АРХИВА ВЕСТИ АВГУСТ
 

ПОДРШКА МАЛИМ ШАХИСТИМА
31.08.2014
ПОДРШКА МАЛИМ ШАХИСТИМА

Поводом обележавања Дана младих града Ниша, Шаховски Савез Нишавског Округа у сарадњи са Канцеларијом за младе и под покровитељством Градске општине Палилула, организовао је традиционални шаховски турнир за ученике основних и средњих школа, под називом "ДАН МЛАДИХ НИША 2014". Турнир је одигран у основној школи "Бранко Миљковић" а играло се 7 кола по швајцарском систему, са темпом игре од 15 минута по играчу. Председник општине Палилула Бобан Џунић.  свечано је отворио турнир, обративши се малим учесницима турнира, њиховим родитељима и публици, истакавши између осталог да је општина Палилула увек спремна да помогне шахистима, поготово оним најмлађим у складу са својим могућностима.
детаљније

 

ГОСТ ЈУТАРЊЕГ ПРОГРАМА НТВ - БОБАН ЏУНИЋ, ПРЕДСЕДНИК ГО ПАЛИЛУЛА
31.08.2014
ГОСТ ЈУТАРЊЕГ ПРОГРАМА НТВ - БОБАН ЏУНИЋ, ПРЕДСЕДНИК ГО ПАЛИЛУЛА

Све је спремно за традиционално Палилуско вече које се ове године одржава 3. септембра и биће посвећено обележавању 100 година од почетка Великог рата и 70 година од ослобођења Ниша у Другом светском рату, рекао је Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула. Поред богато музичко- сценских наступа на платоу испред палилуске пијаце биће организоване и изложбе рукотворина, Фестивал вина и промоција „Палилуских новина“. Иако се ове године Палилуско вече одржава два месеца касније због солидарсноти са грађанима чије су куће поплављане током маја и јуна, то не значи да ова културна манифестација неће испунити очекивања Нишлија.
детаљније

 

 

НОВИ РЕЖИМ САОБРАЋАЈА ЗА ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ
29.08.2014
НОВИ РЕЖИМ САОБРАЋАЈА ЗА ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ

Управа за комуналне делатности, енергетику и саобраћај Града Ниша, решавајући по захтеву Градске општине Палилула, у предмету техничког регулисања саобраћаја донела је РЕШЕЊЕ за привремену измену режима саобраћаја 3/4.септембра 2014.године у следећим улицама Града Ниша: „Војводе Гојка“, „Божидарчева“, „Курсулина“ и „Епископска“, због одржавања традиционалне манифестације „Палилулско вече 2014". Налажено је ЈП Дирекција за изградњу града Ниша да измену режима саобраћаја-обуставу саобраћаја реализује на следећи начин у:
детаљније

 

КОЊИЧКИ КЛУБ „НОНИУС“ И ИЗВИЂАЧИ ЗА ПАЛИЛУЛКО ВЕЧЕ
29.08.2014
КОЊИЧКИ КЛУБ „НОНИУС“ И ИЗВИЂАЧИ ЗА ПАЛИЛУЛКО ВЕЧЕ

Под покровитељатвом Градске општине Палилула, организације цивилног друштва – Коњички клуб „Нониус“ и одред извиђача Краљ Петаррви“, у оквиру обележавања ПАЛИЛУЛСКЕ ВЕЧЕРИ 2014., промовисали су у Спомен парку Бубàњ“, ПАЛИЛУЛСКЕ спортско-рекреативне АКТИВНОСТИ, које ће се одржати од 29-31.августа. Учеснике овог догађаја, обишао је председник општине Палилула Бобан Џунић са члановима општинског Већа. Председник Џунић је овим поводом указао на стратешка опредељења општине да подржава активности  организација цивилног друштва и иницијативу младих.
детаљније

 

ОДРЖАНА 12. РЕДОВНА  СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ
29.08.2014
ОДРЖАНА 12. РЕДОВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

Дванаеста редовна седница Скупштине Градске општине Палилула одржана је у просторијама Нишког културног центра у улици Станоја Бунушевца бб. На овој седници, након усвајања записника са 11.редовне седнице Скупштине, одборници су позитивно оценили предлог измене и допуне Плана Детаљне регулације у насељу “9.мај“ на основу ког ће Брестовачка улица делимично променити првобитно планирану трасу, како би било избегнуто рушење стамбеног породичног објеката, који је лоциран на тој деоници (предлог измене и допуне ПДР-а насеља  ''9 мај''–север у делу Новопланиране улице (веза улице Брестовачке и улице Јастребачких партизана).
детаљније

 

ПРОМОВИСАН ПРОГРАМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ 2014“
28.08.2014
ПРОМОВИСАН ПРОГРАМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ 2014“

Традиционалну манифестацију у култури „ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ“, коју организује Градска општина Палилула-Ниш, одржаће се у среду 03.септембра 2014.године и посвећена је  обележавању 100 година од почетка Првог светског рата и 70 година од ослобађања Ниша у Другом светском рату, очувању историјског и културног наслеђа српског народа и успомене на велику храброст српских војника за слободу отаџбине. По речима председника Градске општине Палилула Бобана Џунића „ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ 2014“ отвориће у 20:30 сати, градоначелник Ниша, проф др Зоран Перишић а очекује се и поздравна реч  Епископа Нишког, господина др Јована.
детаљније

 

ИЗГРАДЊА ЛОКАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ-ПРИОРИТЕТ
26.08.2014
ИЗГРАДЊА ЛОКАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ-ПРИОРИТЕТ

Руководство општине Палилула показало је висок ниво одлучности у решавању бројних захтева који се односе на све категорије становника Палилуле. На позив Бобана Џунића, председника општине Палилула, грађани упућују општинској Управи-Канцеларији за брзе одговоре, запажања са терена и иницијативе, да се одређени проблеми који утичу на квалитет живота грађана у насељима реше. Овим поводом, Савет грађана насеља ПАСИ ПОЉАНА организовао је радни састанак са председником Џунићем на терену.Тема овог разговора је била реконструкција главне улице „1300 каплара“. Због недовољне ширине, бројних оштећења и промета од 2500 путника дневно, ова саобраћајница по оцени становника више не испуњава услове за безбедан саобраћај.
детаљније

 

СЕЋАЊЕ НА ЈУНАКЕ КОЈИ СУ ДАЛИ ЖИВОТ ЗА ОТАЏБИНУ
23.08.2014
СЕЋАЊЕ НА ЈУНАКЕ КОЈИ СУ ДАЛИ ЖИВОТ ЗА ОТАЏБИНУ

Поводом обележавања 100 година од почетка Првог светског рата и 70 година од ослобађања Ниша у Другом светском рату, у селу Габровац крај Спомен чесме у дворишту манастира Св,Тројице, одржан је свечани скуп потомака ратника, представника локалних власти, православне епархије нишке, организација цивилног друштва и становника овог краја. Ову свечаност, у част храбрих српских војника који су дали живот са слободу отаџбине, организовале су месне заједнице села Габровца, Доњег Власа, Бербатова, Вукманова, Сувог дола и Брзог Брода уз подршку свештенства Манастира Св.Тројице, Удружења потомака ратника 1912-1918 Нишавског округа и Градске општине Палилула-Ниш.
детаљније

 

УКЛОЊЕНА ТРАВА И КОРОВ НА СТАРОМ ВОЈНИЧКОМ ГРОБЉУ
13.08.2014
УКЛОЊЕНА ТРАВА И КОРОВ НА СТАРОМ ВОЈНИЧКОМ ГРОБЉУ

По захтеву председника општине Палилула и налогу комуналне инспекције и у Градској општини Палилула, радници ЈКП „Горица“ појачали су активност кошења траве и уклањања корова на јавним површинама и међублоковском простору у свим деловима општине. Прво је то недавно учињено у делу Спомен комплекса парка „Бубањ“, који је у најбољем светлу представљен уваженим гостима из Владе Србије а затим се активност уређења наставила и на другим јавним површинама. У сусрет обележавању стогодишњице од почетка Првог светског рата и 70 година од ослобађања Ниша у Другом светском рату, председник Градске општине Палилула Бобан Џунић
детаљније

 
УСПЕШНО ОРГАНИЗОВАНО ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У ДАЉИНСКОМ ЈАХАЊУ
10.08.2014
УСПЕШНО ОРГАНИЗОВАНО ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У ДАЉИНСКОМ ЈАХАЊУ

Проглашењем победника завршено је Отворено првенство Србије у даљинском јахању“Света Петка 2014”.Милош Живковић, члан коњичког клуба ”Нонус”, свеукупни је победник и државни првак Србије за 2014.. У трци на 20 километара прво место освојила је Татјана Милојковић, док је победник трке на 60 километара Аријана Илић из београдског КК “ Импулс ПЛУС“ . Под покровитељством Градске општине Палилула-Ниш, председника Бобана Џунића, Коњички клуб “НОНИУС“ у Г.Међурову и Савез за коњички спорт Србије за олимпијске и ФЕИ дисциплине,организовао је од 07-10. августа 2014. отворено првенство Србије у свестраном испиту спремности
детаљније
 
„КУЋА ДОБРОГ ЗДРАВЉА“ ЗАВРШИЛА АКЦИЈУ У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА
3.08.201
4
„КУЋА ДОБРОГ ЗДРАВЉА“ ЗАВРШИЛА АКЦИЈУ У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА

Провера здравља становништва на сеоском подручију, коју организује Дом здравља у Нишу у сарадњи са Градском општином Палилула, протекле недеље организована је у селу Чокот (од 09:00-11:00), и селу Лалинске појате(11:30-12:30). Бесплатну проверу здравственог стања искористило је 27 пацијената. Овом активношћу, која носи назив „Приближимо се пацијентима“, посебно су сагледани становници који су стари, тешко покретни или потпуно непокретни и зависни од туђе помоћи. Тим здравствених радника Дома здравља Ниш пружао је услуге: узимање анамнестичких података, клинички преглед, ЕКГ - у кућним условима, одређивање нивоа шећера у крви, пружање савета лекара у вези са лечењем хроничних болести.
детаљније
 
ЛЕТЊИ КАМП МЛАДИХ У “ДРУШТВЕНОМ ЦЕНТРУ” НА ПАЛИЛУЛИ
2.08.2014
ЛЕТЊИ КАМП МЛАДИХ У “ДРУШТВЕНОМ ЦЕНТРУ” НА ПАЛИЛУЛИ

Група за децу и младе „Индиго“ у Нишу, у сарадњи са удружењем Терра дел Фуоцо у Торину (Италија) уз подршку Реконструкције Женског фонда из Београда, организује од 1. до 6. августа 2014, године летњи камп „Степ ин – Степ оут“ за 35 учесница и учесника из Србије-Ниша и Италије. Камп је отворен 1. августа и одржава у “Друштвеном центру” у ул. Душана Поповића бб у Градској општини Палилула. По речима Тамаре Симоновић, директорке организације “Индиго”, која је организатор И домаћин ове активности, циљ одржавања кампа је допринос повећању друштвене укључености и активног учешћа девојака, посебно Ромкиња у креирању и организацији интернационалних пројеката и размена. Сви програми су отворени за јавност.
детаљније
 
ФОНДОВИ ЕУ ПОМАЖУ РАЗВОЈ НИШКЕ ПАЛИЛУЛЕ
2.08.2014

ФОНДОВИ ЕУ ПОМАЖУ РАЗВОЈ НИШКЕ ПАЛИЛУЛЕ
Будући да је међу најсиромашнијим општинама, нишка Палилула настоји да аплицирањем за  пројекте обезбеди средства за различите намене. Признање представника државног врха да је по питању успешности реализације прекограничних пројеката, прва у региону, подстицај је за даље пројектне активности које би требало да побољшају живот Палилулаца. О томе за НТВ говори Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула у Нишу.Уређење амфитеатра на Бубњу, изградња спортских терена у Паси Пољани, смањење броја дивљих депонија, само су неки од пројеката које нишка општина Палилула спроводи путем програма прекограничне сарадње.
детаљније