АРХИВА ВЕСТИ МАЈ
 

НОВИ РЕЖИМ САОБРАЋАЈА ЗА ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ
31.05.2013

Поводом одржавања традиционалне манифестације у култури „ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ 2013“, у недељу 02.јуна 2013.године у оквиру градске славе Ниша „Св Цар Константин и Царица Јелена“ и прославе јубилеја 1700 година од доношења Миланског едикта, предвиђено је затварање следећих улица за саобраћај, из безбедоносних  разлога, по следећем распореду: Улица „Eпископска“ (од раскрснице са ул. Станоја Бунушевца-Црква Св. Николе, до раскрснице са улицом Божидарчевом - Палилулска  рампа) у временском периоду од 15,00 сати, 02.06.2013. до 04,00 сати 03.06.2013. године.

детаљније

 

УСПЕШНЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ФИНАЛЕ
29.05.2013

Градска општина Палилула-Ниш подстиче развој културно-уметничког стваралаштва и пружа подршку талентованим ученицима у основним и средњим школама. КАРАОКЕ фест је једна од бројних манифестација која сваке године окупи више стотина извођача популарне музике, који се регрутују у основним школама. Захваљујући подршци Градске општине Палилула, обезбеђени су потребни условци да се изврши избор певача и сагледају могућности и потенцијал ученика у образовним установама ове општине. Учеснике и организаторе програма који су ове недељке били у основној школи „Бранко Миљковић“ обишао је Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула.
детаљније

 

ПАЛИЛУСКО ВЕЧЕ - У СРЦУ ПАЛИЛУЛЕ
28.05.2013

Музичко сценски програм „У срцу Палилуле“, годишња изложба нишких уметника „РЕНЕСАНСА ВИЗАНТИЈЕ», промоција народне радиности, дружење, филмска смотра археолошког и еколошког филма «ЕКОполис фест».По традицији, у оквиру програма славе града Ниша „Свети цар Константин и царица Јелена“, Градска општина Палилула организује у недељу 02.јуна,ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ 2013“. Овај музичко сценски програм, који се одржава више од једне деценије на Палилули, својеврсна је промоција нишког мерака, место окупљања нишлија уз садржајан културно-уметнички програм, староградску, духовну и поп музику.
детаљније

 

КОНКУРС:ЖИВЕТИ ЗЕЛЕНО - ПОВРАТАК ПРИРОДИ
20.05.2013

Градска општина Палилула у партнерству са бугарском општином ИХТИМАН, расписала је наградни КОНКУРС на тему: ЖИВЕТИ ЗЕЛЕНО-ПОВРАТАК ПРИРОДИ. Конкурс је намењен ученицима основних и средњих школа (категорија основних школа, ученици од 1-4 и ученици од 5-7 разреда; категорија средњих школа, ученици од од 1-3 разреда) које образовну активност остварују на територији Градске општине Палилула у Нишу. ФОРМЕ ИЗРАЖАВАЊА: есеј; цртеж; фотографија; скулптура од природног материјала а рок за достављање радова је 17.јуни 2013. пројектном тиму LIVING “GREEN”- Живети "ЗЕЛЕНО", Градскa општинa Палилула-Ниш, Бранка Радичевића 1, 18000 Ниш, 018/290-600.
детаљније

 

КАРАОКЕ ФЕСТ - ПАЛИЛУЛА 2013
20.05.2013

Градска општина Палилула-Ниш подстиче развој културно-уметничког стваралаштва и пружа подршку талентованим ученицима у основним и средњим школама. КАРАОКЕ фест је једна од манифестација која сваке године окупи више стотина извођача популарне музике. Нови циклус такмичења отпочеће у уторак 21.маја 2013.године, у 12:30 сати у основној школи „Бубањски хероји“. Очекује се да председник Градске општине Палилула Бобан Џунић поздрави учеснике програма „КАРАОКЕ фест 2013“ и отвори такмичење.

детаљније

 

„УСПЕХ“ - НОВИ ПРОЈЕКАТ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
17.05.2013

У оквиру Другог позива ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија,  Градској општини Палилула у Нишу одобрен је пројекат „SUCCESS-УСПЕХ“, који ће у у наредне две године, бити реализован у патнерству са општином Своге и у сарадњи са Бугарском фондацијом „Спорт без граница“. Овим поводом у општини Палилула је одржан први састанак пројектних тимова две општине. По рецима председника Градске општине Палилула Бобана Џунића, у општини Палилула, кроз пројекат „SUCCESS-УСПЕХ“, радиће се на побољшању квалитета живота грађана и јачању одрживог развоја пограничних региона кроз спорт и унапређење сарадње два града у области омладинских, социјалних и образовних питања.
детаљније

 

„ОД ТЕОРИЈЕ КА ПРАКСИ“
15.05.2013

Национално удружење хемофиличара–огранак Ниш, под покровитељством Градске општине Палилула-Града Ниша, организовало је од 10-12. маја 2013.године, у хотелу „Тами Ресиденце“ међународну радионицу, за специјалисте физикалне медицине и физиотерапеуте под називом „Унапређење физиотерапијског приступа третману особа са хемофилијом“. Радионица је намњена стручњацима који се баве проблемима особа са хемофилијом као и пацијентима оболелим од хемофилије и представницима медија, истакли су Владимир Илијин, председник Удружења Хемофиличара Србије и проф. др Ивона Станковић, директорка Клинике за физикалну медицину и рехабилитацију.
детаљније

 

ПОВРАТАК ПРИРОДИ
14.3.2013

Под мотом ЖИВЕТИ ЗЕЛЕНО-ПОВРАТАК ПРИРОДИ у нишком хотелу Тами резиденс, одржана је конференција за новинаре и прва радионица у оквиру програма реализације пројекта Living green-Живети зелено. О овом пројекту из програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија, говорили су председници партнерских општина, Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула и Калојан Илиев Ангелов, градоначелник Ихтимана. О значају регионалне сарадње, посебно локалних управа и организација цивилног друштва Србије и Бугарске говорио је и Атанас Крстин, генерални конзул Конзулата Републике Бугарске у Нишу.
детаљније

 

ДАН ХРАБРОСТИ И НАШ ПУТ КА ЕВРОПИ
10.05.2013

Поводом „Дана Европе“–„Дана храбрости“ и празника бугарске војске (Ђурђевдан) на Спомен костурницу бугарским оружаним снагама у Нишу, која је подигнута 1948. године у насељу „Ледена стена“, палим војницима у завршним операцијама борбе против немачких окупатора на територији бивше СФРЈ, венце су положиле делегација Амбасаде Републике Бугарске у Београду, делегација Градске општине Палилула-Ниш и Националног савета бугарске националне заједнице у Србији. Дошли смо у Ниш да одамо помен бугарским војницима (око 2500 хиљаде) који су овде страдали и сахрањени приликом ослобођења Ниша од окупатора заједно са својим југословенским саборцима – рекао је Њ.Е. Ангел Димитров, амбасадор Републике Бугарске у Београду.
детаљније

 
КАКО „ЖИВЕТИ ЗЕЛЕНО“ ?
8.05.2013

Делегација Градске општине Палилула, коју је предводио председник општине Бобан Џунић посетила је протекле недеље општину Ихтиман у Бугарској поводом промоције и договора о остваривању партнерског пројекта Живети "ЗЕЛЕНО" из програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија. Калојан Илиев Ангелов, градоначелник Ихтимана упознао је представнике медија о челнике српске општине Палилула о активностима које ће у наредних годину дана пратити остваривање пројекта Living Green”. Желимо да подигнемо свест грађана Ихтиман о питањима која се односе на животну средину као што су очување биодиверзитета, уштеда енергије – примена обновљивих извора енергије, о климатским променама - истакао је Ангелов.
детаљније
 
„МОДЕРНСПОРТ“ У ПАСИ ПОЉАНИ
1.05.2013

Око 220.000 евра инвестиранио је у изградњу и опремање спортских терена, који су изграђени на површини од 4.400 квадратних метара у насељу Паси Пољана Градске општине Палилула, кроз ИПА програм прекограничне сарадње Бугарска – Србија.Основне школе "Краљ Петар-Први", истурено одељењe школе у насељу Паси Пољана, захваљујући пројекту Градске општине Палилула-Ниш: “Промоција прекограничне сарадње кроз модернизацију социјалне инфраструктуре у области спорта у општинама Ботевград и Палилула”, добила је почетком првомајских празника модерне спортске терене, на површини од 4.400 квадратних метара, за одбојку, кошарку и рукомет; тениски терен, трим стазу, стазу за скок у даљ, атлетску стазу.
детаљније