаљније

 

ЛОКАЛНА ПОЛИТИКА И ЗДРАВЉЕ
12.10.2012

Стална конференција градова и општина (СКГО), уз подршку Швајцарске организације за техничку сарадњу (СДЦ), организовала је у нишком Дому здравља регионалну конференцију на тему „Локална политика и здравље".„Здравље у свим политикама" је мото Сталне конференције у друштвеним делатностима већ четири године и уједно представља обележје и ових скупова- рекао је Ђорђе Станишић, генерални секретар СКГО на отварању ове конференције у Нишу. Замислили смо да се овим поводом окупе представници градова и општина Србије, Министарство здравља, градски  секретаријати за здравље, социјалну политику и демографију, институти и заводи за јавно здравље, директори домова здравља, другим речима, сви који су битни за очување и унапређење здравља грађана.
детаљније

 

ОДНОСИ СА ЈАВНОШЋУ У ЛОКАЛНИМ САМОУПРАВАМА
10.10.2012

Центар за обуку Сталне конференције градова и општина, у оквиру програма „Exchange 3“, организoвао је протекле недеље у Лесковцу дводневну обуку на тему „Односи са јавношћу у локалним самоуправама“. Овај вид стручног образовања окупио запослене у јединицама локалних самоуправа, југоистока Србије који раде на пословима информисања и односа са јавношћу али и председнике неких општина и начелнике општинских управа који су препознали значај ове теме. У име Градске општине Палилула овај вид стручног образовања су похађали Мирјана Бабић и Драган Видојковић а у име града Ниша, три члана Кабинета градоначелника Ниша.Теме ове дводневне обуке:Увод у односе са јавношћу, ПР стратегија; Особености медија; Медијска слика у Србији; ПР канали и алати; Радионица – рад на пројекту;
детаљније

 

СТИХОВИ ДУШКА РАДОВИЋА –ТЕМА ОВОГОДИШЊИХ СУСРЕТА ДЕЦЕ
8.10.2012

Међународни дан детета обележен је у Светосавском дому у Нишу традиционалном манифестацијом “Сусрети пријатељства -Радост Европе 2012”, коју већ шест година успешно организује Црквено-играчки ансамбл Бранко, уз благослов Његовог Преосвештенства Епископа нишкогГосподина др Јована и покровитељство Градске општине Палилула. Ове године нишким малишанима представили су се: дечији ансамбл "Златно славујче"из Скопља (Македонија), фолклорни ансамбл из Сенте (Завичајни фонд „Стеван Сремац“), Дечји културни центар Београда, малишани Дечјег културно - образовног и рекреативног центра у Нишу.„Данас је посебна радост, јер је зачет Јован Крститељ-подсетио је учеснике ове манифестације, у свом благослову Епископ нишки др Јован.
детаљније

 

РАДОСТ ЕВРОПЕ УЗ ПОДРШКУ ПАЛИЛУЛЕ У НИШУ
4.10.2012

Поводом Међународног дана детета у суботу 6.октобра у Светосавском дому у Нишу ,са почетком у 20:00 сати, биће одржана Шеста међународна манифестација “СУСРЕТИ ПРИЈАТЕЉСТВА-РАДОСТ ЕВРОПЕ НИШ 2012”. Уз благослов Његовог Преосвештенства Епископа нишког Господина др Јована и покровитељство Градске општине Палилула, Црквено-играчки ансамбл Бранко угостиће ове године дечије ансамбле из Скопља (Македонија), Сенте (Завичајни фонд „Стеван Сремац“), Београда (ДКОЦ) и малишане Дечијег културно образовног и рекреативног центра у Нишу . Тема 43.манифестације Радост Европе, која претходи овом догађају у Нишу, је "Спуштајмо потоке у реке широке, развијајмо леве и десне притоке" (Душко Радовић).
детаљније

 

ВОДОВОДНА И КАНАЛИЗАЦИОНА МРЕЖА ПРИОРИТЕТ
2.10.2012

Крајем прошле године завршени су радови на изградњи секундарне водоводне мреже у Габровцу. Тада је договорено да стара водоводна мрежа, изграђена пре 40.година, након прикључења свих становника овог насеља на нову водоводну мрежу, буде угашена. Обавеза је била да око 450 домаћинстава у Габровцу потпише уговоре са ЈКП „Наисус“. Нажалост и поред погодности одложеног плаћања надокнаде за прикључак воде, на дванаест рата, ову обавезу је измирило око 150 домаћинстава. У периоду од јула месеца 2011 до јула 2012. због неплаћених рачуна за воду пристигле су и обавезе у износу од 2,5 милиона динара на име камате. Економска криза, незапосленост учинили су да ова активност застане.
детаљније

 

ПАЛИЛУЛА ЦЕНТАР ИНВЕСТИЦИОНИХ АКТИВНОСТИ
2.10.2012

Остваривање започетих радова до краја године из Програма развоја града Ниша за 2012.годину и пројекција активности на креирању новог Програма развоја за 2013. годину била је тема разговора Бобана Џунића, председника Градске општине Палилула са Браниславом Јовановићем, народним послаником и извршним директором ЈП „Дирекција за изградњу града Ниша“, који је организован у овој градској општини. Председник Бобан Џунић изразио је задовољсто овим сусретом јер по његовом мишљењу доприноси решавању бројних нагомиланих проблема у локалној заједници. Градска општина Палилула је први степеник сарадње са грађанима у нашим насељима. Постоји низ питања која су упућена ресорним члановина Већа у вези решавања проблема у области инфраструктуре у нашој општини, посебно водоводне и канализационе мреже,  од села Габровца до села Крушца.
детаљније