АРХИВА ВЕСТИ НОВЕМБАР
 

НАШИ УЗОРИ И ПОТЕНЦИЈАЛИ РАЗВОЈА!
27.11.2013

У Градској општини Палилула-Ниш, најбољи ученици и студенти, који се школују у образовним установама на територији општине, по традицији биће заступљени  на фотографијама КАЛЕНДАРА за 2014.годину. Ово је шеста година за редом како се у општини Палилула промовишу најбољи ученици и студенти – рекао је Бобан Џунић, председник општине. Желимо да им и на овај начи одамо признање за остварене резултате у образовању и душтвеним активностима и скренемо пажњу јавности на њихов успех. Они су генерација од које се очекује да у будућности унапреде квалитет и стандард живота у нашој средини.
детаљније

 

КАКО УНАПРЕДИТИ ПИЈАЧНЕ УСЛУГЕ У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА?
20.11.2013

Изградњом одговарајућих пијаца у насељима “Ледена стена”, “Ново село” и другим насељима Градске општине Палилула у складу са реалним потребама, могућностима и усвојеним планским документима, у наредном периоду значајно би се побољшало снабдевање грађана основним животним намирницама и робом широке потрошње, оцењено је на радном састанку председника Градске општине Палилула Бобана Џунића са менаџментом ЈКП „Тржница“ Ниш. Побољшање квалитета пијачних услуга и подстицај развоју и унапређењу производње здраве хране и пољопривреде у нашој општини, један је од стратешких циљева развоја који је садржан у Акционом програму развоја општине Палилула до 2016, истакао је Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула у разговору са Радованом Милојевићем, директором ЈКП „Тржница“ Ниш.
детаљније

 

ПОЧЕЛА ПОДЕЛА ХУМАНИТАРНИХ ПАКЕТА
19.11.2013

Подела хуманитарних пакета социјално најугроженијем становништву на сеоском подручију Градске општине Палилула, као што је најављено отпочела је у селу Чокот а истог дана и у Горњем Међурову. Овом акцијом, која ће трајати до краја новембра месеца, 638 породица у 16 села општине Палилула, добиће пакете са основним животним намирницама. Избор корисника ове помоћи, који су се пријавили по огласу, по речима Бобана Џунића председника Градске општине Палилула, одређен је на основу утврђених критеријума Црвеног крста у Нишу и предлога Савета грађана. Велики број житеља општине Палилула је на граници сиромаштва. Од укупног броја људи пријављених Центру за социјални рад „Свети Сава“ у Нишу, више од 67 одсто је са подручја наше општине, изјавио је председник општине Палилула.
детаљније

 

ОСТВАРИВАЊЕ КВАЛИТЕТНИЈЕГ ЖИВОТА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ
13.11.2013

У оквиру Програма сарадње са организацијама цивилног друштва, председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић примио је управни тим удружења “Акција и помоћ“ које се залаже за остваривање људских права и слобода и укључивање грађана у активности заједнице. Слађан Вучковић, председник Скупштине Удружења, Јелена Ђукић Пејић, задужена за односе с јавношћу и Саша Ђорђевић, координатор пројекта, упознали су председника општине са пројектом који је подржан од стране организације Хендицап Интернатионал у Белгији а односи се на оснаживање особа са инвалидитетом у циљу остваривања њихових права и квалитетнијег живота у оквиру својих заједница.
детаљније

 

ШКОЛОВАЊЕ ДЕЦЕ ИЗ МАРГИНАЛНИХ ГРУПА
13.11.2013

Представници UNICEF-a и Јапанске државне делегације, посетили су основну школу „Десанка Максимовић“ у Чокоту-Градска општина Палилула-Ниш (уторак, 12.новембра) у циљу упознавања са добром праксом која је присутна у образовном систему Србије. Домаћин овог догађаја, Љиљана Радовановић Тошић, директорка школе „Десанка Максимовић“ у Чокоту, изразила је велико задовољство што се овај разговор и посета одвијала у школи која је прошле године добила највеће просветно признање «Светосавску награду», за посебне резултате и доприносе развоју образовања и васпитања у Србији. Наша школа “Десанка Максимовћ”, истакла је директорка, постоји већ деведесет година а тренутно је похађа око 920 малишана.
детаљније

 

САВЕТИ ГРАЂАНА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА У ХУМАНОЈ МИСИЈИ
7.11.2013

У оквиру програма социо-хуманитарних активности и сарадње са ЈКП „Горица“, Градска општина Палилула у Нишу, обезбедила је око 8 метара кубних огревног дрвета угроженим породицама у селу Паси Пољана. У присуству Ивице Стојановића, члана општинско Већа Палилуле, Миливоје Милић, председник Савета грађана села Паси Пољана уручио је прву количину овог огрева Стојану Димитријевићу а још три породице, од којих је једна из Ромске националне мањине, добиће ову помоћ.У току је активност Савета на прикупљању података о најугроженијим домаћинствима у селу како би се од Црвеног крста обебедили хуманитарни пакети са основним животним намирницама.
детаљније

 

ПОДЕЛА ПАКЕТА ИСКЉУЧИВО ПО КРИТЕРИЈУМИМА
5.11.2013

Неправилности и злоупотребе у подели хуманитарних пакета социјалано угроженим становницима на сеоском подручју у неким нишким општинама, подстакле су  председника Градске општине Палилула, Бобана Џунића да одржи радни састанак са председницима Савета грађана из 15 села са територије Палилуле. У присуству Стојана Прокоповића, секретара Градске организације Црвеног крста у Нишу, представници Савета ових насеља упознати су са критеријумима које заинтересовани грађани треба да испуне да би остварили право на хуманитарну помоћ.
детаљније

 

ПОМЕН ЖРТВАМА НА БУГАРСКОМ ГРОБЉУ У НИШУ
2.11.2013

Његова екслеленција, господин Ангел Димитров, амбасадор Републике Бугарске у Србији, генерални конзул Конзулата Бугарске у Нишу, Атанас В.Крастин и председник Градске општине Палилула у Нишу Бобан Џунић, у присуству делегације градјана бугарске националности  који живе у Нишу, поводом задушница на Св.Архангела Михаила (АРАНЂЕЛОВДАН), положили су венце на спомен обележје припадницима бугарских оружаних снага, палим у Другом светском рату приликом ослобођења Ниша од окупатора.
детаљније