АРХИВА ВЕСТИ АПРИЛ
 

СА БОБАНОМ ЏУНИЋЕМ У ЕМИСИЈИ "ИЗ(МЕЂУ) РЕДОВА" RTV BELLE AMIE
18.04.2014

СА БОБАНОМ ЏУНИЋЕМ У ЕМИСИЈИ "ИЗ(МЕЂУ) РЕДОВА" RTV BELLE AMIE

детаљније

 

КОМУНАЛНА ХИГИЈЕНА И СВЕСТ ГРАЂАНА
17.04.2014

КОМУНАЛНА ХИГИЈЕНА И СВЕСТ ГРАЂАНА
Руководство Градске општине Палилула, у сарадњи са комуналним предузећима и организацијама цивилног друштва, уз  подршку грађана, помера границе у решавању комуналних проблема и промени свести становника по питању очувања животне средине у насељима ове нишке општине - истакао је Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула гостујући у јутарњем програму Нишке телевизије. Градска општина Палилула већ две године остварује појачан комунални надзор у свим насељима општине, у циљу побољшања квалитета живота становника. Поступајући по пријавама и захтевима грађана из насеља «Црвена Звезда» уведен је и ноћни рад комуналних инспектора и сарадника.
детаљније

 

ЕТНО ТУРИЗАМ И ПРОМОЦИЈА КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА
12.04.2014

ЕТНО ТУРИЗАМ И ПРОМОЦИЈА КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА
Под покровитељством Градске општине Палилула, Коњички клуб „Нониус“ у Горњем Међурову, шесту годину за редом, организује туристичко-културну манифестацију „ЛАЗАРИЦЕ“. Лазарева субота и празник Цвети обележавају се недељу дана пред Ускрс. Обичај је да се тог дана млади међусобно дарују цвећем па су учесници „Лазарице“ од раног јутра обилазила домаћинства у Међурову а једна група деце сакупљала је цвеће и правила венчиће. За то време окупили су се и учесници такмичења у припремању рибље чорбе, љубитељи коњичког спорта и природе. Лазарева субота се везује и за српског кнеза Лазара који је мученички пострадао на Косову 1389. године.
детаљније

 

У МИНУТ ДО 12 , ЗА ПРИРОДУ
11.04.2014

У МИНУТ ДО 12 , ЗА ПРИРОДУ
ДАН ПРИРОДЕ - 11.април, обележен је у основној школи „Коле Рашић“ у Нишу, под покровитељством Градске општине Палилула и подршку Медијске еколошке мреже Србије „ЕКОполис“, завршном еколошком активношћу под називом „У МИНУТ ДО 12 , ЗА ПРИРОДУ“.Овим поводом, председник Градске општине Бобан Џунић засадио је у дворишту школе саднице тује а овом чину придружили су се и Милош Стојковић, председник Скупштине општине Палилула и Саша Тончев, директор основне школе „Коле Рашић“. И учеснике свечане академији која је одржана у холу школе под мотом „У МИНУТ ДО 12 , ЗА ПРИРОДУ“, поздравио је председник општина Палилула.
детаљније

 

PRIJEM ZA UČENIKE I PROFESORE IZ FRANCUSKE I AUSTRIJE
10.04.2014

PRIJEM ZA UČENIKE I PROFESORE IZ FRANCUSKE I AUSTRIJE
Boban DŽUNIĆ, predsednik Gradske opštine Palilula, primio je delegaciju učenika i  profesora iz škola HAK-HAS, Ybbs u Austriji i „Lycee de L'Authie“ iz grada Dulen (Doullens) u Francuskoj, koji su od 07. aprila gosti Gimnazije „Svetozar Marković“. Ovim povodom predsednik opštine je gostima uručio PASOŠ dobrodošlice i upoznao ih sa radom opštine. „Gradska opština Palilula već nekoliko godina ostvaruje decentralizovanu saradnju sa Francuskom. To je vid saradnje koji je prvenstveno namenjen upoznavanju, ljudi, uprava, kultura i stanovništva lokalne samouprave- istako je predsednik Džunić. Dugoročni cilj te saradnje, jeste da se podrže razmene, posete ali isto tako i zajednički nastup ka evropskim fondovima.
детаљније

 

РАЗВОЈ ТУРИЗМА КАО СТРАТЕШКИ ПРИОРИТЕТ ОПШТИНЕ
5.04.2014

РАЗВОЈ ТУРИЗМА КАО СТРАТЕШКИ ПРИОРИТЕТ ОПШТИНЕ
На 15. Међународном сајму туризма и активног одмора, који је организован у хали „Чаир" у Нишу, по традицији, своје туристичке потенцијале представила је и Градска општина Палилула. Изложбени простор општине Палилула, на овој сајамској манифестацији обишао је Бобан ЏУНИЋ, председник општине са сарадницима.Градска општина Палилула налази се у јужном делу града Ниша и обухвата ужи градски део на који се лепезасто наслања 15 сеоских насеља, у којем живи преко 90.000 становника. Општина Палилула је природно-географски комбинација равничарског (у сливу Нишаве и Јужне Мораве) и брдско-планинског рељефа.
детаљније