АРХИВА ВЕСТИ ОКТОБАР
 

ЗАСТАВА ИЗВОРНОЈ ГРУПИ „КОВИЉЕ“-ВУКМАНОВО
31.10.2013

У оквиру активности подршке очувању традиције и културе и промоције културно-уметничког стваралаштва у Градској општини Палилула, председник ове нишке општине Бобан Џунић уручио је заставу ове изворне групе, дар општине Палилула, Драгиши Тодоровићу, председнику КУД-а „Ковиље“ Вукманово као израз захвалности за изузетне резултате и сарадњу са овом организацијом локалне самоуправе Града Ниша. Културно уметничко друштво „Ковиље“ имало је запажен наступ на овогодишњем програму „Палилулско вече 2013“ у част обележавања 1700. година Миланског едикта и Градске славе Ниша, као и успешно гостовање у Бугарској у Бобовом Долу у оквиру међународног пројекта сарадње у култури Србије и Бугарске, у пограничном региону, као представник општине Палилула.
детаљније

 

ХУМАНИТАРНИ ПАКЕТ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ СТАНОВНИКЕ
31.10.2013

Градска општина Палилула-Ниш у сарадњи са организацијом Црвеног крста и Градским Већем у Нишу организоваће почетком следеће недеље (од 06-09.новембра) поделу хуманитарних пакета, социјално најугроженијем становништву на сеоском подручију општине Палилула. Хуманитарни пакет чине основне животне намирнице са осам прехрамбених артикала: брашно, пасуљ, пиринач, тестенине, уље, конзервирано поврће, месни нарезак и сушено поврће (зачини). По речима Бобана Џунића, председника Градске оптшине Палилула, упућен је јавни позив грађанима са сеоског подручја општине да се у што краћем року (до понедељка 4.новембра) јаве председницима Савета грађана у свом насељу.
детаљније

 

ВЕЋА СОЛИДАРНОСТ И РАЗУМЕВАЊЕ ЗАЈЕДНИЦЕ
29.10.2013

Програм изградње комуналне инфраструктуре на сеоском подручју Градске општине Палилула успешно се остварује и у 2013.години захваљујући напорима руководства општине Палилула и доброј сарадњи са Саветима грађана и Месним канцеларијама. У циљу побољшања квалитета живота становника у овим насељима општине, председник Бобан Џунић иницирао је састанак са менаџментом ЈКП „Наисус“, поводом решавања захтева грађана села Габроваца. Кључна тема овог разговора била информација делегације Савета грађана Габровца о активностима на изградњи месног водовода и прикључења становника насеља на градску водоводну мрежу.
детаљније

 

ОЧИШЋЕН КАНАЛ МРАМОРСКОГ ПОТОКА
29.10.2013

Мраморски поток, који је годинама правио проблеме мештанима овог насељеног места у Градској општини Палилула, сада има ново уређено корито. „Задовољан сам због тога што су мештани својим договором допринели да се овај канал, у дужини од око 150 метара узводно и низводно, уреди и очисти од смећа како не би било плављења“, рекао је председник општине Палилула, Бобан Џунић. Он је са начелницом општинске Управе, Маријом Брајдић обишао ову локацију и са извођачима радова и мештанима разговарао о овој инвестицији.
детаљније

 

ПОЗОРИШНИ ЈЕЗИК ПРИЈАТЕЉСТВА
22.10.2013

Ученици основне школе ''Краљ Петар-Први'' у Нишу и Колеџа ''Marcellin Berthelot'' у Беглу крај Бордоа, уз подршку својих професора, основали француско-српску позоришну трупу. Први заједницки пројекат је адаптацији дела ''Мали Принц'', које ће премијерно бити изведено марта месеца 2014.у Нишу у време одржавања манифестације „Франкофони дани”.Деветнаесторо ученика шестог и осмог разреда школе ''Краљ Петар-Први'', у пратњи Роберта Џунића, директора школе, Александре Арсић, професора француског језика, Љиљане Младеновић, професора енглеског језика и лекара Наташе Блажевић-Каменов, боравило је од 14.до 22. октобра у Француској.
детаљније

 

ПОДРШКА МАЛОЈ ПЕТРИ
21.10.2013

На четвртој седници општинске Комисије за утврђивање испуњености услова и критеријума за доделу финансијске помоћи угроженим породицама са тешко оболелом децом у Градској општини Палилула, којом је председавао Драган Терзић, одлучено је да део расположивих средстава, прикупљена у оквиру кампање „Помозимо нашој деци“, додели породици Дарка Миљковића. У захтеву родитеља,  наведено је да је њихова ћерка Петра Миљковић, старости 12. година имала тешку операцију кука. Сада се по препоруци лекара одвија поступак рехабилитације у Луковској бањи за шта је потребно обезбедити додатна финансијска средства.
детаљније

 

ПОЧИЊЕ НОВИ ЦИКЛУС РАДОВА
16.10.2013

Након поступка јавне набавке, очекује се да почетком новембра месеца отпочну радови на уређењу пољских путева у пет села Градске општине Палилула. Захваљујући пројекту општине Палилула, подршци Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Управе за пољопривреду и развој села Града Ниша, до краја ове и почетком следеће године, 6,34 километра атарских путева добиће насељена места у општини Палилула. По речима Бобана Џунића, председника општине Палилула, вредност ове инвестиције износиће 4.580 милиона динара.
детаљније

 

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА - ОДГОВОРНО РОДИТЕЉСТВО
10.10.2013

Поводом ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ, која се у Србији обележава од 7. до 13. октобра, председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић, по традицији, приредио је пријем за делагацију Ученичког парламента и професоре из седам основних школа, које раде на територији општине Палилула. Програм активности обележавања Дечије недеље у 2013. години одвија се под мотом: Слушајте мама и тата, желим сестру ил’ брата! Ове године Дечија недеља посебну пажњу посвећује доприносу стварања позитивне климе за рађање и пружање подршке развоју модела одговорног родитељства, у складу са релевантним међународним и националним документима и позитивним прописима.
детаљније

 

„Oh la’ la’ colle’ge“ у ПОЗОРИШТУ ЛУТАКА
4.10.2013

Позоришна група ученика школе „Краљ Петар-Први“, на иницијативу Градске општине Палилула, уз асистенцију професорке француског језика Александре Арсић, и подршку Саше Миљковића, почасног конзула Француске, одиграла је 4.октобра 2013. у сали Позоришта лутака у Нишу, позоришну представу Oh la’ la’ colle’ge“, у хуманитарне сврхе као допринос кампањи општине „Помозимо нашој деци“. Комад ''Oh la la college'' је прича из школског живота ученика, настао је у оквиру активности обележавања Франкофоних дана у Нишу 2012. и игра се на француском језику.
детаљније

 
ПЕТИ БАЗАР ЗДРАВЉА У ПАЛИЛУЛИ
4.10.2013

Дођите и проверите своје здравствено стање у општини Палилула! Под покровитељством Градске општине Палилула, Дом здравља у Нишу организује БАЗАР ЗДРАВЉА - субота, 05.10.2013.године, од 09:00-12:00 часова, у Нишком културном центру, ул.Станоја Бунишевца бб.Овај пројекат промоције здравља и здравих стилова живота намењен је свим становницима Града а остварује се у организацији Дома здравља Ниш и покровитељством  Градске општине Палилула. у циљу промоције здравља и здравих стилова живота  и  подизања свести и бриге о очувању сопственог здравља сваког становника.
детаљније
 
ПРЕДСТАВА „Oh la’ la’ colle’ge“ ЗА ХУМАНИТАРНУ АКТИВНОСТ
3.10.2013

Међународни пројекти, високи стандарди усвојени у раду Управе Градске општине Палилула у Нишу, потписан споразум о сарадњи са градом Дуленом и најављена посета ученика основне школе „Краљ Петар Први“ општини Бегл-област Жиронд, учвршћују везе ове нишке општине са Француском.У нишком Медија центру представљени су нови садржаји хуманитарних активности општине Палилула у кампањи „Помозимо нашој деци“ и активности међународне сарадње.


детаљније
 
ЛИКОВНИ ИЗРАЗ УЧЕНИКА - КАКО „ЖИВЕТИ ЗЕЛЕНО“?
1.10.2013

У Нишком културном центру отворена је међународна изложба радова ученика под називом “ЖИВЕТИ ЗЕЛЕНО-ПОВРАТАК ПРИРОДИ”. Изложбу је отворио Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула у Нишу. Он је истакао садржајну активност ове нишке општине у области заштите животне средине, очувању биодиверзитета, еколошки исправног понашања, уштеди енергије и обновљиве енергије, климатским променама.

детаљније