АРХИВА ВЕСТИ ЈУЛ
 

ТЕЛЕПРЕС ИНТЕРВЈУ: БОБАН ЏУНИЋ, ПРЕДСЕДНИК ГО PALILULA
31.07.2014

ТЕЛЕПРЕС ИНТЕРВЈУ: БОБАН ЏУНИЋ, ПРЕДСЕДНИК ГО PALILULA
Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула-Ниш био је гост Телепреса1 Нишке телевизије 31.07.2014. Овим поводом тема разговора била је недавна посета министарке за европске интеграције Јадранке Јоксимовић и шефице преговарчког тима Србије са ЕУ проф.др Тање Мишчевић, Градској општини Палилула.
детаљније

 

УПОЗОРЕЊЕ: ОПАСНО НЕВРЕМЕ
31.07.2014

УПОЗОРЕЊЕ: ОПАСНО НЕВРЕМЕ
Градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић упозорио је данас грађане да се у наредних 12 сати, на територији Нишавског округа, очекују локалне непогоде таквог интезитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња. “Очекује се локална појава грмљавина са градом, количина падавина преко 40 литара по квадратном метру за период од 12 сати, што према степену опасности представља – веома опасно време”, прочитао је упозорење Перишић новинарима у Градској кући, прекидајући званичан протокол конференције.
детаљније

 

ЛИЦЕ И НАЛИЧИЈЕ ЗАХTЕВА ГРАЂАНА
29.07.2014

ЛИЦЕ И НАЛИЧИЈЕ ЗАХTЕВА ГРАЂАНА
Увођењем и применом Политике квалитета у Градској општини Палилула успешно се ради на остварењу потпуне задовољности корисника услуга - грађана. По речима председника Бобана Џунића, рад Управе општине Палилула пружа услуге грађанима у складу са високим стандардима рада. Са постојећим ресурсима општинске Управе, средином прошле године отворена је ''Канцеларије за брзе одговоре''. Обезбеђена је савремена размена информација која се врши на тај начин што заинтересовани грађани подносе захтеве на шалтеру Услужног центра-Управе Градске општине Палиула, али и путем електронске поште и телефона.
детаљниј
e

 

КАКО ИСКОРИСТИТИ ИПА ФОНДОВЕ?
28.07.2014

КАКО ИСКОРИСТИТИ ИПА ФОНДОВЕ?
Јадранка Јоксимовић, министарка без портфеља у Влади Србије, задужена за европске интеграције, обишла је са шефицом преговарачког тима Србије за придруживање ЕУ, др Тањом Мишчевић и домаћином, председником Градске општине Палилула у Нишу Бобаном Џунићем, Спомен парк “Бубањ” у Нишу који се обновља средствима из ИПА фондова ЕУ.Јадранка Јоксимовић је овим поводом оценила да Србија као земља кандидат за чланство у Европску унију, треба максимално да искористи средства која су јој понуђена из фондова и прецизирала да је сваке године Србији на располагању око 200 милиона евра из ИПА фондова.
детаљније

 

ПРИБЛИЖИМО СЕ ПАЦИЈЕНТИМА У МРАМОРУ И МРАМОРСКОМ ПОТОКУ
26.07.2014

ПРИБЛИЖИМО СЕ ПАЦИЈЕНТИМА У МРАМОРУ И МРАМОРСКОМ ПОТОКУ
У оквиру активности „Приближимо се пацијентима“ - провера здравља становништва на сеоском подручију, коју организује Дом здравља у Нишу у сарадњи са Градском општином Палилула, ове недеље, 27.07.2014. године екипа Дома здравља Ниш вршиће проверу здравља становника у селу Мрамор (од 09:00-11:00) и селу Мраморски поток (11:30-12:30). Становници ће моћи да провере своје здравље бесплатно. Представници службе Дома Здравља Ниш, за здравствену заштиту одраслих и кућно лечење, коју чине лекар-медицинска сестра, пружиће услуге: узимање анамнестичких података, клинички преглед, ЕКГ- у кућним условима, одређивање нивоа шећера у крви.
детаљније

 

ПОДРШКА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА ОБЕЛЕЖАВАЊУ ЈУБЛЕЈА
23.07.2014

ПОДРШКА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА ОБЕЛЕЖАВАЊУ ЈУБЛЕЈА
Поводом организовања ауто-сафари експедиције под називом „Траговима српске војске у Првом светском рату" и обележавања 100 година од почетка Првог светског рата и 70 година од ослобађања Ниша у Другом светском рату, председник Градске општине Палилула у Нишу, Бобан Џинић примио је Власту Станојевића, председник "Сафари" Клуба Ниш. Овом поводом разговарало се о програму и садржају маршруте експедиције и укључивању општине Палилула у реализацији програма, који се остварује под покровитељством Града Ниша и подршку Туристичке организације Ниш.
детаљније

 

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ПРОВЕРУ ЗДРАВЉА
20.07.2014

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ПРОВЕРУ ЗДРАВЉА
Дом здравља Ниш «Кућа доброг здравља» у оквиру промотивних активности „Приближимо се пацијентима“ наставио је и ове недеље са акцијом која је почетком јула месеца отпочела у Градској општини Палилула на сеоском подручју у селима која немају амбуланту. Екипа ове установе била је у селима Лалинац и Крушце. Укупно је прегледано 94 пацијента и то 2 пацијента у кућним условима. Грађани су могли бесплатно да провере своје здравље путем клиничког прегледа, ЕКГ- у кућним условима, одреде ниво шећера у крви а од лакара добију савет у вези лечења хроничних болести.
детаљније

 

ПОЛОЖАЈ РОМА У НИШУ - ТРИБИНА У МЦ
18.07.2014

ПОЛОЖАЈ РОМА У НИШУ - ТРИБИНА У МЦ
На иницијативу председника Градске општине Палилула Бобана Џунића, Медија центар Ниш организовао је трибину на тему "ПОЛОШАЈ РОМА У НИШУ". О овом питању, у присуству представника органа власти, невладиног сектора и медија, разговарали су проф.др Невена Петрушућ, повереница за заститу равноправности; Бобан Џунић, председник ГО Палилула; Витомир Михајловиц, председник Националног савета Рома; Осман Балић, председник YУРОМ центра. Модератор трибине био је Дејан Тасиц, новинар РТС-а.
детаљније

 

ОСТВАРИВАЊЕ ПРОЈЕКАТА ЕУ УЗ ПОДРШКУ ВЛАДЕ СРБИЈЕ
17.07.2014

ОСТВАРИВАЊЕ ПРОЈЕКАТА ЕУ УЗ ПОДРШКУ ВЛАДЕ СРБИЈЕ
На иницијативу председника Градске општине Палилула у Нишу Бобана Џунића, делегацију ове нишке градске општине примила је Јадранка Јоксимовић, министарка без портфеља, задужена за европске интеграције у Влади Републике Србије. Повод за овај сусрет министарке и председника нишке општине било је питање “како изнаћи системска решења за подршку пројектним активностима градова и општина у Србији?”.У ситуацији када нема довољно средстава у буџетима, када су наши буџети далеко од развојних, ми олако пропуштамо могућност да путем фондова ЕУ обезбедимо средства за нове инвестиције и развој - отпочео је разговор у Влади Србије председник општине Палилула Бобан Џунић са Јадранком Јовановић, министарком без портфеља за европске интеграције.
детаљније

 
ПОДРШКА И СУСРЕТ СА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА
17.07.2014

ПОДРШКА И СУСРЕТ СА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА
Председник Градске општине Палилула Бобан Џунић и начелник Управе за пољопривреду и развој села Саша Стоиљковић разговарали су о начину остваривања Програма мера подршке у спровођењу пољопривредне политике и политике руралног развоја у општини Палилула у циљу побољшања квалитета живота и ширење економских активности у руралним подручјима општине у 2014. години.Договорено је да се о овом програму, који обухвата, Подстицајна средства, Бескаматни пољопривредни кредит, Осигурање производње, Подстицајна средства за приплодна грла
детаљније
 
«ПРИБЛИЖИМО СЕ ПАЦИЈЕНТИМА» У ДОЊЕМ ВЛАСУ, ВУКМАНОВУ И БЕРБАТОВУ
13.07.2014

«ПРИБЛИЖИМО СЕ ПАЦИЈЕНТИМА» У ДОЊЕМ ВЛАСУ, ВУКМАНОВУ И БЕРБАТОВУ
Нишки Дом здравља и градска општина Палилула наставили су и потеклог викенда акцију бесплатног прегледа пацијената на сеоском подручију општине Палилула, који у својим селима немају здравствену амбуланту. Могућност да бесплатно контролишу своје здравље, у оквиру ове акције искористило је око 80 мештана села Доње Власе, Бербаботво и Вукманово. Тим здравствених радника Дома здравља Ниш, у датим условима, пружао је услуге: узимање анамнестичких података, клинички преглед, ЕКГ-у кућним условима, одређивање нивоа шећера у крви. Посебно су били сагледани старији пацијенти, тешко покретни или потпуно непокретни и зависни од туђе помоћи и неге.
детаљније
 
ПРИКЉУЧАК НА ГРАДСКУ ВОДОВОДНУ МРЕЖУ У ГАБРОВЦУ ДО ОКТОБРА
8.07.2014

ПРИКЉУЧАК НА ГРАДСКУ ВОДОВОДНУ МРЕЖУ У ГАБРОВЦУ ДО ОКТОБРА
У селу Габровац, након вишемесечних преговара Савета грађана и руководства ЈКП „Наиссус“ уз медијацију Градске општине Палилула – постигнут је договор о условима коришћења градског водовода. Почела је реконструкција постојеће мреже и прикључак домаћинстава на водоводну мрежу. Уговор је до сада потписан са 150 домаћинстава а очекује се да ускоро то учини још 100 домаћинстава. Очекује се да радови буду завршени до октобра месеца ове године. Воду из градског водовода, по речима председника општине Бобана Џунића,  добиће и друга села са територије општине.
детаљније
 
ПРИБЛИЖИМО СЕ ПАЦИЈЕНТИМА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА!
6.07.2014

ПРИБЛИЖИМО СЕ ПАЦИЈЕНТИМА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА!
У оквиру активности „Приближимо се пацијентима“ - провере здравља становништва на сеоском подручију, коју организује Дом здравља у Нишу у сарадњи са Градском општином Палилула, током јула месеца биће обухваћено становништво у десет села општине Палилула. Акција је отпочела у недељу 6.јула, провером здравља становника насеља Паси Пољана а затим настављена у селу Бубањ и селу Суви До. За само сат времена, екипе здравствених радника Дома здравља провериле су степен шећера у крви, висину крвног притиска и извршила клинички преглед око 50 пацијената.
детаљније
 
АСФАЛТИРАН ДЕО УЛИЦЕ „МАРИНА ДРЖИЋА”
4.07.2014

АСФАЛТИРАН ДЕО УЛИЦЕ „МАРИНА ДРЖИЋА”
Једна од најпрометнијих улица на територији Градске општине Палилула, улица “Марина Држића”, чија је реконструкција отпочела пре три месеца, добила је први слој асфалта и то само у делу до Француске улице. На деоници до комплекса Електронске индустрије, због нерешених имовинско правних односа, радови ће бити обуставњени до коначног решења. То је био повод да председник општине Палилула, Бобан Џунић са својим сарадницима, члановима општинског Већа, Светиславом Петровићем и Миланом Андрејићем обиђе градилиште.
детаљније
 
КАКО ДО ЕФИКАСНЕ ЗАШТИТЕ АЛИ И УНАПРЕЂЕЊА ЗДРАВЉА?
3.07.2014

КАКО ДО ЕФИКАСНЕ ЗАШТИТЕ АЛИ И УНАПРЕЂЕЊА ЗДРАВЉА?
У Градској општини Палилула потписан протокол о сарадњи у области промоције здравља. Бобан Џунић, председник Градска општина Палилула-Ниш и проф. др Бранислав Тиодоровић, директор Института за јавно здравље у Нишу потписали су протокол о сарадњи у области промоције здравља. Овим актом, потписници протокола, договорили су међусобну сарадњу на унапређивању заједничких активности у областима: промоције здравих животних стилова, промоције здравља деце и младих
детаљније
 
АМБАСАДОР НОРВЕШКЕ ОБИШАО "СИГУРНУ КУЋУ" У НИШУ
2.07.2014

АМБАСАДОР НОРВЕШКЕ ОБИШАО "СИГУРНУ КУЋУ" У НИШУ
Његова екселенција, амбасадор Норвешке у Србији Нилс Рагнар Камсвога, у оквиру програма посете Граду Нишу, са својим домаћинима градоначелником Ниша, проф. др Зораном Перишићем и председником Градске општине Палилула, Бобаном Џунићем, обишао је и "Сигурну кућу", уточиште за жене и децу жртве породичног насиља. Соња Шћекић, директор ове установе упознала је госте са активностима и опремљености куће.Сигурне куће представљају специјализовану услугу за жене које су преживеле насиље, обезбеђују склониште за особе изложене акутном насиљу и представљају неопходан механизам у систему заштите од насиља. 
детаљније