АРХИВА ВЕСТИ ДЕЦЕМБАР
 

УЗ НАЈЛЕПШЕ ЖЕЉЕ, ТРУБАЧЕ И ВАТРОМЕТ У 2015.
31.12.2014
УЗ НАЈЛЕПШЕ ЖЕЉЕ, ТРУБАЧЕ И ВАТРОМЕТ У 2015.

Уз трубаче, одбројавање последњих секунди старе године, небо изнад Градске општине Палилула обасјао је веома упечатљив ватромет. Отворен је и шампањац. Уследиле су честитке са најбољим жељама у 2015. По традицији, окупљени грађани заиграли су коло уз трубаче Дувачког оркестра Горана Цекића и солисту Слободана Сејдића, Мерак нема цену! Дочек Нове 2015.године на отвореном у општини Палилула, по мишљењу присутних грађана је „најлепшти поклон“ општине свима који за то нису имали други избор или је снежни амбијент био инспирација да се изађе из топлих кућних домова. (Фото Д.В)
детаљније

 

НОВОГОДИШЊА НОЋ УЗ  “FIVE STAR RADIO”
31.12.2014
НОВОГОДИШЊА НОЋ УЗ “ФИВЕ СТАР РАДИО”

Након мерака и боема, у новогодишњој ноћи „у срцу Палилуле“ наступио је Мусициан/Банд Фиве Стар Радио. И поред тога сто је термометар на Палилулској пијаци показивао петнаест степени испод нуле, чланови овог бенда, наступили су динамично, у два блока од по сат времена, на измаку старе и у првом сату нове године. Њихови обожаваоци уживали су у квалтетној интерпретацији музичких нумера које нам је приредио, тренутно један од набољих нишких цовер бенда. Чланови ове групе: Миљан Цекић - Леад воцалс,гуитар,хармоница ,  Иван Коцић - Кеyбоардс, воцалс,  Александар Бранковић - Леад Гуитар, бацкинг воцалс,  Милош Војводић – Друмс
детаљније

 

У ЧАСТ ЈУБИЛЕЈА ЧОКАЛИЈЕ- ПОРТРЕТ
31.12.2014
У ЧАСТ ЈУБИЛЕЈА ЧОКАЛИЈЕ- ПОРТРЕТ

Председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић, у Новогодишем програму дочека Нове 2015. уручио је слику-портрет “свима прија чокалија”, Живораду Исаковићу- ЧОКАЛИЈИ, рад аутора Александра Блатника. Шездесет година уметничког рада чика Жике ЧОКАЛИЈЕ је значајан јубилеј легенде нишке Палилуле. Желели смо да на овај начин изразимо нашу захвалност- истакао је председник Џунић. А овим поводом желим да кажемо нешто и о Александру Блатнику, нашем истакнутом карикатуристи, дизајнеру сликару и архитекти, који је аутор слике “свима прија чокалија”. У свом Атељеу на Палилули, у близини седишта Градске општине Палилула, он неуморно ствара и непрестано нас изненађује својом креативношћу. Његови радови-портрети наших најпознатијих глумаца, сасвим обичних људи, врхунских спортиста, излагани су широм наше земље.
детаљније

 

МОЈА ПАЛИЛУЛА У НОВОГОДИШЊОЈ НОЋИ-ЖИВОРАД ИСАКОВИЋ "ЧОКАЛИЈА"
31.12.2014

МОЈА ПАЛИЛУЛА У НОВОГОДИШЊОЈ НОЋИ-ЖИВОРАД ИСАКОВИЋ "ЧОКАЛИЈА"
Један од учесника Новогодишњег програма у Градској општини Палилула, био је и Живорад Исаковић-ЧОКАЛИЈА, бард кафанске музике, градске, народне и изворне песме. Овај изузетан музичар и велики Палилулац је на измаку 2014.обележио јубилеј-60.година уметничког рада. У пратњи НАИСУС бенда, легенда Нишке Палилуле, отпевао је неколико култних песама које су стекле популарност широм региона, све до Америке и Аустралије, захваљујући нашој дијаспори. Нишка Палилула је препознатљива као део града, где се негује дух старе чаршије, господског али и боемског Ниша.
детаљније

 

КУД „АБРАШЕВИЋ“- ДЕЧИЈИ АНСАМБЛ У НОВОГОДИШЊОЈ НОЋИ У ПАЛИЛУЛИ
31.12.2014
КУД „АБРАШЕВИЋ“- ДЕЧИЈИ АНСАМБЛ У НОВОГОДИШЊОЈ НОЋИ У ПАЛИЛУЛИ

У Новогодишњем програму, који је ове године у Нишу приредила Градска општина Палилула, било је извођача за публику свих генерација. Пажњу окупљених грађана и наравно громки аплауз, добио је дечији ансамбл КУД "Абрашевић". Малишани су у кореографији Марјана Здравковића извели два сплета игара. Прво су то биле игре из Ниша а затим и игре из Шумадије.
детаљније

 

ПРЕДСЕДНИК И ДЕДА МРАЗ ПОДЕЛИЛИ ПАКЕТИЋЕ У НОВОГОДИШЊОЈ НОЋИ
31.12.2014
ПРЕДСЕДНИК И ДЕДА МРАЗ ПОДЕЛИЛИ ПАКЕТИЋЕ У НОВОГОДИШЊОЈ НОЋИ

Саоницама, Деда Мраз је из Горњег Међурова (КК „Нониус“), са поклонима, стигао у „срце Палилуле“ негде око 21:00 сат. Одмах се упутио до централне позорнице код Палилулске рампе-Палилулске пијаце где је већ отпочео Новогодишњи програм. Председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић са Деда Мразом, као што је то већ најављено, уручио је најмлађим суграђанима пакетиће. И поред велике хладноће, око 700 дечака и девојчица, у пратњи својих родитеља-дека и бака, лично је примило Новогодишњи пакетић.
детаљније

 

ПРОГРАМ У НОВОГОДИШЊОЈ НОЋИ - ДееЈаy
31.12.2014
ПРОГРАМ У НОВОГОДИШЊОЈ НОЋИ - ДееЈаy

Дочек НОВЕ 2015.године у Градској општини Палилула-Ниш је почео у 19:00 сати наступом двојице ДееЈаy: ДЈ МИЛЕНТИЈА – Александар Милентијевић и ДЈ АЛЕX МИЛОСХЕВИЦХ – Александар Милошевић. „Д.Ј. МИЛЕНТИА“-Александар Милентијевић, своје велико интересовање за музику показује још у тинејџерском периоду / осамдесетих година /, 'златном добу дискотека'. Радио каријеру започиње у Радио Нишу 1984. године емисијама 'Магиц дисцо мацхине' и 'Спектар мелодија' / уредника Александре Сашке Дејановић /. Епитет 'најбољи млади радио-џокеј' стиче веома рано. Следе 'Данце Маниа' и 'Yу топ 10' на првом приватном радију у граду 'Белламие', 'Блуе топ 10' на 'Блуе ФМ' радију, 'Топ листа радија 13' на 'Радио 13', 'Подијум' на радију 'Банкер'.
детаљније

 

ОЧИШЋЕНЕ УЛИЦЕ – ПОСТАВЉЕНА ПОЗОРНИЦА
31.12.2014
ОЧИШЋЕНЕ УЛИЦЕ – ПОСТАВЉЕНА ПОЗОРНИЦА

Председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић је у току преподнева, 31,децембра, обишао централни простор где ће бити организован ДОЧЕК НОВЕ 2015. године на ПАЛИЛУЛИ. “У току је постављање позорнице за учеснике програма а радници ЈКП „Медиана“ ужурбано раде на уклањању снега са улица. Директор ЈКП „Медиана“ Братослав Вучковић, упознао је председника Џунића са тренутним стањем на терену. Представници ЈП „Тржница“- Палилулска пијаца и ЈКП “Горица“ одазвали су се позиву председника општине Палилула да помогну у организацији програма.
детаљније

 

СПОТ- ДОБРОДОШЛИ У НОВУ 2015 !
30.12.2014
СПОТ- ДОБРОДОШЛИ У НОВУ 2015 !

Градска општина Палилула у Нишу организује програм дочека Нове 2015.године, “у срцу Палилуле”, 31.децембра од 19:00.сати до 01:00.сат после поноћи. На великој позорници, код Палилуске рампе и пијаце, у 19:00 сати програм ће отпочети наступом DeeJay MILENTIA (Александар Милентијевић) а затим ће од 20:00 сати музички пулт преузети DeeJay ALEXMILOSEVIC / VANILA DISCO (Александар Милошевић). У 21:00 сат наступиће малишани КУД-а „АБРАШЕВИЋ“ са сплетом игара из Ниша и Шумадије.

детаљније

 

ИЗМЕНА РЕЖИМА САОБРАЋАЈА У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА
29.12.2014
ИЗМЕНА РЕЖИМА САОБРАЋАЈА У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА

Све је спремно за организовани дочек Нове 2015.године у општини Палилула. Програм,код Палилулске пијаце почиње 31.децембра у 19 сати и трајаће до 01:00 сат после поноћи. Измена режима саобраћаја: Због организовања прославе Нове године на Палилули, градске линије у овом делу града од уторка, 30.децембра до поноћи биће измењене. Реч је о линији 8 Ново Гробље – Габровачка Река и кружној линији 34 које ће у оба смера заоблизати место код Палилулске пијаце, где ће бити постављена бина, и кретати се алтернативним улицама. И путничка возила ће морати около, а саобраћај ће бити нормализован 1.јануара најкасније до 15 сати.
детаљније

 

УСПЕШНА ГОДИНА НИШКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
29.12.2014
УСПЕШНА ГОДИНА НИШКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

На крају смо 2014.године која ће у Градској општини Палилула бити забележена као година интезивних пројектних активности, успешне суседске-међународне сарадње са општинама у региону, социо-хуманитарних активности, нових инвестиција, унапређења рада општинске Управе по високим стандардима пружања услуга грађанима - изјавио је председник Бобан Џунић, на годишњој конференцији за новинаре у нишком Медиа центру.„Акциони план и Стратегија развоја општине Палилула до 2016. године, били су смерница и водиља рада нашег руководства. како би иницијативе и захтеве грађана општине успешно решавали.
детаљније

 

УЗ ПОДРШКУ ДОНАТОРА, ОРГАНИУЗАЦИЈА ДОЧЕКА НОВЕ ГОДИНЕ НА ПАЛИЛУЛИ
25.12.2014
УЗ ПОДРШКУ ДОНАТОРА, ОРГАНИУЗАЦИЈА ДОЧЕКА НОВЕ ГОДИНЕ НА ПАЛИЛУЛИ

Председник ГО Палилула Бобан Џунић, годтујући  у емисији “Белле Амие Поподне” позвао је Нишлије да Нову 2015. годину дочекају “у срцу Палилуле”, уз културно-уметнички програм, на простору у близини Палилуске пијаце и Палилулске рампе, где се по традицији одржава Палилулско вече. Оганизацију дочека Нове године подрзале су уметницке групе и удрузења али и донатори.
детаљније

 

ДОЧЕК НОВЕ 2015. ГОДИНЕ НА ПАЛИЛУЛИ
24.12.2014
ДОЧЕК НОВЕ 2015. ГОДИНЕ НА ПАЛИЛУЛИ

Председник Градске општине Палилула Бобан Џунић позвао је Нишлије да Нову 2015. годину дочекају “у срцу Палилуле”, уз културно-уметнички програм, на простору у близини Палилуске пијаце и Палилулске рампе, где се по традицији одржава Палилулско вече. Оганизацију дочека Нове године подрзале су уметницке групе и удрузења али и донатори. Програм новогодишњег дочека замишљен је у форми кабареа, имаћемо Деда Мраза са двоколицама и музички програм домаћих извођача. Радимо брзо јер нема много времена. Не желимо да оптеретимо буџет општине или Града па тако дочек организујемо уз помоћ донатора“, објашњава Џунић.
детаљније

 

ЗАТВАРАЊЕ УЛИЦА ЗБОГ ПРОГРАМА У НОВОГОДИШЊОЈ НОЋИ
24.12.2014
ЗАТВАРАЊЕ УЛИЦА ЗБОГ ПРОГРАМА У НОВОГОДИШЊОЈ НОЋИ

Градска општина Палилула–Ниш, организоваће у среду 31.12.2014. дочек Нове године на Палилулској рампи, са почетком у 19:00 часова до 02:00 часа иза поноћи. Овим поводом биће постављена бина са пратећим садржајем на простору улица које се наслањају на Палилулску рампу.Због повећане фреквенције саобраћаја и безбедности посетиоца и пролазника Управа градске општине затражила је од надлежних градских служби-предузећа да донесу решење о давању претходне сагласности за затварање улица: ул. Војводе Гојка од раскрснице са ул. Божидарчевом (Палилулска рампа) до раскрснице са ул. Чачанском у периоду од 30.12.2014. од 24:00 часа до 01.01.2015. год. до 15:00 часова, ул. Божидарчева од раскрснице са ул. Војводе Гојка (Палилулска рампа) до раскрснице са ул. Таковском у временском периоду од 30.12.2014. год. од 24:00 часа до 01.01.2015. до 15:00 часова
детаљније

 

ПРОМОЦИЈА КАЛЕНДАРА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
„НАЈБОЉИ МЕЂУ НАЈБОЉИМА“
23.12.2014
„НАЈБОЉИ МЕЂУ НАЈБОЉИМА“

По традицији Градска општина Палилула-Ниш, већ СЕДМУ годину за редом, припрема КАЛЕНДАР са фотографијама најбољих ученика и студената, који се школују у образовним установама на територији општине Палилула. У сусрет Новогодишњим и Божићним празницима, организована је промоција календара и сусрет са "најбољима". На  свечаности у Нишком културном центру, овим поводом, 155 најбољих ученика и студената, у присуству чланова општинског већа, професора, директора и декана, поздравио је Бобан ЏУНИЋ, председник Градске општине Палилула.
детаљније

 

НАДМЕТАЊЕ ЗА ПАРЦЕЛЕ У ДОЛИНИ МОРАВЕ
18.12.2014
НАДМЕТАЊЕ ЗА ПАРЦЕЛЕ У ДОЛИНИ МОРАВЕ

Пољопривредници који желе да повећају биљну производњу и који су се пријавили за јавну лицитацију за узимање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини 22.12.2014. почели су са надметањем за плодне парцеле, али и утрине које су им понуђене у свим катастарским општинама.Ново јавно надметање за давање у закуп земљишта одржаће се и у уторак. 23.децембра у сали у приземљу зграде Градске управе града Ниша са почетком у 9:00 сати и то за катастарске општине: Крушце, Паси Пољана, Чокот, Горње Међурово, Бубањ, Медошевац, Мрамор, Лалинац, Горња Топоница, Доња Топоница, Мезграја, Поповац, Сечаница, Суповац, Трупале, Вртиште и Берчинац.
детаљније

 

УСВОЈЕН БУЏЕТ И ДАТА САГЛАСНОСТ НА ПЛАН РЕГУЛАЦИЈЕ ДЕПОНИЈЕ „БУБАЊ“
18.12.2014
УСВОЈЕН БУЏЕТ И ДАТА САГЛАСНОСТ НА ПЛАН РЕГУЛАЦИЈЕ ДЕПОНИЈЕ „БУБАЊ“

Градска општина Палилула усвојила буџет за 2015. годину. Он је за десетак одсто мањи него овогодишњи и износи око 156 милиона динара. И општина Палилула је као и друге градске општине у Нишу прешла на програмско буџетирање уместо досадашњег линеарног. Одборници власти и опозиције сагласни су да је овакав буџет у овоме тренутку једини могућ, али су указали на неприхватљиву расподелу средстава по општинама. „Буџет општине Палилула за 13,8 милиона мањи него у претходној години, а наше могућности да обезбедимо додатна средства су ограничене, објаснио је председник општине Бобан Џунић.
детаљније

 

ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ОШ "БРАНКО МИЉКОВИЋ"
15.12.2014
ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ОШ "БРАНКО МИЉКОВИЋ"

Реконструкција учионица и дела школске зграде ОШ “Бранко Миљковић“ у Нишу, после вишемесечних припремних активности, најзад је отпочела. Радове изводи, грађевинска фирма из Лесковца. Трилатералним уговором, који је средином новембра месеца потписан у Министарство привреде Владе Републике Србије, са извођачима радова, рок за завршетак ове инвестиције је 180 календарских дана. Половину средства за ову намену, у укупном износу од нешто преко 51. милиона динара, обезбедио је Град Ниш, док ће другу половину средстава обезбедити ресорно министарство. Градска општина Палилула је у сарадњи са родитељима, менаџментом и члановима Савета основне школе “Бранко Миљковић” у Нишу, активно учествовала у стварању услова да се овај проблем коначно реши.
детаљније

 

ВЕЋЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА УСВОЈИЛО НАЦРТ БУЏЕТА ЗА 2015.
11.12.2014
ВЕЋЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА УСВОЈИЛО НАЦРТ БУЏЕТА

Веће општине Палилула је на седници одржаној 10.12.2014 усвојило НАЦРТ ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ЗА 2015. годину и упутило га на јавну расправу до седнице Скупштине општине. Све примедбе и сугестије слати на маил: info@palilula.eu или доставити лично до 16.12.2014 године.
детаљније

 

ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА У «НОВОСТИМА»
8.12.2014
ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА У «НОВОСТИМА»

НИШ - Иако је, са 80.000 становника, друга по величини од пет општина у граду на Нишави, Палилула се по многим другим параметрима, већ годинама, налази на дну лествице најсиромашнијих у Србији. Девастирана привреда, десетак хиљада незапослених, просечна зарада од 28.000 динара и 67 одсто од укупно 11.000 социјалних случајева у читавом Нишу, само су неки од података који илуструју суморну стварност ове градске општине.Две трећине Палилулаца је са градског подручја - укључујући и око 4.000 Рома у нехигијенским квартовима - а остатак становника ГО живи у 15 сеоских насеља, са претежно старачким домаћинствима.
детаљније

 

СПОМЕН ПАРК «БУБАЊ»
2.12.2014
СПОМЕН ПАРК «БУБАЊ»

БУБАЊ је узвишење на југозападном делу града Ниша, у Градској општини Палилула, на коме су за време Другог светског рата окупатори стрељали преко 10.000 цивила. Као историјска локацији, на којој је сахрањен велики број Нишлија, али и становника из других средина, «Спомен парк Бубањ» је уједно и највећи парковски простор у Нишу са површином од око 60 хектара. После рата, ово стратиште је претворено у спомен парк, у коме се истиче споменик "Три песнице" израђен у облику великих бетонских армираних скулптура.
детаљније