АРХИВА ВЕСТИ ФЕБРУАР
 

МИНИСТАР ВЕЉА ИЛИЋ У МРАМОРУ
28.02.2014

МИНИСТАР ВЕЉА ИЛИЋ У МРАМОРУ
Проблем породица чије су куће уништене на клизишту ускоро би могао да буде решен. Министар грађевинарства и урбанизма Велимир Илић предложио је, приликом обиласка породица чије су куће уништене на мраморском клизишту, да им се у зградама које се граде у Дуваништу обезбеде станови. Мештани су, како кажу, веома задовољни овим предлогом. Мештани Мрамора готово 10 година безуспешно покушавају да пронађу решење за свој проблем.Министар Илић је због тога предложио да се у Министарству обезбеде средства за 18 станова у зградама за социјално становање који се граде у Дуваништу како би ови људи коначно добили кров над главом.
детаљније

 

УЛИЦА, ПОРЕД ШКОЛЕ У МРАМОРУ, ПОСИПАНА ШЉУНКОМ
27.02.2014

УЛИЦА, ПОРЕД ШКОЛЕ У МРАМОРУ, ПОСИПАНА ШЉУНКОМ
У селу Мрамор отпочело је уређења и прилазног пута поред истуреног одељења основне школе „Десанка Максимовић“. Малишани из овог села убудуће неће газити блато када буду улазили у школско двориште. Радове је обишао председник Градске општине Палилула Бобан Џунић са сарадницима. Општина Палилула је по броју становника једна од највећих градских општина у Нишу али по стандарду живота становника је на самом зачељу у Србији, рекао је  председник општине Бобан Џунић. Путна инфраструктура, водоводна и канализациона мрежа, превоз становника, брига о старијим особама, унапређење пољопривредне производње, само су неке од активности које у сарадњи са  Саветима грађана остварујемо.
детаљније

 

ГАБРОВАЦ ПРИКЉУЧЕН НА ГРАДСКИ ВОДОВОД
27.02.2014

ГАБРОВАЦ ПРИКЉУЧЕН НА ГРАДСКИ ВОДОВОД
У оквиру сарадње са Саветима грађана у насељима општине Палилула, у циљу побољшања квалитета живота становника, председник Градске општине Палилула Бобан Џунић присуствовао је потписивању уговора о коришћењу градске водоводне мреже у селу Габровац. На мрежу ће се повезати око 250 домаћинства по знатно повољнијим условима него што су се раније нудили, а тиме ће комплетно становништво почети да користи градску пијаћу воду. „Градска општина Палилула је у овом мандату урадила много за сеоска подручја, којих на нашој територији има петнаест.„Решавајући проблеме по селима са територије Градске општине Палилула кренули смо од Мрамора - подсетио је председник Џунић.
детаљније

 

ПОДРШКА ПОЉОПРИВРЕДНОЈ ПРОИЗВОДЊИ
27.02.2014

ПОДРШКА ПОЉОПРИВРЕДНОЈ ПРОИЗВОДЊИ
“Електрификација пољопривредног земљишта биће један од приоритета српске пољопривреде. На тај начин смањићемо трошкове производње, подићи конкурентност наших пољопривредних производа и сачувати природну средину“, истакао је Жељко Радошевић, државни секретар у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде приликом обиласка пољопривредног газдинства породице Андријевић у селу Лалинац, Градске општине Палилула а поводом промоције нацрта Стратегије пољопривреде и руралног развоја 2014-2024.Државни секретар у Министарству пољопривреде, Жељко Радошевић, посету граду Нишу започео је обиласком Пољопривредне саветодавне и стручне службе Ниш. После разговора са пољопривредним стручњацима уследио је обилазак пољопривредног газдинства Бојана и Биљане Андријевић, повртара из села Лалинац у Градској општини Палилула.
детаљније

 

ПУТ У ПАСИ ПОЉАНИ ПОНОВО У ФУНКЦИЈИ
21.02.2014

ПУТ У ПАСИ ПОЉАНИ ПОНОВО У ФУНКЦИЈИ
Ђаци истуреног одељења ОШ „Краљ Петар Први“ у Паси Пољани више неће прелазити преорани пут до школе. Власник парцеле Радомир Николић који је и преорао пут пре два дана, пристао је, у договору сапредседником општинеПалилула да се прилаз поправи, јер како каже, општина је контактирала све надлежне службе да се његов проблем око правно имовинског дела парцеле у најкраћем могућем року реши.Власник парцеле Радомир Николић каже да је пут преорао јер је био изнервиран што га нико није контактирао и питао да ли уопште његова парцела може да се насипа да би се ђацима омогућио прилаз школи. Ипак, после договора са председником општина Палиула пристао је да се пут затрпа и буде доступан ђацима ОШ „Краљ Петар -Први“ у Паси Пољани.
детаљније

 

У МРАМОРСКОМ ПОТОКУ ЗАВРШЕН АТАРСКИ ПУТ
21.02.2014

У МРАМОРСКОМ ПОТОКУ ЗАВРШЕН АТАРСКИ ПУТ
Мештани села Мраморски поток од сада ће лакше и брже долазити до својих њива, пошто се ових дана завршава атарски пут дуг један километар на такозваном потезу „Легало“. Ово је само један од путева који ће до јуна месеца бити урађени на сеоском подручју општине Палилула и Града Ниша.„Уместо да путујем до њиве пола сата, сада ће ми требати око пет минута. Овај пут је био пун рупа, а када падне киша често нам се механизација заглављивала у блату- каже Владица Маринковић из Мраморског потока. Житељи овог села, које броји око 90 домаћинстава, захвални су општини Палилула на уређеном путу, јер како кажу, овакве услове треба да имају сви пољопривредници.
детаљније

 

„УЛАГАЊЕ У ОБРАЗОВАЊЕ И СПОРТ ЈЕ НАША СТРАТЕГИЈА“
19.02.2014

„УЛАГАЊЕ У ОБРАЗОВАЊЕ И СПОРТ ЈЕ НАША СТРАТЕГИЈА“
Министар омладине и спорта Владе Републике Србије Вања Удовичић и председник Градске општине Палилула-Ниш Бобан Џунић, обишли су основну школу Краљ Петар-Први у насељу Паси Пољана, где су након фискултурне сале,  по пројекту општине Палилула изграђени спортски терени на отвореном простору, површине од 4.400 квадратних метара (за одбојку, кошарку и рукомет; тениски терен, трим стаза, стаза за скок у даљ, атлетска стаза) кроз ИПА програм прекограничне сарадње Бугарска–Србија.Према речима министра Вање Удовичића, важност постојања оваквих објеката је огромна, јер омогућује правилан развој деце.„Ово је прави пример којим треба да крену и остале општине у целој земљи и који треба да истичемо сваки дан.
детаљније

 

АУТОБУСКА СТАЈАЛИШТА У ГАБРОВЦУ
13.02.2014

АУТОБУСКА СТАЈАЛИШТА У ГАБРОВЦУ
У оквиру програма активности на уређењу инфрастртуктурног простора у насељима Градске општине Палилула, председник општине Палилула, Бобан Џунић са представницима Савета грађана обишао је  новоизграђена аутобуска стајалишта у селу Габровац. Добром сарадњом руководства општине и грађана утврђују се приоритети изградње и планирају нове инвестиције. „Решен је вишегодишњи проблем аутобуског стајалишта у центру села Габровац-каже Драган Ђорђевић, председник Савета грађана овог насеља који има више од 1000 становника. Уређењем аутобуског стајалишта у центру, поред основне школе и на крају села, на путу за Вукманово, повећан је степен безбедности пешака, посебно деце и квалитет превоза путника.
детаљније

 

ПОЧЕЛО ПРОКОПАВАЊЕ КАНАЛА ЗА ОДВОД ОТПАДНИХ ВОДА
11.02.2014

ПОЧЕЛО ПРОКОПАВАЊЕ КАНАЛА ЗА ОДВОД ОТПАДНИХ ВОДА
Становници села МРАМОР и Савет грађана Мрамора, у дужем временском периоду указују надлежним градским службама и предузећима на проблем нерешене комуналне инфраструктуре. У појединим деловима насеља, због непостојања одводних канала и канализационе мреже честе су поплаве и уништавање стамбених објеката. На иницијативу Председника општине Палилула Бобана Џунића, сагледане су одређене могућности санирања постојећег стања на терену.„Проблеми становника села Мрамор су познати и ми нисмо почели да их решавамо данас. Овај проблем, са одводним каналом, по казивању мештана траје петнаестак или двадесет година. Пре неколико месеци, са сарадницима сам долазио овде. Видели смо шта је проблем, разговарали са људима из грађевинске оперативе.
детаљније

 

ПРОВЕРА СПОСОБНОСТИ УПРАВЉАЊА КОЊЕМ
8.02.2014

ПРОВЕРА СПОСОБНОСТИ УПРАВЉАЊА КОЊЕМ
Савез за коњички спорт Србије за олимпијске и ФЕИ дисиплине, у сарадњи са Коњичким клубом „НОНИУС“ у Горњем Међурову и покровитељатвом Градске општине Палилула, организовао је програмску активност „провера знања и способности управљања коњем“. Ову активност пратили су Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула; Предраг Илић, генерални секретар Савеза за коњички спорт Србије, Рајко Докић, селектор репрезентације за коњички спорт Србије, Станко Божиновић доктор ветерине, као и бројни гости и пријатељи коњичког спорта. Председник општине Палилула, Бобан Џунић истакао је добру сарадњу општине са КК“Нониус“ која обезбеђује младима бављење коњичким спортом а становницима овог дела Палилуле и развој сеоског и спортског туризма.
детаљније

 

ПОВЕЋАТИ СТЕПЕН БЕЗБЕДНОСТИ УЧЕНИКА
7.02.2014

ПОВЕЋАТИ СТЕПЕН БЕЗБЕДНОСТИ УЧЕНИКА
Основна школа " Десанка Максимовић" у Чокоту, у Градској општини Палилула, већ другу годину успешно спроводи пројекат "Школе без насиља". Током спровођења пројекта, по речима директорке школе Љиљане Радовановић Тошић, остварене су бројне активности са ученицима, наставницима и родитељима. Успешно је завршена изградња унутрашње заштитне мреже и унапређен је степен безбедности у школи. Овим поводом, одржан је састанак у присуству председника Градске општине Палилула, Бобана Џунића и представника надлежних управа, установа и организација, у циљу успостављања механизма функционисања спољашње заштитне мреже у школи, промоције акција, достигнућа и умрежавања значајних институција које се баве безбедношћу.
детаљније

 

САРАДЊА У ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ
7.02.2014

САРАДЊА У ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ
Установа за извршење кривичних санкција-Казнено-поправни завод у Нишу, која се налази на територији Градске општине Палилула, након постављења новог управника, потпуковника Војске Србије Александра Грбовића, све више је отворена за сарадњу са локалном заједницом. По извештају Министарства правде и државне управе, нишки КПЗ је на путу да постане једна од најбољих затворских установа у Србији.Крајем прошле године, ову установу посетили су активисти Центра за људска права и новинари а протекле недеље Казнено-поправни завод у Нишу обишао је и Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула.
детаљније