АРХИВА ВЕСТИ МАРТ
 

ЗАШТО СЕ НЕ РАДИ ПО ГЕНЕРАЛНОМ УРБАНИСТИЧКОМ ПЛАНУ ГРАДА?
29.03.2013

Становници насеља „Црвена Звезда“ у Градској општини Палилула, које је омеђено улицама „Габровачки пут“ и „Душана Поповића“, сваким даном су све одлучнији у својим захтевима локалним органима власти, да се коначно реши вишедеценијски проблем неконтролисаног одлагања отпада, формирање дивљих депонија и чување домаћих животиња, као и питање становања у овом „дивљем насељу“. То су саопштили у петицији упућеној општинском руководству Палилуле као и у недавном сусрету са председником општине Палилула Бобаном Џунићем и представницима ЈКП „Медиана“ у Нишу.
детаљније

 

ДОНАЦИЈА ОПШТИНЕ „УГРЕЈАЋЕ“ ШКОЛУ
28.03.2013

Ђаци Основне школе „Бранко Радићевић“ у Габровцу већ другу недељу уче у хладним учионицама, обучени у јакне, са шаловима и капама. Ова школа остала је без лож уља а након што су се обратили свим надлежним институцијама у помоћ је прискочила Градска општина Палилула. Председник општине Бобан Џунић обећао је донацију лож уља већ истог дана, јер, здравље деце је приоритет.„Од родитеља деце која похађају школу у Габровцу и директорке школе Глорије Радојчић добио сам позив да обиђем школу и уверим се у тренутно стање рада ове установе, изјавио је председник општине Палилула.
детаљније

 

ВОДА ЗА ПИЋЕ И У ВИСИНСКИМ ЗОНАМА КРУШЦА
26.03.2013

Хигијенски и здравствено исправна вода за пиће један је од основних предуслова доброг здравља становника. Светска здравствена организација је приступ водоснабдевању и квалитет воде за пиће сврстала у дванаест основних показатеља здравственог стања становништва једне земље а Градска општина Палилула у Нишу, бројним активностима на побољшању квалитета живота становништва, потврђује своје стратешко опредељење и улогу у заштити и унапређењу здравља сваког појединца. Водоснабдевање је један од основних проблема у сеоским и приградским насељима општине Палилула–рекао је Бобан Џунић, председник ове општине.
детаљније

 

БАТУШИНАЧКЕ БАРЕ И СВЕТСКИ ДАН ВОДА
22.03.2013

Међународна година сарадње у области вода обележена је 22.марта и у Градској општини Палилула. Тим поводом председник ове нишке општине Бобан Џунић обишао је “Батушиначке баре” , део поред старог корита Јужне Мораве у атару села Мрамор, Доње Међурово и Батушинац. Овај комплекс стајаћица, налази се у непосредној близини аутопута Е-75, десетак километара од Ниша и захвата део територије Градске општине Палилула. Батушиначке баре су настале као последица радова на изградњи аутопута Е-75 и прокопавања новог корита Јужне Мораве, са којим су многе повезане подземним путем.
детаљније

 

ПОМОЋ ОПШТИНЕ ТРОГОДИШЊОЈ ДОРОТЕИ И ПОРОДИЦИ МИТИЋ У МРАМОРУ
21.03.2013

Марко Митић је самохрани отац двоје малолетне деце, трогодишње Доротее и Вељка, старог десет месеци. Ни он ни браћа не раде нигде. Да није социјалног осигурања, мала Доротеа не би била у могућности да се лечи од озбиљних срчаних проблема које има од рођења. Прву операцију на срцу имала је када је била стара само 17 дана. Другу пре две године. За крај марта заказана је катетаризација, која је припрема за трећу операцију.Комшије ових људи обратили су се за помоћ челним људима општине Палилула и наишли су на разумевање.Председник општине Палилула Бобан Џунић већ је долазио да се упозна са Митићима а овим поводом  обећао им је помоћ и то не само око трошкова операције.
детаљније

 

НОВЕ САДНИЦЕ И УРЕЂЕЊЕ МЕЂУБЛОКОВСКОГ ПРОСТОРА
21.03.2013

Светски дан шума 21. март, који се већ више од четири деценије обележава у целом свету, по традицији је пригодним активностима обележен и у Градској општини Палилула у Нишу. У оквиру Програма активности на уређењу међублоковског зеленила и решавању захтева грађана у насељима ове општине у току је интезивна активност на уређењу дрвореда која се остварује сарадњи са ЈКП „Горица“.  Градска општина Палилула је учесник пројекта националне кампање „Зелени градови Србије“, као и светских еколошких кампања „Милијарду стабала за планету земљу“ - „Зелене стазе Европе“- „Стоп климатским променама“, „Clean Up The World“ које се остварују у сарадњи са организацијама цивилног друштва и ЕКОполис мрежом.
детаљније

 

"ЗДРАВИ ЗУБИ ЗА ЗДРАВ ЖИВОТ"
20.03.2013

Ангажовање Града Ниша као покровитеља ове манифестације је потврда становништву и Дому здравља у Нишу да сви заједно треба да бринемо о здрављу. Директор Дома здравља Ниш Др сци. мед. Милорад Јеркан захвалио се, подржао комплетну акцију и поздравио је скуп, кога су чинили гости различих година живота.Скуп је организован у амфитеатру Дома здравља Ниш са циљем да се становништво упозна, путем свих медија јавног информисања и штампе, са награђенима. Они су својим залагањем у неколико месеци уназад осликали, описали и уметнички приказали да брига за здравље може бити остварена једино мотивацијом сваког члана у окружењу.
детаљније

 

ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНА ПАЛИЛУЛА У „САТУ ЗА НАШУ ПЛАНЕТУ“
19.03.2013

Драги Палилулци, прикључимо се највећој глобалној кампањи за уштеду енергије -„Сат за нашу планету“. Искључимо светла на један сат у нашим домовима, пословним зградама и школама, на знаменитим грађевинама и споменицима у суботу, 23. марта 2013. године, од 20:30 до 21:30. Циљ ове планетарне активности, која се већ пет година одржава на нашим просторима је подизање свести становништва у региону о енергетској ефикасности и последицама климатских промена - истакао је у својој поруци Бобан Џунић, председник нишке Градске општине Палилула.Позитиван утицај на климатске промене не може се започети без промене понашања нас појединаца, без одустајања од старих навика и усвајања нових- каже председник општине Палилула.
детаљније

 

ПРОТЕРАНЕ„КАРАВЕШТИЦЕ“ - ДАН ПРАШТАЊА И ВЕСЕЉА
18.03.2013

Поводом празника бела недеља “Покладе”, који представља почетак хришћанског обележавања великог поста уочи ускрса, Коњички клуб „Нониус„ у сарадњи са мештанима Горњег Међурова и подршку Градске општине Палилула организовао је пети пут за редом манифестацију “Каравештице“. Домаћини и овогодишњих јубиларних „поклада“ у Горњем Међурову били су Тони и Јасна Илиески. Ово је својеврсно подсећање и враћање народној традицији и старом изворном стваралаштву народа овога краја, рекли су нам вредни домаћини. По лепом али прохладном сунчаном дану, окупили су се мештани Међурова, околних села али и бројни гости из града Ниша, чланови коњичког клуба.
детаљније

 
САВЕТОДАВНИ ШАЛТЕР - ЗА ЕНЕРГЕТСКУ ЕФИКАСНОСТ
14.03.2013

Градска општина Палилула ускоро ће покренути активности у циљу подстицања шире примене мера енергетске  ефикасности и коришћења обновљивих извора енергије. По речима Бобана Џунића, председника ове градске општине, у ту сврху разматрају се могућности отварања саветодавног шалтера - канцеларије за грађане и привреднике са територије ове општине и шире, за најважнија подручја енергетске ефикасност у домаћинствима и сектору малих и средњих предузећа (МСП) и примене одрживих извора енергије (ОИЕ) што ће у коначном допринети  бољим условима живота грађана.
детаљније
 
ПРИВРЕДНИК ГОДИНЕ
8.03.2013

У Градској кући у Нишу одржана је традиционална манифестација „Привредник године.” Свечаност доделе награда најуспешнијим привредницима у региону, која је ове године одржана по 14. пут, организовао је Савез удружења привредника и кластера Југоисточне Србије, као репрезентативни представник сектора малих и средњих предузећа на југоистоку Србије.Додели награда присуствовао је и председник Градске општине Палилула Ниш, Бобан Џунић. Општина Палилула је прва у Региону усвојила Стратегију развоја малих и средњих предузећа и предузетништва у општини од 2009-2013.
детаљније
 
САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ
„БУЏЕТСКА ИНСПЕКЦИЈА У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА ?“
8.03.2013

Поводом текста који је објављен у дневном листу „Блиц“ – „Буџетска инспекција у нишкој општини Палилула“ (Ивана Анђелковић,среда 06.март 2013.) желимо да укажемо на нетачне тврдње које су у овом тексту изречене и које су због свог садржаја нанеле штету општини Палилула као и угледу председника Бобана Џунића. У наводној изјави високог челника Града Ниша, којег је цитирала новинарка овог гласила, а која до данашњег дана није демантована па незнамо да ли је аутентична, наводи се да је „Буџетска инспекција Града ставила примедбе на начин комуникације са службеницима Општине јер нису дозволили инспектору приступ траженим информацијама.

детаљније
 
РАЗГОВОР СА БОБАНОМ ЏУНИЋЕМ, ПРЕДСЕДНИКОМ НИШКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
8.03.2013

Разговор са председником Градске општине Палилула о пројектима, комуналној хигијени, записнику буџетске инспекције Града, активностима на терену.

детаљније
 
РОДНА РАВНОПРАВНОСТ У СТРАТЕГИЈИ ПАЛИЛУЛЕ
8.03.2013

Председник општине Палилула, Бобан Џунић пожелео „нежнијем полу“ пуно среће, радости и здравља. Он је на пригодној свечаности у Нишком културном центру, у присуству одборница општине Палилула и запослених у општинској Управи, истакао улогу жене у друштву и нагласио да ће општина Палилула  током ове године посебно афирмисати и унапредити активности у области родне равноправности. У том циљу формирана је Скупстинска комисија за родну равноправност и једнаке могућности- рекао је Џунић.Овој свецаности присуствовали су и председник Скупштине општине Палилула Милош Стојковић и секретар Скупштине Иван Јовановић, као и чланови општинског Већа Палилуле.
детаљније
 
ГОСТОВАЊЕ У ЈУТАРЊЕМ ПРОГРАМУ НТВ
8.03.2013

Председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић гостовао је 8.марта у јутарњем програму Нишке телевизије.

детаљније
 
УБРЗАНИ РАЗВОЈ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
7.03.2013

Реализовани и одобрени пројекти, инвестиције, усвојена ресертификација ИСО 9001 стандарда квалитета у раду општинске Управе, Акциони план и стратегија развоја до 2016. године - само је део резултата Градске општине Палилула - Ниш, који су остварени у протеклих осам месеци од како је конституисана скупштина и изабрано ново руководство општине. Планови за ову годину су веома амбициозни, рекао је председник општине Бобан Џунић на конференцији за новинаре у Медија центру Ниш, у чијем раду су учествовали и Марија Брајдић, начелница Управе општине Палилула и Милош Стојковић, председник Скупштине Градске општине Палилула.  
детаљније
 
УРБАНИСТИЧКО ПЛАНИРАЊЕ, КОМУНАЛНА ХИГИЈЕНА И СВЕСТ ГРАЂАНА
5.03.2013

Општина Палилула је крајем прошле године појачала комунални надзор у свим насељима општине, у циљу побољшања квалитета живота становника. Поступајући по пријавама и захтевима грађана из насеља «Црвена Звезда» уведен је ноћни рад комуналних инспектора и сарадника. Извештај са ове локације био је поражавајући. Установљено је да упркос бројним упозорењима и разговорима председника општине са становницима «дивљег» насеља, које чини Ромска популација, одлагање отпада на улици и тротоару прометног булевара «Душана Поповића» формирањем дивље депоније, није престало.

детаљније