АРХИВА ВЕСТИ ЈАНУАР
 

СНЕГ ОПЕТ ИЗНЕНАДИО КОМУНАЛЦЕ
30.01.2014

СНЕГ ОПЕТ ИЗНЕНАДИО КОМУНАЛЦЕ
Комунална инспекција Градске општине Палилула обишла је насеља у овој општини да би сагледала проходност саобраћајница и утврдила да се се већина улица не чисти.По речима Бобана Џунића, председника општине Палилула, главни проблем је у одређивању приоритета чишћења улица, где се територија ове општине углавном сврстава у други и трећи степен приоритета. Неопходно је да неке саобраћајнице у Палилули  припадну првој категорији важности.„Обишли смо прилазе улици Дурмиторској од Рудничке до краја са обе стране и ни један није очишћен.Ту су и Калач Брдо, Бубањска долина, ишли смо према Горњем и Доњем Међурову.
детаљније

 

ПРОСЛАВА У ДРУШТВУ ПРИЈАТЕЉА ШКОЛЕ
28.01.2014

ПРОСЛАВА У ДРУШТВУ ПРИЈАТЕЉА ШКОЛЕ
Свечаном академијом, школску славу Светог Саву обележили су и ученици и запослени у ОШ „Краљ Петар Први“. Осим деце и родитеља, гости ове школе били су и представници Градске општине Палилула, чланови општинског Већа Милош Стојиљковић и Ивица Стојановић. „Драго ми је што, заједно са овим малишанима, присуствујем прослави школске славе. Користим прилику да, у име руководства општине Палилула, честитам славу наставницима и ученицима и пожелим пуно среће, здравља и успеха у даљем раду“, рекао је Милош Стојиљковић, већник Градске општине Палилула.
детаљније

 

КАКО ПОВЕЗАТИ ГАБРОВАЧКИ ПУТ СА МОКРАЊЧЕВОМ УЛИЦОМ?
24.01.2014

КАКО ПОВЕЗАТИ ГАБРОВАЧКИ ПУТ СА МОКРАЊЧЕВОМ УЛИЦОМ?
У појединим насељима Градсје општине Палилула грађани испољавају незадовољство динамиком и квалитетом радова планираних инвестиција, посебно у комуналној инфраструктрури.Након позива који је становницима Градске општине Палилула, почетком ове године  упутио Бобан Џунић, председник општине, да узму активно учешће у сагладавању приоритета развоја и инвестиционих улагања у насељима општине, група грађана из улице Мокрањчеве (Сава Танић, Миодраг Петровић, Зоран Ранђеловић, Драган Бачанин, Слободан Миладиновић, Братислав Илић, Небојша Николић, Саша Стефановић и Слободан Цветановић) затражила је помоћ Општине.
детаљније

 

ЕКОЛОГИЈА – ПРВИ КОРАК КА ЕУ
22.01.2014

ЕКОЛОГИЈА – ПРВИ КОРАК КА ЕУ
Поводом завршних активности на међународном пројекту „ЖИВЕТИ ЗЕЛЕНО-Living Green", који је Градска општина Палилула-Ниш реализовала у 2013.години у оквиру програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија (IPA Cross-Border Programme), у партнерству са бугарском општином ИХТИМАН, у Нишком културном центру одржана је једнодневна манифестација под називом ЕКОЛОШКИ ДАН. Овим поводом, учеснике и организаторе пројекта, у присуству Атанаса В.Крстина, генералног конзула Конзулата Републике Бугарске у Нишу и председника партнерске општине ИТИМАН, Калојана Илиева Ангелова, поздравио је Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула.
детаљније

 

ЗА ДОПРИНОС ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ - ПОВЕЉЕ И БЛАГОДАРНИЦЕ
17.01.2014

ЗА ДОПРИНОС ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ - ПОВЕЉЕ И БЛАГОДАРНИЦЕ
Градска општина Палилула у Нишу промовисала заслужне организације и појединце. На свечаности у Медиа центру Ниш, јавно признање „Палилулску ПОВЕЉУ“ добило је 35 организација и појединаца а Благодарницу „Константинов штит“, Мултимедијалног дружења уметника „Цар Константин“ 59 уметника и станова. «Велико је задовољство када после успешно остварених активностим које смо као Градска општина Палилула имали у прошлој, 2013. години, можемо захвалити оним поједицима, организацијама и установама, који су били уз нас - рекао је Бобан Џунић, председник нишке општине Палилула на свечаности која је организована у Медиа центру поводом уручења повеља и благодарница.
детаљније