АРХИВА ВЕСТИ ФЕБРУАР
 

ВЕЛИКА САЛА БИОСКОПА „ВИЛИН ГРАД“ ДОБИЛА НАЗИВ „ЦАР КОНСТАНТИН“
28.02.2013

У биоскопу „Вилин Град“, 28.фебруара је одржана премијере филма „Поред пута“. Нишкој филмској публици представила се филмска екипа–редитељ филма Зоран Лисинац, продуцент Владимир Лисинац и глумац Лазар Ристовски. У овом филму појављује се и холивудска звезда Мајкл Медсен, који је отворио овогодишњи Фест. Овим поводом, председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић, у години обележавања 1700.година од потписивања Миланског едикта, дао је назив Великој сали биоскопа „Вилин Град“–„Цар Константин“. По речима Лазара Ристовског, то је била жеља свих нас, који смо уложили у опремање и рад овог биоскопа у Нишу.
детаљније

 

ИНТЕРВЈУ СА БОБАНОМ ЏУНИЋЕМ, ПРЕДСЕДИНКОМ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ
ПАЛИЛИУА-НИШ , ОБЈАВЉЕН У НИНУ
28.02.2013

Једна од пет градских општина Ниша, Палилула је по много чему специфична – обухвата ужи градски део, али и 15 сеоских насеља. Име је добила по по градској четврти у јужном делу Ниша око Палилулске рампе и иза ње. Са преко 80.000 становника, спада у ред великих, али по стандарду становништва сиромашнијих општина. Јасном визијом развоја и добрим руковођењем, ова општина се  убрзано удаљава из круга најнеразвијенијих општина у Србији. Иако су највећи привредни субјекти са територије ове општине престале са радом оставивши више десетине хиљада радника без посла, отварају се нови путеви развоја ове средине унапређењем сектора малих и средњих предузећа али и кроз пројекте и финансијску подршку додатним средствима донатора и Европске уније, каже председник општине Палилула адвокат Бобан Џунић.
детаљније

 

БОБАН ЏУНИЋ НА ЗАВРШНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ "EXCHANGE 3" ПРОГРАМА
27.02.2013

У организацији Делегације Европске уније у Републици Србији и Сталне конференције градова и општина, у хотелу "Хајат" у Београду, одржана је завршна конференција Програма „Еxцханге 3“. На конференцији су представљени награђени пројекти локалних самоуправа, подржани у области стратешког планирања, општинских финансија и општинских пакета подршке. Присутнима су се обратили Ђорђе Станичић, генерални секретар Сталне конференције градова и општина– Савеза градова и општина Србије, Венсан Дежер, шеф Делегације Европске уније у Републици Србији и Верица Калановић, министарка регионалног развоја и локалне самоуправе.
детаљније

 

„ЖИВЕТИ ЗЕЛЕНО–НЕ БАЦАЈ ОТПАД У РЕКУ!“
26.02.2013

Корито Габровачка река, у насељу Градске општине Палилула «Црвена звезда»   месецима уназад било је право ругло а онда су на иницијативу председника општине Бобана Џунића, волонтери–запослени општинске Управе и представници организација цивилног друштва, за само један дан, очистили девастиран простор ове реке око моста код Природно-математичког факултета и показали суграђанима како је све могуће променити. Под мотом „ЖИВЕТИ ЗЕЛЕНО – НЕ БАЦАЈ ОТПАД У РЕКУ!“ четрдесетак волонтера искористило је лепо време и слободан дан и за неколико сати, потпуно очистили овај простор од нагомоланог смећа. Акцији је претходио захтев становника насеља Црвена звезда који су се жалили да је корито реко у њиховој близини затрпано кућним отпадом, флашама и другом пластичном амбалажом, аутомобилским гумама.
детаљније

 

ДА ЛИ ЈЕ КОРИТО ГАБРОВАЧКЕ РЕКЕ, МЕСТО ЗА ОДЛАГАЊЕ ОТПАДА?
21.02.2013

Становници насеља „Црвена Звезда“, који живе поред Габровачке реке,указали су путем медија на проблем одлагања отпада у корито ове реке. Овим поводом, по налогу председника општине Бобана Џунића, реаговала је Комунална инспекција градске општине Палилула надлежна да поступа на јавним површинама на територији општине и утврдила да на површини изван водотока и корита Габровачке реке не постоји депонија ђубрета. Али по извештају општинског инспектора,  у кориту реке, уочен је отпад из домаћинства, пластичне флаше, кесе, гуме, грађевински материјал, за шта је надлежна републичка водна инспекција.
детаљније

 

ЖИВЕТИ ЗЕЛЕНО - НОВИ ПРОЈЕКАТ НИШКЕ ПАЛИЛУЛЕ
14.02.2013

Један од четири главна развојна приоритета, дефинисани Акционим планом Градске општине Палилула 2012-2016 је и стратешки циљ-заштита животне средине. Пројекат, који ће се реализовати у овој организацији локалне самоуправе Града Ниша током ове године, у оквиру програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија, је и пројекат Живети "ЗЕЛЕНО", који се уз подршку ЕУ-ИПА ФОНДА, остварује у партнерству са бугарском општином ИХТИМАН. „Са задовољством могу да кажем да Градска општина Палилула у Нишу успешно сарађује са општинама у Бугарској-истакао је на конференцији за новинаре председник општине Бобан Џунић.
детаљније

 

ПРЕКВАЛИФИКАЦИЈОМ И ОБУКОМ ДО ПОСЛА
8.02.2013

Градска општина Палилула и Занатска комора Ниш–Опште удружење самосталних привредника и занатлија у Нишу отпочели су са реализацијом пројекта стручног оспособљавања незапослених лица из циљних група: социјално угрожена лица, инвалидна лица, самохране мајке и избегла и прогнана лица. О значају овог пројекта за општину Палилула, на конференцији за новинаре, говорили су Бобан Џунић, председник општине и Благоје Станисављевић, председник Занатске коморе Ниш. Градска општина Палилула и Удружење занатлија активно раде на стварању услова за самозапошљавање и запошљавање незапослених лица–рекао је председник општине Палилула, Бобан Џунић. „Ми смо први у граду израдили програм и стратегију развоја малих и средњих предузећа и предузетништва. У овом делу програма активности веома нам је значајна подршка, помоћ и сарадња са Занатском комором и господином Благојем.
детаљније

 

ХУМАНОСТ ИЗНАД СВЕГА
7.02.2013

Завод за трансфузију крви у Нишу уз подршку Градске општина Палилула, у оквиру ЗИМСКЕ КАМПАЊЕ ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ “Твојих пет минута, нечији цео живот”, организовао је у просторијама Нишког културног центра прикупљање крви. По традицији упућен је позив добровољним даваоцима крви да се одазову и учествују у хуманој акцији. Овој активности у Палилули прикључили су се запослени Управе, чланови руководства Градске општине Палилула и представници других организација и установа са територије општине. По речима Бобана Џунића, председника Градске општине Палилула ова организација локалне самоуправе Града Ниша има изванредну сарадњу са Заводом за трансфузију крви. „Не само ја већ и велики број  запослених у општини Палилула одазвао се позиву и даћемо крв- каже председник Џунић.
детаљније

 

УРБАНА КУЛТУРА И ДЕПОНИЈЕ
1.02.2013

Од тридесет дивљих депонија, које су прошле године регистроване у насељима Градске општине Палилула, уз помоћ грађана и организација цивилног друштва и општинске Служба за инспекцијске послове, петнаест локација је уређено у зелене површине и на овим местима постављени су мобилијаре за рекреативне активности деце и омладине. Део насеља „Црвена Звезда“ у Градској општини Палилула, у улици „Душана Поповића“ протекле недеље био је под лупом јавности. Депонија, коју нико до сада није успео у потпузности да уклони са улице, била је предмет расправа на скуповима и у медијима. Огласио се и председник општине Палилула Бобан Џунић који је упознао јавност да ова организација локалне самоуправе града Ниша ради у складу са „Акционим планом општине“ који представља оперативни алат за спровођење Стратегије развоја Градске општине Палилула и Града Ниша.
детаљније