АРХИВА ВЕСТИ ЈУН
 

ЈАВНЕ ФИНАНСИЈЕ И ОДГОВОРНОСТ ЛОКАЛНИХ ВЛАСТИ
27.06.2014

ЈАВНЕ ФИНАНСИЈЕ И ОДГОВОРНОСТ ЛОКАЛНИХ ВЛАСТИ
“Локалне самоуправе и територијалне аутономије неефикасно управљају јавним средствима, плаћају без правног основа, нису успоставиле интерну ревизију, издају пословни простор у закуп на коруптиван начин, у пословању не примењују међународне стандарде”. Ово су само неки од закључака садржани у „Анализи досадашњих извештаја Државне ревизорске институције у вези са радом јединица локалне самоуправе и територијалне аутономије“ која је представљена учесницима конференције „Унапређење управљања јавним финансијама на локалном нивоу“ у београдском Цантру Сава.
детаљније

 

ЖЕТВА, У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА, МОЖЕ ДА ПОЧНЕ!
24.06.2014

ЖЕТВА, У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА, МОЖЕ ДА ПОЧНЕ!
Градска општина Палилула-Ниш, Управа за пољопривреду и развој села Града Ниша, у сарадњи са припадницима Сектора за ванредне ситуације МУП и Саобраћајне полиције, Саветима грађана и комбајнерима са територије општине Палилула организовала је у Нишком културном центру оперативни договор у вези предстојеће жетве стрних жита рода 2014.године.О овој пољопривредној активности говорили су Љубиша Стојановић, заменик начелника Управе за пољопривреду и развој села Града Ниша, Иван Петковић, стручни сарадник Управе и координатор овогодишње жетве и Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула.
детаљније

 

РАЗГОВОР О ПАРТНЕРСТВУ НА ПРОЈЕКТИМА ЕУ
21.06.2014

РАЗГОВОР О ПАРТНЕРСТВУ НА ПРОЈЕКТИМА ЕУ
На позив господина Атанаса Крстина, Генералног Конзула Конзулата Републике Бугарске у Нишу, председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић, са сарадницима,  разговаро је са представницима консултатнске куће  „Yotov Consult“ која успешно реализује међународне пројекте и повезује градове и општине у региону. О референцама, пројектним идејама које подржава Европска унија и могућностима остваривања партнерства говорио је Georgi Yotov, менаџер ове консултатнске куће из Бугарске.
детаљније

 

СЕМЕ ПОВРЋА ЗА ЛАЗАРЕВАЦ
16.06.2014

СЕМЕ ПОВРЋА ЗА ЛАЗАРЕВАЦ
Градска општина Палилула у Нишу наставила је своју хуману мисију пружања помоћи градовима и општинама који су претрпели велике штете током поплава. Овог пута, помоћ у виду семена поврћа и украсног биља, послата је Градској општини Лазаревац. „Семе је обезбеђено на основу Уговора о донаторству са Фирмом „Семенарна Коп“ из Петроварадина – радна јединица Ниш. По речима Бобана Џунића, председника Градске општине Палилула, ова донација од двеипо тоне разног семена намењена је братској општини Лазаревац.
детаљније

 

“НИШАВСКА РЕГАТА”, ЗНАЧАЈАН ТУРИСТИЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛ
16.06.2014

“НИШАВСКА РЕГАТА”, ЗНАЧАЈАН ТУРИСТИЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛ
Победник 18. Нишавске регате, коју је уз подршку градских општина Палилула, Пантелеј и Нишка Бања организовао Сафари клуб Ниш, је тим "Нешић електроникс". Вицешампион овогодишње регате је комбинована посада "Јужна Морава 2“ и Градске општине Палилула а треће место је припало посади "Срле". Деоницу, брзинске етапе сафари регате, од Д.Врежине до Амфитетра на Кеју код Дома младих, дугу 5 километара, такмичари су прешли за мање од сат времена. Најуспешнијим екипама такмичења уручени су пехари а сви учесници регате послужени су рибљом чорбом.
детаљније

 

СПОМЕН КОСТУРНИЦА ДОБИЛА НОВУ ПЛОЧУ
13.06.2014

СПОМЕН КОСТУРНИЦА ДОБИЛА НОВУ ПЛОЧУ
Генерални Конзул Конзулата Републике Бугарске у Нишу, господин Атанас Крстин, на основу разговора и раније утврђених договора са Градском општином Палилула и Заводом за заштиту споменика културе Ниш, обавестио је почетком године председника општине о идеји амбасаде Републике Бугарске у Србији, да се постави нова мермерна плоча на месту оштећене-постојеће плоче на спомен обележју страдалим бугарским војницима у Другом Светском рату, у насељу Ледена стена.
детаљније

 

СОЦИЈАЛНА ЗАШТИТА СТАНОВНИКА И ПАРТНЕРСТВА
12.06.2014

СОЦИЈАЛНА ЗАШТИТА СТАНОВНИКА И ПАРТНЕРСТВА
Делегација немачке невладине организације "Интернатионале Бунд (ИБ)", која се бави финансирањем и пружањем широког спектра услуга у области социјалне заштите, борави ове недеље, од 11.-14.јуна 2014.године у Нишу. У оквиру ове посете, одржан је састанак у  Градској општини Палилула. Представнике немачке организације "Интернатионале Бунд" примио је Бобан Џунић, председник општине Палилула.О могућностима и унапређењу ове сарадње, организације "Интернатионале Бунд (ИБ)" са Градском општином Палилула са председником општине Бобаном Џунићем, разговарали су Норман Диснер, руководилац у организацији „Интернатионалер бунд“
детаљније

 

ОДБОРНИЦИ СЕ ОДРЕКЛИ ДНЕВНИЦА У КОРИСТ ПОПЛАВЉЕНИХ
5.06.2014

ОДБОРНИЦИ СЕ ОДРЕКЛИ ДНЕВНИЦА У КОРИСТ ПОПЛАВЉЕНИХ
Скупштина Градске општине Палилула усвојила је одлуку о завршном рачуну буџета за 2013. годину. Буџет је реализован са 73.25 одсто. У прошлој години, општина је  приходовала са више од 145 милиона динара, док је за расход отишло око 140 милиона. Председник општине Бобан Џунић истакао је даје задовољан оствареним резултатима. Захваљујући одговорном пословању, штедњи и пројектима,  обезбеђена су додатна средства у буџету општине, кој ау наменска за пројектне активности- нагласио је председник општине Палилула.
детаљније

 

ЋУДИ ПРИРОДЕ - КЛИМАТСКЕ КАТАСТРОФЕ
5.06.2014

ЋУДИ ПРИРОДЕ - КЛИМАТСКЕ КАТАСТРОФЕ
Другог дана на ЕКОполис фесту у Нишу обележен је 5.јуни-СВЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ. У уводној речи, проф.др Иван Цветановић, извршни директор ЕКОполис мреже и ванредни професор Филозофског факултета у Нишу, изразио је забринутост за стање на Планети. “Поплаве, суше и таласи врућине су све чешћи. Велики градови у целом свету морају да се припреме за будуће климатске катастрофе. Присутан је нагли раст становништва. Наш однос према животном окружењу није у складу са приципима одрживог развоја. Нажалост, обистињују се упозорења стручњака од пре неколико година. Ово пролеће је и у нашој земљи протекло уз елементарне непогоде. Поплаве а затим и клизишта су угрозила многа подручија. Настала је ограмна материјална штета. Солидарност са пострадалима је на испиту-нагласио је професор Цветановић. Драган Видојковић, уметнички директор ЕКОполис феста и председник Медијска еколошка мрежа Србије-ЕКОПОЛИС, представио је програм еколошких кратких филмова, спотова, који нам свакодневно путем медија указују на активност појединаца и друштвених група у заштити животне средине али и на девастирана подручија, угрожене биљне и животињске врсте.
детаљније

 
ПОЧЕЛА МЕЂУНАРОДНА СМОТРА ЕКОЛОШКОГ И АРХЕОЛОШКОГ ФИЛМА
4.06.2014

ПОЧЕЛА МЕЂУНАРОДНА СМОТРА ЕКОЛОШКОГ И АРХЕОЛОШКОГ ФИЛМА
Обележавања овогодишње градске славе „Св.Цар Константин и царица Јелена“ у Нишу, обогаћено је традиционалном филмском манифестацијом „ЕКОполис фест“ 2014, која је отворена на Филозофском факултету у Нишу. Програм Међународне смотре еколошког и археолошког филма припремила је Медијска еколошка мрежа Србије-ЕКОполис, под покровитељством Градске општине Палилула. Промоцији филмова претходила је мала свечаност. Након поздравне речи мр Ризгар Ренцера, изасланика Министарства културе Курдистана и обраћања поф.др Владете Радовића, председника Савета 11.ЕКОПОЛИС феста, у име покровитеља присутне је поздравио и Драган Видојковић, уметнички директор Смотре.
детаљније
 
ВЕЧЕРАС ПОЧИЊЕ ЕКОПОЛИСфест
4.06.2014

ВЕЧЕРАС ПОЧИЊЕ ЕКОПОЛИСфест
Под покровитељством Градске општине Палилула, на Филозофском факултету у Нишу, почиње 11.ЕКОПОЛИС фест.Међународна смотра еколошког и археолошког филма „ЕКОполис фест“, коју већ једанаест година организује Медијска еколошка мрежа Србије-ЕКОполис, почиње вечерас, у среду 4.јун 2014.године у 19:00 сати у Амфитеатру Филозофског факултета у Нишу. Ова јединствена манифестација у култури, традиционално се организује у недељи обележавања градске славе „Св.Цар Константин и царица Јелена“ и Светског дана заштите животне средине, под покровитељством Градске општине Палилула-Града Ниша.
детаљније
 
ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА - „РЕФЛЕКСИЈЕ ВИЗАНТИЈЕ“
2.06.2014

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА - „РЕФЛЕКСИЈЕ ВИЗАНТИЈЕ“
Дванаеста годишња изложба уметника, чланова Мултимедијалног удружења уметника „Цар Константин“, организована под називом „Рефлексија Византије 2014“, отворена је 2.јуна у нишкој Галерији „Павиљон Тврђава“. Покровитељ и овогодишње поставке била је Градска општина Палилула-Ниш.„У оквиру програма обележавања славе Града Ниша, Градска општина Палилула, у сарадњи са организацијама цивилног друштва и установама, организовала је више манифестација. Изложба сликара је само једна од активности општине.
детаљније
 
УСПЕШНО ЗАВРШЕНА РЕГАТА “УЧИТЕЉ ВИДЕН ЈОВАНОВИЋ”
1.06.2014

УСПЕШНО ЗАВРШЕНА РЕГАТА “УЧИТЕЉ ВИДЕН ЈОВАНОВИЋ”
Након 18.километара форсирања Јужне Мораве, од села Клисуре у општини Дољевац до Лалинца, у нишкој општини Палилула, учесници Прве сафари регате “Учитељ Виден Јовановић” 2014. успешно су савладали све препреке приказујући вештине и спретност које захтева рафтинг као екстремни спорт. Регату је организовала Градска општина Палилула у сарадњи са Сафари клубом Ниш, Ронилачким клубом „ГУСАР“, Одредом-извиђача поречана „Ш.Б. ЈАДРАН“, Друштвом за слатководно рибарство “Јужна Морава 2”, Канцеларијом за младе општине Палилула.
детаљније
 
СТАРТОВАЛА САФАРИ РЕГАТА - УЧИТЕЉ ВИДЕН ЈОВАНОВИЋ
1.06.2014

СТАРТОВАЛА САФАРИ РЕГАТА - УЧИТЕЉ ВИДЕН ЈОВАНОВИЋ
У оквиру Програма обележавања славе града Ниша „Свети цар Константин и царица Јелена“ 2014., Градска општина Палилула-Ниш, у сарадњи са Сафари клубом Ниш, Ронилачким клубом „ГУСАР“, Одредом-извиђача поречана „Ш.Б. ЈАДРАН“, Друштвом за слатководно рибарство “Јужна Морава 2”, Канцеларијом за младе општине Палилула, Удружењем „НОЋНИ ВУКОВИ“- Србија, Домом здравља Ниш, ЕКОПолис мрежом и другим организацијама цивилног друштва и установама, организoвала је у НЕДЕЉУ, 01.06.2014. на реци Јужна Морава, ПРВУ САФАРИ РЕГАТУ - „УЧИТЕЉ ВИДЕН ЈОВАНОВИЋ“ 2014.
детаљније