АРХИВА ВЕСТИ АВГУСТ
 

ПРОВЕРА СТАНДАРДА КВАЛИТЕТА
27.08.2013



Сертификациона кућа "LL-C(Certification) у Прагу, извршила је у Градској општини Палилула-Ниш, прву надзорну проверу ISO 9001:2008 SMK. По речима Бобана Џунића, председника општине, први резултати провере стандарда квалитета рада општинске Управе Палилула су позитивни. Задовољство је што нам то сазнање, каже председник Џунић, омогућава даљу важност сертификата и мотивише да у нашем раду будемо још успешнији.
детаљније

 

ОБЕЗБЕЂЕН ПРЕВОЗ ЗА ОДЛАЗАК НА ТЕРАПИЈУ
27.08.2013

На трећем заседању Комисије Градске општине Палилула, за утврђивање испуњености услова и критеријума за доделу финансијске помоћи угроженим породицама са тешко оболелом децом, којом је председавао Драган Терзић, одлучено је да се део средстава, прикупљена у оквиру кампање "Помозимо нашој деци", додели Милијани Ђорђевић из Габровца, ул. Бубањски Хероји.
детаљније

 

 

ФУДБАЛЕРИ ЛАЛИНЦА И Г.МЕЂУРОВА СА ОПШТИНОМ ПАЛИЛУЛА У ХУМАНОЈ МИСИЈИ
24.08.2013

У оквиру активности подршке спортским клубовима и удружењима која успешно раде на територији Градске општине Палилула, председник ове општине, Бобан Џунић, са сарадницима обишао је спортски клуб "Младост" у Лалинцу и на локалном стадиону у Лалинцу присуствовао фудбалском мечу са клубом "Моравац" у Г.Међурову. Овај спортски догађај и обилазак клубова најављен је почетком августа месеца у Горњем Међурову, када је и отпочела активност општинског руководства на сагледавању услова у којима се одвија рад спортских организација и удружења, у сеоским насељима општине.
детаљније

 

ЦЕНТРИ КАО МЕСТА ОКУПЉАЊА ДРУШТВЕНИХ ГРУПА
23.08.2013


У просторијама Друштвеног центра у Нишу,  отворена је изложба накита и фотографија насталих у креативним радионицама са девојкама од јуна до августа месеца. Отварању изложбе је присуствовала проф.др Невена Петрушић, повереница за заштиту равноправности, са сарадницама Косаном Бекер и Горицом Чолић. Радионице је организовало Друштво за развој деце и младих – Отворени клуб, у оквиру пројекта „Развој друштвених центара у југоисточној Србији“ који спроводи уз подршку УНИЦЕФ-а, СДЦ-а, Града Ниша и Градске Општине Палилула.
детаљније

 

ИЗВИЂАЧИ ОБИШЛИ ГРОБ КРАЉА ОСЛОБОДИОЦА
18.08.2013



Поводом обележавања годишњице смрти Краља Петра И Карађорђевића, 16. августа је у Цркви Св. Ђорђа на Опленцу одржан помен. Под покровитељством Градске општине Палилула помену је присуствовала и дванаесточлана делегација одреда извиђача "Краљ Петар први". Овај нишки одред је једина извиђачка јединица у Србији која носи име Краља ослободиоца.
детаљније

 

РАЗВОЈ КОЊИЧКОГ СПОРТА -НОВИ ПРИВРЕДНИ ИЗАЗОВИ
17.08.2013

На отвореном Првенству Републике Србије за коњички спорт, пето коло, у дисциплини даљинско (ендурансе) које је под покровитељством Градске општине Палилула-Ниш протеклог викенда одржано у Горњем Међурову у организацији Коњичког клуба “НОНИУС“, учествовало је десет такмичара из пет клубова у Београду, Панчеву и Нишу. У присуству Предрага Илића, генералног секретара и др Станка Божиновића члана Управе Коњичког савеза Србије, пехаре и медаље, покровитеља општине Палилула у Нишу, најуспешнијим такмичарима је уручио Ивица Стојановић. члан Већа општине Палилула.
детаљније

 

МЛАДИ СУ НАША ДУГОРОЧНА ИНВЕСТИЦИЈА
16.08.2013

Канцеларија за младе Градске општине Палилула биће покровитељ регионалног шаховског турнира за ученике основних и средњих школа, који ће се 1.септембра одржати у основној школи „Бранко Миљковић” у Нишу у оквиру обележавања Дана младих Града Ниша. То је договорено на састанку председника општине Палилула Бобана Џунића и председника Шаховског савеза Нишавског округа Игора Лукића са координаторком Кацеларије за младе општине Палилула Иваном Јовић. По речима Игора Лукића, шаховски турнир је намењен деци од осам до осамнаест година, играо би се у три групе и то у категорији такмичара до 10.година, до 14.година и у категорији до 18.година.
детаљније

 

ПОДЕЉЕНА СРЕДСТВА - АКЦИЈА И ДАЉЕ ТРАЈЕ
15.08.2013

Комисија Градске општине Палилула, за утврђивање испуњености услова и критеријума за доделу финансијске помоћи угроженим породицама са тешко оболелом децом, којом је председавао Драган Терзић, одржала је другу седницу и одлучила да део расположивих средстава, прикупљена у оквиру кампање „Помозимо нашој деци“, додели Виолети Стевановић из Ниша и Данијели Пешић из Габровца.Виолета Стевановић, поднела је захтев за новчану помоћ за куповину ортопедских помагала за сина који од рођења има проблема са ногама и мокрењем. Комисија је утврдила да породица Стевановић живи у изузетно тешким условима, да су оба родитеља без посла и без струје.
детаљније

 

НА УВИД ПЛАН ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА-ДРУГА ФАЗА,
ДО 16.АВГУСТА
13.08.2013

Нацрт Плана генералне регулације подручја Градске општине Палилула – друга фаза, који је дат на јавни увид грађанима 18.јула.2013. може се погледати до 16.августа.2013. у просторијама градске Управе за планирање и изградњу али и у холу општине Палилула. Примедбе на нацрт овог документа грађани могу поднети Градској управи града Ниша - Управи за планирање и изградњу, улица Генерала Транијеа бр. 10. у наведеном року. На јавној седници Комисије за планове града Ниша, која ће се одржати 11. септембра 2013. у 11 часова у сали 29. Скупштине града Ниша у улици Николе Пашића бр. 24. сумираће се сви пристигли предлози и примедбе.
детаљније

 
СПОРТ У ПРОМОЦИЈИ ЗДРАВОГ НАЧИНА ЖИВОТА
12.08.2013

Пријатељска утакмица фудбалског клуба “Моравац” у Г.Међурову и фудбалског клуба “Младост„ -Медошевац одржана је протеклог викенда на фудбалском игралишту у Горњем Међурову. Са талентованим фудбалерима оба клуба заиграо је и Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула, који је до недавно активно и успешно тренирао и играо фудбал у ФК “Раднички“, „Железничар“, „Јастребац“, „Слога“(„Цар Константин“). Спортски сусрет и дружење фудбалера два клуба била је права промоција овог спорта али и здравог начина живота, о чему се данас све више говори и истиче као приоритет посебно у раду са омладином.
детаљније
 
ПИСМО О НАМЕРАМА: СА ОБУКОМ ПОДРШКА ХУМАНИТАРНОЈ АКЦИЈИ
12.08.2013

Поштовани,
Градска општина Палилула је јула месеца 2013. године, покренула хуманитарну акцију под називом ''Помозимо нашој деци''. Акција је део социо-хуманитарног програма Градске општине Палилула који има за циљ подршку породицама које су суочене са проблемом обезбеђивања услова за одговарајућу здравствену заштиту деце. У сарадњи са Агенцијом за инжењеринг система менаџмента - ,,CERT-PLUS,,, која контролише остваривање захтева стандарда квалитетаISO 9001:2008 у раду Управе општине, договорено је да ова Агенција, као подршку хуманитарној активности ''Помозимо нашој деци'',организује обуку менаџмента и запослених у организацијама–предузећима и другим заинтересованим правним и физичким лицима, за области које су дате у прилогу.
детаљније
 
КОЊИЧКИ СПОРТ СВЕ ПОПУЛАРНИЈИ
11.08.2013

Под покровитељством Градске општине Палилула и председника Бобана Џунића, Коњички клуб „Нониус“, протеклог викенда успешно је организовао јубиларно, пето по реду такмичење у прескакању препона „Света Петка 2013“. Прво место у дисциплини прескакање препона поделиле су Вера Вуковић, која је јахала на грлу Вера и Наталија Ђорђевић на грлу Јуца. Друго место је освојио Милош Живковић са грлом Вера а треће место је припало Маши Захаријевски са грлом Анабел. Најуспешнијим такмичарима коњичког спорта, који су ове године захваљујући упорном раду у коњичком клубу „Нониус“ и тренерима Тонију и Јасни Илијески, остварили најбоље резултате, медаље је уручио Бобан Џунић, председник општине Палилула.
детаљније
 
ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА И АГЕНЦИЈА "ЦЕРТ-ПЛУС" У ХАМАНИТАРНОЈ МИСИЈИ
7.08.2013

Обуком запослених у заинтересованим компанијама и организацијама, о менаџменту, примени нових стандарда и директива ЕУ, обезбедиће се донаторска средства за хуманитарни фонд "Помозимо нашој деци" општине Палилула у Нишу. Председник Градске општине Палилула-Ниш, Бобан Џунић и представник Агенције ,,ЦЕРТ-ПЛУС,, Најдан Војиновић потписали су уговор о хуманитарној сарадњи у прикупљању финансијских средстава за активност ''Помозимо нашој деци''. Договорено је да Агенција за инжењеринг система менаџмента, као подршку овој хуманитарној активности, организује обуку менаџмента и запослених у заинтересованим организацијама – предузећима и другим правним и физичким лицима у граду, за различите области пословања.
детаљније