АРХИВА ВЕСТИ ЈУЛ
 

„ДОНАТОРСКИ ФОНД“ ПОМАЖЕ ВЕЉКУ
30.07.2013

Далибора Петковића, оца шестогодишњег малишана Вељка Петковића, који се тренутно налази на Интерној дечијој клиници у Нишу на одељењу за хематологију, примио је Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула. Малом Вељку је хитно потребан донор коштане сржи из А позитивне крвне групе а након тога би уследила и хируршка интервенција у Италији. Председник Џунић је обећао одговарајућу финансијску подршку општине из «донаторског фонда» за покриће дела трошкова пута и боравка пратиоца-мајке дечака у Италији. Очекује се да Републички завод за здравствено осигурање Србије покрије трошкове операције, али је много важније у овом тренутку пронаћи донора коштане сржи.
детаљније

 

ПРЕДСЕДНИК ОБИШАО МАЛУ МИЛИЦУ
22.07.2013

Градска општина Палилула је након вишемесечних активности 05.јула.2013. године покренула хуманитарну акцију под називом ''Помозимо нашој деци''. Акција је део социо-хуманитарног програма општине Палилула која има за циљ подршку породицама  које су суочене са проблемом обезбеђивања  услова за одговарајућу здраствену заштиту деце. У оквиру ове активности председник општине Бобан Џунић обишао је породицу МИЈАЈЛОВИЋ. Ова породица, у дужем временском периоду, покушава да нађе решење у здравственом третману осмогодишње ћерке МИЛИЦЕ Мијајловић, која болује од асме, имала је интервенцију на срцу, заостаје у психомоторном развоју.
детаљније

 

КОМИСИЈА ОДОБРИЛА СРЕДСТВА ИЗ „ДОНАТОРСКОГ ФОНДА“
22.07.2013

Одлуком општинске Комисија, за утврђивање испуњености услова и критеријума за доделу финансијске помоћи угроженим породицама са тешко оболелом децом, коју је формирала Градска општина Палилула у оквиру кампање «Помозимо нашој деци», донаторска средства у износу од 40.000 динара уплаћена су породици Мијајловић као подршка лечењу осмогодишње Милице, која болује од урођене срчане мане, астме и које је заостала у психомоторном развоју. Разматрањем целокупне приложене документације Комисија је утврдила да породица Мијајловић испуњава све прописане критеријуме за одговарајућу помоћ. Тања Мијајловић, мајка мале Милице је незапослена, отац Радослав је пензионер.
детаљније

 

НЕМА ВИШЕ - «НИСМО НАДЛЕЖНИ»
19.07.2013

Наша визија развоја општинске Управе је да осим функције административног сервиса локалне заједнице, имамо и улогу партнера који активно и ефикасно учествује у разрешавању свих проблема локалне заједнице, посебно на унапређењу живота у свим њеним сегментима - рекао је Бобан Џунић, председник општине Палилула у Нишу.Отварењем ''Канцеларије за брзе одговоре'' обезбедићемо савремену размену информација која ће се вршти на тај начин што ће заинтересовани грађани подносити захтеве на шалтеру Услужног центра-Управе Градске општине Палиула, али и путем електронске поште и телефона.
детаљније

 

ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА ЋЕ ПОМОЋИ ЛЕЧЕЊЕ МАЛЕ МИЛИЦЕ
18.07.2013

Осмогодишњој Милици Мијајловић дијагностикована су четири обољење, ометена је у развоју, болује од астме, деформитета кичме и стопала, а прошле године је имала и операцију на срцу, због урођеног срчаног обољења. Она је само једно од двадесетак деце чији су родитељи од Градске општине Палилула тражили помоћ за лечење.„Њен коефицијент интелигенције је 34, што значи да је тешко ометена у развоју. Са седам година су рађене анализе које су показале чист генетски налаз. Када смо прошле године отишли у Београд узели су крв на анализу мени и супругу и послате у Швајцарску и Немачку.
детаљније

 

ДОНАТОРИ „ВЕЛИКОГ СРЦА“ СА ОПШТИНОМ ПАЛИЛУЛА ПОМАЖУ ДЕЦИ
11.07.2013

У нишком Медија центру, Градска општина Палилула представила је прве резултате хуманитарне акције ''Помозимо нашој деци''. Након вишемесечних активности обиласка породица у насељима на терену и организовања хуманитарне акције- донаторско вече, председник општине Бобан Џунић са сарадницима захвалио је донаторима који су уплатили прве донације. Акција је део социо-хуманитарног програма општине Палилула који има за циљ подршку породицама суоченим са проблемом обезбеђивања услова за одговарајућу здравствену заштиту своје деце. У акцији „донаторско вече“ прикупљена су средства у износу од 150.000 динара.
детаљније

 

ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ
9.07.2013

По традицији, Завод за трансфузију крви у Нишу уз подршку Градске општина Палилула, у оквиру летње кампање ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ “Твојих пет минута, нечији цео живот”, организовао је у уторак, 09.07.2013. у времену од 09:00-13:00 сати, у просторијама Нишког културног центра, добровољно прикупљање крви. Упућен је позив добровољним даваоцима крви са територије општине Палилула да учествују у хуманој акцији. Ову активност подржали су и запослени Управе, чланови руководства Градске општине Палилула и представници других организација и установа са територије општине.

детаљније

 

ДОБРОВОЉНИ ДАВАОЦИ КРВИ У НИШКОМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ
8.07.2013

Завод за трансфузију крви у Нишу уз подршку Градске општина Палилула, у оквиру ЛЕТЊЕ КАМПАЊЕ ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ “Твојих пет минута, нечији цео живот”, организоваће у уторак, 09.07.2013. у времену од 09:00-13:00 сати, у просторијама Нишког културног центра, добровољно прикупљање крви. По традицији упућен је позив добровољним даваоцима крви са територије општине Палилула да се одазову и учествују у хуманој акцији. Овој активности прикључиће се и запослени Управе, чланови руководства Градске општине Палилула и представници других организација и установа са територије општине.

детаљније

 

ДОНАТОРСКО ВЕЧЕ – НАШОЈ ДЕЦИ НА ДАР
5.07.2013

Како би помогла породицама оболеле деце, која се поред тога суочавају и са финансијским потешкоћама да својим малишанима обезбеде лечење, Градска општина Палилула у Нишу покренула је хуманитарну акцију „Помозимо нашој деци“. Прву активност у оквиру ове акције било је донаторско вече, које је одржано протеклог викенда на платоу код фонтане на Тргу краља Милана. Наменски рачун за уплату донаторских средства је 840-2879741-16 и отворен је у нишкој општини Палилула.

детаљније

 
КОПЕРНИКУС ЈУТРО
4.07.2013

Гост емисје БОБАН ЏУНИЋ, председник Градске општине Палилула у Нишу :“Обиласком породица у насељима општине Палилула и пријемом грађана сазнали смо да постоје породице у којима живе деца оболела од тешких болести и потребна им је специфичма здравствена заштита. Родитељи често не могу обезбедити потребне услове лечења јер су у тешкој финансијској ситуацији. Један од таквих малишана је и петогодишњи Вук Јовановић, који болује од ретке болести и захтева посебну негу, терапију и специфичан режим исхране.

детаљније
 
ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ХУМАНИТАРНОЈ АКЦИЈИ ''ПОМОЗИМО НАШОЈ ДЕЦИ''
4.07.2013

Градска општина Палилула, након вишемесечних активности на терену, организује у петак, 05.јула 2013. године, од 19:30, на плато-код фонтане (РТВ Белами) на Тргу Краља Милана, хуманитарну акцију-донаторско вече: ''Помозимо нашој деци''.Председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић позива Вас да будете део ове активности и присуствујете пригодном програму. Позив је упућен друштвено одговорним компанијама, предузећима и установама, нашим суграђанима, да на делу покажу добру вољу, већу солидарност и подршку угроженима у невољи.

детаљније