АРХИВА ВЕСТИ ЈУН
 

ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ
28.06.2013

Није прошао ни једеан дан од објављивања информације у медијима и позива подршке породици Јовановић за даљи медицински третман њиховог петогодишњег сина Вука Јовановића, који је пословним људима, друштвено одговорним компанијама, политичарима, упутио председник Градске општине Палилула Бобан Џунић, јавио се наш суграђанин Велимир Стојановић. Он је од своје скромне пензије издвојио новац за наставак лечење малог Вука. На наше питање о мотиву овог геста Велимир је одговорио да зна шта значи борба за живот, поготову за живот детета. Пре десетак година и сам је имао тешку операцију на дебелом цреву, па су ми познате реакције и третман ове болести.
детаљније

 

УТАКМИЦА ЖИВОТА ДЕЧАКА ВУКА ЈОВАНОВИЋА
27.06.2013

Петогодишњи дечак Вук Јовановић живи са својим родитељима и старијим братом Богданом у насељу Делијски вис у Градској општини Палилула. Оно по чему се он разликује од својих вршњака је да уместо безбрижног детињства болује од ретке болести са дијагнозом НЕК-ресекција црева. После пет операција које је Вук имао на Институту за мајку и дете у Београду, одстрањено му је дебело црево и већи део танког. Имао је прву операцију са пет месеци живота а затим и три неуспела покушаја операције на бубрегу. Борба за живот се наставља. По извештају лекара, Вук је медицински феномен, практично је једини пацијент у Европи који је имао најгори облик болести и преживео са том дијагнозом.
детаљније

 

ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНИ У ЗГРАДАРСТВУ
25.06.2013

У оквиру програма активности обележавање “Недеље енергетике Града Ниша 2013.” Градска општина Палилула-Ниш, представила је резултате једногодишњег пројекта “Развој и унапређење конкурентности МСП на пољу повећања енергетске ефикасности у зградарству“, који је реализован у  сарадњи са партнерским организацијама (Грађевински кластер „Опека брик“, Град Ниш-Управа за планирање и изградњу, ЕКОПОЛИС-Медијска еколошка мрежа Србије) уз подршку ЛЕДИБ Програма (Local Economic Development Balkans). ПРОМОЦИЈА резултата пројекта одржана је у Народном позоришту.

детаљније

 

РАЗГОВОР СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА БОБАНОМ ЏУНИЋЕМ
21.06.2013

Општина Палилула недавно је завршила реализацију два пројекта прекограничне сарадње, а стартовала је са два нова. Најважнији задатак је да са оним што имамо и чиме располажемо радимо пуном паром-каже председник општине Палилула Џунић. Уређење спомен-парка Бубањ, изградња спортских терена у Паси Пољани, почетак два нова пројекта прекограничне сарадње, помоћ социјално угроженим грађанима и ангажовање младих- само су неки од резултата које је у протеклих годину дана постигло ново руководство општине Палилула. Према речима првог човека ове општине Бобана Џунића, обзиром на могућности радило се максимално, а план је да се и у наредном периоду ради пуном паром за бољитак Палилулаца.
детаљније

 

РАДОВИ УЧЕНИКА О ЗАШТИТИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ
18.06.2013

Ученици основних и средњих школа, са територије Градске општине Палилула у Нишу, протеклих месец дана, активно су  учествовали у програму активности међународног пројекта „LIVING GREEN-Живети ЗЕЛЕНО“, слањем радова на конкурс “ЖИВЕТИ ЗЕЛЕНО-ПОВРАТАК ПРИРОДИ”. Конкурсом је предвиђено да форме изражавања ученика на задату тему могу бити: есеј; цртеж; фотографија; скулптура од природног материјала. У сарадњи са директорима школа, наставницима координаторима ове активности, представници пројектног тима и Канцеларије за младе општине Палилула, обавили су селекцију приспелих радова.
детаљније

 

ОДРЖАНА СЕДМА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ
14.06.2013

Седма редовна седница Скупштине градске општине Палилула, којом је председавао председник Скупштине Милош Стојковић, одржана је у петак 14.јуна у сали Нишког културног центра. Након усвајања записника са 6. редовне седнице Скупштине одборници су донели Одлуку о завршном рачуну буџета Градске општине Палилула за 2012. годину. На овој седници донета је и одлука о изменама одлуке о накнадама одборника, чланова радних тела и Одборничких група у Скупштини градске општине Палилула.Донета су и Решења о разрешењу Изборне комисије Градске општине Палилула и о именовању Општинске изборне комисије у новом сазиву.
детаљније

 

ПУТОВАЊЕ У КОЛЕВКУ ЧОВЕЧАНСТВА
11.06.2013

У Нишком културном центру завршен је јубиларни десети ЕКОПОЛИСфест -Међународна смотра еколошког и археолошког филма. Ова јединствена филмска манифестација, коју је организовала Медијска еколошка мрежа Србије-ЕКОполис, под покровитељством Градске општине Палилула у Нишу, протекла је у знаку обележавања 1700.година Миланског едикта и градске славе Св.Цар Константин и царица Јелена- Палилулске вечери 2013. По речима Бобана Џунића, председника Градске општине Палилула, посебан печат овој манифестацији дао је програм  документарних филмова проф.др Драгана Митића а затим и остварења аутора из Немачке, Италије, Македоније, Црне Горе.
детаљније

 

РАДНИ ТИМ РЕШАВА ПРОБЛЕМ СТАНОВНИКА НА КЛИЗИШТУ
10.06.2013

На седници Градског већа формиран је радни тим за израду плана активности и предузимање мера за решавање стамбеног проблема мештана села Мрамор и Крушце, чије су куће угрожене клизиштем. Неки од мештана провели су више од месец дана у шаторима поред Градске куће, не би ли подстакли градску власт да им помогне. Координатор радног тима за решавање стамбеног питања оштећених услед клизишта у Мрамору и Крушцу, биће Предраг Савић, градски већник, а тим ће чинити Бобан Џунић, председник ГО Палилула, Милош Стојковић, председник Скупштине ГО Палилула, као и представници Управе за имовину и инспекцијске послове града, Завода за урбанизам Ниш, Дирекције за изградњу Града Ниша, Републичког геодетског завода и Управе за планирање и изградњу, одлучено је на седници Градског већа.
детаљније

 

ПРИЗНАЊА ЗА СВЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ
6.06.2013

На пригодној свечаности која је организована у оквиру програма 10.ЕКОПОЛИСфеста-Међународне смотре еколошког и археолошког филма и обележавања 5.јуна СВЕТСКОГ ДАНА ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, представници Градске општине Палилула и Медијске еколошке мреже-ЕКОполис доделили су ПРИЗНАЊА једном броју организација и појединцима за допринос у заштити животне средине.  Након уручења признања и поздравне речи проф.др Драгана МИТИЋА, редовног професора Факултета заштите на раду,  приказани су филмови TУ, ПРЕКО ПЛОЧЕ. КУНУВИЧКА БИТКА у режији Драгана Митића, филм Један дан на зенљи (One day on Earth), аутори пројекта Kajl Ruddick & Brendon Litman, из САД; Мој ЕКОПОЛИС, Милене Видојковић, Србија, Lacvs Тimavi у режији: Giorgio Gregorio, Италија.
детаљније

 
ЖИВЕТИ ЗЕЛЕНО-КУЛТУРА-ТОЛЕРАНЦИЈА
4.06.2013

ДЕСЕТА међународна смотра еколошког и археолошког филма-«Екополис фест 2013» биће отворена вечерас у сали Нишког културног центра, у оквиру градске славе „Св.Цар Константин и царица Јелене“-програма „У срцу Палилуле“, обележавања јубилеја 1700. година Миланског едикта и 5.јуна-Светског дана заштите животне средине. Након поздравне речи Драгана Видојковића, председника  Медијске еколошке мреже Србије и Проф.др Владете Радовића, председника Савета 10.ЕКОПОЛИС феста, Смотру ће ОТВОРИТИ, Бобан ЏУНИЋ, председник Градске општине Палилула.
детаљније
 
ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „РЕНЕСАНСА ВИЗАНТИЈЕ “
4.06.2013

Мултимедијално удружење уметника „Цар Константин“, једно од најактивнијих  уметничких удужења у Нишу и ове године учествовало је у програму „ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ 2013“- градскеславе „Свети цар Константин и царица Јелена“и обележавању великог јубилеја - 1700 година Миланског едикта. Под покровитељством Градске општине Палилула и у сарадњи са Галеријом савремене уметности у Нишу организована је изложбена поставка под називом„РЕНЕСАНСА ВИЗАНТИЈЕ 2013“. Учеснике и организаторе ове једанаесте годишње изложбе мултимедијалних уметника, у Галерији СЛУ „Павиљон Тврђава“ поздравили су мр Славољуб Тодоровић Зоркин, председник Удружења и проф.Милић Петровић
детаљније
 
НА КАФИЦИ СА....
БОБАН ЏУНИЋ, ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА - НИШ
3.06.2013

Са председником општине Палилула, господином Бобаном Џунићем, састали смо се у кафеу "Момент" у главној улици, по његовом избору. Господин Џунић је рођени Нишлија, а на почетку разговора осврнули смо се на његово одрастање у Нишу, седамдесетих година прошлог века.

детаљније
 
У СРЦУ ПАЛИЛУЛЕ ЗА ЈУБИЛЕЈ
2.06.2013

Поводом обележавање Градске славе Ниша „Св Цар Константин и Царица Јелена“ и прославе јубилеја 1700 година од доношења Миланског едикта, Градска општина Палилула-Ниш организовала је у недељу 02.јуна 2013.године традиционалну манифестацију у култури „ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ 2013“. Нишка Палилула, препознатљива као део града, где се негује дух старе чаршије, господског али и боемског Ниша, угостила је овим поводом, на Палилуској рампи и у Епископкој улици, осим извођача културно-уметничког програма и бројне госте из Града Ниша, Србије, Бугарске.
детаљније
 
СПОРТСКИ ДАН МЛАДИХ НА БУБЊУ
2.06.2013

У простору спомен комплекса-спортско рекративног и туристичког центра парка „Бубањ“, који се захваљујући пројектима општине Палилула убрзано реновира и уређује, чланови три нишка одреда извиђача и волонтери Канцеларије за младе Градске општине Палилула, учествовали су у "Спортском дану". Полетарци, пчелице и млађи извиђачи из одреда "Ђука Динић', "Краљ Петар Први' и "Школски брод Јадран", надметали су се у пикаду, надвлачењу конопца, везивању чворова, тестовима спретности и другим извиђачким дисциплинама.
детаљније
 
„ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ“ У ГОДИНИ ЈУБИЛЕЈА
1.06.2013

Нишка Палилула је препознатљива као део града, где се негује дух старе чаршије, господског али и боемског Ниша. По традицији, и ове године, у оквиру програма обележавање Градске славе Ниша „Св Цар Константин и Царица Јелена“и прославе великог јубилеја 1700 година од доношења Миланског едикта, окупићемо се у недељу 02.јуна 2013.године на Палилулској рампи и у Епископкој улици, уз музичко сценски програм „У срцу Палилуле“, уз духовну, староградску музику и нишки мерак.
детаљније